alle ballen in de lucht tag

Alle ballen in de lucht tag | Ro over het vaderschap

alle ballen in de lucht tag

Hoe doen anderen dat toch? De antwoorden op de Alle Ballen In De Lucht Tag geven je daar antwoord op. Eerder deed ik dat al, vandaag is Ro aan de beurt om te vertellen hoe hij alles organiseert. 

Is deze tag niet meer voor moeders?

Laatst zat ik te werken toen Ro voorbij liep. Hij zuchtte. De kinderen deden alles behalve wat hij van ze vroeg, hij wilde de badkamer nog schoonmaken en had nog een paar wassen te vouwen. Want dat is hoe het hier thuis gaat. De dagen dat hij werkt, zorg ik voor kinderen en huishouden. En de dagen dat ik werk, regelt hij alles. Ik heb dus geen idee hoe het is wanneer je aan de slag gaat, maar je tegelijkertijd zorgen maakt of de kinderen nog leven bij thuiskomst 😉 Of minder definitief: of je man het huishouden nog enigszins bijhoudt en de kinderen ‘tijdens het oppassen’ met iets beters voedt dan diepvriespizza.  

Nee, ik heb Ro echt huizenhoog zitten. Zonder alvast te veel te willen ingaan op vraag 1 voelen we ons over het algemeen heel gelijkwaardig aan elkaar. We vullen elkaar aan. En daarom dacht ik dat het voor de verandering ook weleens leuk is wanneer een man de ‘Alle Ballen In De Lucht Tag‘ van Linda invult. Bij deze. Lees je mee?

Lees hier mijn antwoorden op de Alle Ballen In De Lucht Tag

Alle Ballen In De Lucht Q&A

Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc.?

Wat het huishouden betreft volgens mij 60 (Merel) – 40 (ik). De kinderen voeden we gelijkwaardig op. Merel vooral doordeweeks, van maandag tot en met donderdag, ik breng in verhouding meer tijd met ze door vanaf vrijdag tot en met zondag.

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

In mijn geval is het redelijk makkelijk. De scheiding is fysiek: zodra ik het huis verlaat, begint mijn werktijd. En zodra ik daar weer de poort uitloop, stopt het voor mij ook. Ik zie bij Merel dat het gewoon heel erg door elkaar loopt, haar werk/thuisverdeling is zo anders. Sommige mensen nemen hun werk mee naar huis; bij haar is werk haar thuis en andersom. Daarin benijd ik haar niet, dat lijkt me een lastige situatie.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

De was laat ik dan als eerste voor wat het is. Er ligt genoeg kleding in de kasten om het nog wel even uit te zingen. Al zit het niet in mijn aard: ik hou absoluut niet van rommel. Maar op momenten dat we allemaal grieperig zijn, dan laat je toch de dingen los die niet per se noodzakelijk zijn op dat moment. Liever een opgeruimd huis dan een lege wasmand.

Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Een paar weken geleden, toen Merel met Rose en June naar het Kinderboekenweekfeest ging. Ik bleef thuis met May en terwijl zij sliep, keek ik 25 years of Def Jam Comedy op Netflix. Heb me kapot gelachen!

Heb je weleens een date night en wat doen jullie dan?

We proberen in elk geval één keer in de maand iets samen te doen, maar dat lukt niet altijd. Zeker nu het wat drukker is, merk je toch dat we minder vaak weggaan. Maar als we gaan, dan eigenlijk altijd uit eten… Ter compensatie van die uitgestelde datenights bestellen we nu weleens eten of koken uitgebreid voor onszelf wanneer de kinderen slapen.

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Eigenlijk het laatste jaar één keer per maand. We gaan meestal uit eten en anders wel barbecueën bij iemand thuis. Tussendoor spreek ik ook nog weleens af om naar de bios te gaan met één van mijn beste vrienden. We houden allebei van Star Wars en andere actiefilms, iets wat ik niet zo snel met Merel zou doen. Met haar ga ik sneller naar chickflicks als Girls Trip.

Heb je veel contact met je familie?

Met mijn moeder en zusje wel, die spreek ik bijna dagelijks. We zien elkaar bijna elke week. Andere familie minder. Ze wonen allemaal op minimaal 1-2 uur rijafstand, dus dat maakt het toch lastiger om elkaar regelmatig te zien. Jammer, want als ik er ben is het altijd gezellig.

Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten eruit?

Onze kinderen zijn het belangrijkst. Hun biologische klok staat vroeg afgesteld, net als die van mij. We staan vaak vroeg op en beginnen de dag met zijn drietjes. Daardoor ben je wel sneller vermoeid in de avond. Ik slaap meestal maar 5 uur. Soms 6 – uitslapen voor mij. Dat gaat soms wel ten koste van mijn tijd met Merel en dat vind ik jammer. Aan de andere kant weten we ook dat het nu even zo is en genieten extra als we wel iets doen.

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Nee, eigenlijk niet. Mijn schoonzusje zei het een tijdje geleden nog: je kan mijn gevoelens overduidelijk aflezen aan mijn gezicht, zeker wanneer ik geïrriteerd ben. We hebben keihard gelachen, want ze had echt gelijk.

Welke tips heb je voor andere vaders?

Iedereen doet het op zijn eigen manier. Probeer dus je eigen weg te vinden in hoe je het vaderschap wil invullen.

Wat vraag jij je wel eens af hoe andere vaders dat aanpakken?

Ik vraag me weleens af hoe het mogelijk is dat sommige vaders met hun handen in het haar zitten wanneer ze alleen thuis zijn met de kinderen. Bijvoorbeeld als hun vrouw een avondje of weekendje weg is. Dat moet toch wel lukken?

Wat is jouw beste tip voor andere ouders?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *