Bad en douche olie

Bad en Douche Olie van Dr. Leenarts: werkt écht tegen eczeem!

De gevoelige huid van Rose laat ons altijd zoeken naar de juiste verzorgingsproducten. Zo gebruikten we een tijdje terug olie die haar huid leek uit te drogen. Waarmee het nooit mis gaat? Dr. Leenarts! We zijn fan, zowel van de Bad en Douche Olie als de Droge Huid Zalf. Laatst kregen we die eerste weer opgestuurd. Vandaag vertel ik meer over de werking van het product, over onze ervaring met producten van Dr. Leenarts in het algemeen, maar natuurlijk vooral hoe het bevalt in de praktijk.

Rose en haar gevoelige huid

Een droge huid zit in de familie. Als ik niet vaak genoeg smeer, krijgen mijn benen het uiterlijk van de Sahara na een slechte zomer. Maar trekkerig of rood wordt het niet. Rose daarentegen moeten we altijd goed insmeren. Anders krijgt ze last van (licht) eczeem. We merkten gaandeweg dat het gebruik van de juiste producten hierbij belangrijk is. Vooral niet te veel toevoegingen én een vettige substantie doen het goed, omdat die de huid juist voeden. Haar rode huid verdwijnt langzaam, net als de jeuk.

Bad en Douche Olie

Bad en Douche Olie  

Een fijn product in de lijn van Dr. Leenarts is de Bad en Douche Olie. Deze is speciaal geschikt voor mensen met een droge huid of zelfs eczeem. Reguliere producten bevatten vaak zeep en/of een middel waardoor het gaat schuimen. Normaal gesproken beschermt de huid zichzelf met een vette laag. Deze producten tasten dit aan en drogen op die manier je huid dus uit.

Doordat de badolie geen onnodige toevoegingen bevat als zeep, parfum of andere ingrediënten die een allergische reactie kunnen veroorzaken, is de olie mild voor de huid. Hierdoor belooft dit verzorgingsproduct een zachte huid na afloop van een douchebeurt. Dr. Leenarts producten dragen om die reden ook het Huid Allergie Keurmerk van het Huidfonds en worden bovendien – naast drogisterijen – ook verkocht in apotheken.

Wel waarschuwt Dr. Leenarts voor de olie, die je douchetegels glibberig kan maken.

Onze ervaring

Dat van die douchetegels valt hier wel mee. We hebben een wat ruwe tegel op de vloer liggen, wat ongetwijfeld meespeelt, maar ook vinden we dat de olie gemakkelijk van de huid spoelt. Je merkt echt dat de Bad en Douche Olie een beschermende laag op je huid aanbrengt. Na afloop van het douchen voelt je huid zacht en soepel aan. Zoals de naam al zegt kan je dit zowel onder de douche als in bad gebruiken.

Het effect van Dr. Leenarts Bad en Douche olie op Rose’ huid

Al na een paar dagen verminderden de rode plekken. Haar rauwe huid werd weer soepeler, zeker in combinatie met de Droge Huid Zalf – waarover zo meteen meer. Ze klaagde ook beduidend minder vaak over jeuk. We zijn ontzettend blij met de resultaten. Je hebt van het product zelf ook niet heel veel nodig, waardoor hij langer meegaat dan sommige douchegels voor kindjes. Dat maakt de prijs van € 14,95 wat mij betreft meer dan waard.

Ook goed om te hebben: Droge Huid Zalf

Ik noemde hem al even eerder. In combinatie met de Bad en Douche Olie vinden wij de Droge Huid Zalf een echte aanrader. Hierin zitten eigenlijk maar twee bestanddelen: vaseline en Isopropyl Myristaat. Dit laatste zorgt ervoor dat de zalf gemakkelijker uitsmeert. En dat is ook zo. Waar de beschermende vaseline normaal gesproken een beetje dikkig is, trekt de Droge Huid Zalf veel sneller in.

Door de combinatie van deze producten te gebruiken, is Rose’ huid optimaal beschermt tegen eczeemvorming. In tegenstelling tot veel andere crèmes en douchegels, bevat Dr. Leenarts geen enkele onnodige toevoeging.

Ben jij al bekend met Dr. Leenarts?
En heb je de Bad en Douche Olie al eens geprobeerd?

Van Dr. Leenarts kregen we de Bad en Douche Olie om te gebruiken en proberen. In dit blog staan onze eerlijke bevindingen. Voor meer informatie over samenwerkingen, verwijs ik je graag naar mijn Disclaimer.

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

4 Replies to “Bad en Douche Olie van Dr. Leenarts: werkt écht tegen eczeem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge