Babyshower gastenboek: een blijvend aandenken *

Organiseer je een babyshower en zoek je nog een origineel cadeau voor de zwangere? Wat dacht je van een babyshower gastenboek! In deze review lees je alles over het gastenboek van Illustrations by Renée en vind je onderaan een fijne kortingscode!

Babyshower zonder spelletjes

Waar sommige vrouwen bijna hysterisch enthousiast raken bij het idee van een babyshower met spelletjes, zijn er – in elk geval in mijn omgeving – ook aanstaande moeders die het liefst de geprakte twix in luier aan zich voorbij laten gaan. Zo ook onze lieve vriendin S. die vorige week zondag in het zonnetje stond. Vol lekkere hapjes en cadeaus, maar verder dus een babyshower zonder spelletjes.

Maar wat doe je dan wel? Mijn zusje en een andere vriendin hadden de organisatie op zich genomen en een high tea geregeld. En in plaats van een spelletje nam ik het babyshowerboek mee van Illustrations by Renée: een boek waarin je foto’s kan plakken, maar ook voorspellingen kunt doen omtrent het geslacht en de toekomstige eigenschappen van de baby.

Babyshower gastenboek

Wat is een babyshower gastenboek?

Het Babyshower Gastenboek neem je mee naar de babyshower zelf. Alle aanwezigen schrijven hier een persoonlijk stukje in voor de aanstaande moeder (ouders) en doen wat voorspellingen over de baby. Denk aan de kleur haar, ogen en het gewicht.

Het Babyshower gastenboek van Illustrations by Renée

Dit babyshowerboek is gemaakt door Illustrations by Renée en staat vol vragen over de baby: of hij meer zal lijken op papa of mama (of op jou, zijn tante bijvoorbeeld) en wat je hem of haar toewenst voor de toekomst. Ideaal dus als de zwangere liever leuke babyshower activiteiten onderneemt dan spelletjes speelt!

Handige tips om het optimale uit jullie Babyshower Gastenboek te halen:

  • Regel een Instax en neem plakband of pritt mee, zodat je de foto’s er meteen in kan plakken. Ideaal! Want foto’s die je met je telefoon maakt zijn hartstikke mooi, maar uiteindelijk doe je er meestal niet heel veel mee. Nu heb je ze gelijk kant-en-klaar en van iedereen. Er zijn voldoende pagina’s om je foto in te plakken.
  • Denk vooraf na over wat je de aanstaande ouders graag wil vertellen. Tijdens een babyshower is het vaak wat drukker en dan kan het soms lastig zijn om te bedenken hoeveel kilo je verwacht dat de baby zal zijn of wat je het kindje wenst voor de toekomst.
  • Verspreid het maken van de foto’s een beetje, zodat de zwangere geen halfuur lang hoeft te staan en geforceerd te lachen. Ook leuk: sfeerfoto’s van de babyshower, zoals het eten, lachende vriendinnen en een groepsfoto (al is dat even puzzelen met een Instax)
  • Neem een pen mee als je het feestje buiten de deur viert. Gewoon voor de zekerheid.

Na afloop geef je de zwangere een mooi gastenboek mee waar ze later ook nog eens met plezier naar kan terugkijken. Een tastbaar aandenken.

Wat we van het babyshower gastenboek vonden?

Iedereen reageerde heel leuk. Omdat we dankzij de Instax direct alle foto’s konden inplakken, zag het er allemaal heel feestelijk uit. Een babyshowerboek is echt een mooie, blijvende herinnering aan je babyshower. Heel even ontstond er verwarring, omdat je bij Naam bovenin je eigen naam invult en bij ‘Heel veel liefs’ opnieuw. Maar dat bleek gewoon te kloppen.

Na afloop zag het boekje er zo leuk uit. En omdat ik uit ervaring weet dat een babyshower soms echt aan je voorbij vliegt, is het (in combinatie met je zwangerschapsdementie) vaak heel fijn om er na afloop nog eens van te kunnen genieten. Mooi cadeau dus om te geven (en krijgen).

Hou jij van spelletjes tijdens je babyshower? Of heb je liever niet te veel poespas en zou zo’n Babyshower Gastenboek beter bij je passen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *