badkamer trends 2021

Deze 3 badkamertrends voor 2021 mag je niet missen!

badkamer trends 2021

Nu we opnieuw in een lockdown verkeren, bruisen de plannen om te gaan verbouwen. Zijn jullie van plan de badkamer onder handen te nemen? Lees dan snel verder! In dit artikel delen we namelijk de drie leukste badkamertrends voor volgend jaar.

Badkamer verbouwen

Het fijne van een verbouwing in de badkamer is dat je met kleine stappen eigenlijk al een heel ander effect kunt creëren. Natuurlijk is het tof als je mozaïektegels laat plaatsen op de wand, maar je kunt ook kleine veranderingen doorvoeren. Een nieuw badkamermeubel kan al een heel andere uitstraling geven, net als een nieuwe spiegel. Maar ook onderstaande trends zijn superleuk! Wéér een kostenpost? Nee hoor, online vind je namelijk ook prima goedkope badkamermeubelen.

De 3 leukste badkamertrends voor 2021

Afbeelding, ImageFlow – Shutterstock

De vrijstaande badkuip

Het heeft iets heel nostalgisch, zo’n mooi bad op pootjes – midden in de badkamer. De badkamer wordt daarmee echt een ruimte op zichzelf. Wel is het fijn als je voor deze trend een iets ruimere badkamer hebt; anders kan het geheel wat krap gaan ogen. De inloopdouche blijft nog steeds een prima alternatief als je iets krapper behuisd bent.

Afbeelding, ImageFlow – Shutterstock

Chique uitstraling

Misschien heeft het ook te maken met het feit dat even een citytrip maken of vakantie boeken niet echt meer tot onze mogelijkheden hoort, maar we halen het hotel naar huis. De badkamer is anno nu een echte eyecatcher. Heerlijk wegdromen onder een luxueuze regendouche (waarbij je tegenwoordig ook goede systemen hebt die veel minder water verbruiken), goudkleurige kranen, prachtige donkergekleurde badkamers – het mag allemaal in 2021.

Daarnaast zie je al langer dat selfcare een belangrijke trend is. We zoeken naar mogelijkheden om onszelf meer rust te gunnen in de hectiek van alledag. Zeker met een gezin, een drukke baan en/of huiswerkbegeleiding, moet je af en toe echt tijd aan jezelf besteden. En hoe kan dat nu beter dan in een prachtige badkamer? Daarom is het de investering meer dan waard.

Afbeelding, ImageFlow – Shutterstock

Groen, groener, groenst

Net als in de rest van je huis is groen dé trend van 2021. Niet alleen in de zin van duurzaamheid en materialen (denk aan biologisch katoenen handdoeken, gecertificeerd hout en zo min mogelijk plastic verpakkingen), maar dit keer ook de letterlijke kleur. Dat kan subtiel, in de vorm van een mozaïekrandje, maar ook door een hele muur in die kleur te betegelen of zelfs te kiezen voor groene meubels.

Wat vind jij de leukste trend?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, ImageFlow – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *