babynamen tag

Babynamen tag | Onze favorieten en de leukste uniseksnaam!

BABYNAMEN TAG – Onze favoriete babynamen op een rij in deze babynamen tag. Alles over de voorliefde voor Engelstalig en welke namen onze kinderen hadden gekregen als ze een jongetje waren. 

Babynamen Tag

Bij Alweereennieuwemoederblog las ik deze Babynamen Tag over voornamen (bedacht door Blogmama). Eerder schreef ik al hoeveel websites we zelf doorploegden op zoek naar de juiste naam, wat vond ik dat lastig! Toch leek het me leuk om for old time’s sake die toen zo gehate babynamenwebsites te bekijken. En ik moet bekennen, het is verrassend makkelijk zonder die druk om de juiste naam te vinden.

Babynamen Tag Q & A

 1. Noem je top 3 babynamen en één minder leuke babynaam uit de namen top 20

  Jongens
  1. Noah
  2. Finn
  3. Levi
  Minder leuk: Adam (hoewel ik deze eigenlijk wel leuk vindt wanneer hij op zijn Engels wordt uitgesproken)

  Meisjes
  1. Julia
  2. Anna
  3. Mila
  Minder leuk: Saar, vind dit toch leuker als de naam wordt gebruikt ter afkorting van Sara(h)

 2. Wat vind je leuke tweelingnamen? (jongen/jongen, meisje/meisje en jongen/meisje)

  Ayden &  Jesse (Engels uitgesproken)
  Yasmin & Indy
  Noah & Julie

 3. Zou jij je voor en/of achternaam willen veranderen?

  Nee, ik zou niet goed weten waarin.

 4. Stel je voor: je hebt vier kinderen, geslacht maakt niet uit. Geef ze ieder een voornaam met dezelfde beginletter.

  Persoonlijk vind ik dit eigenlijk helemaal niks. Behalve het onpraktische argument (geadresseerde blijft altijd een raadsel), vind ik het ook niet zo leuk. Aan de andere kant hebben wij ook twee dochters met dezelfde voorletter haha, dus ik heb niet bepaald recht van spreken. Enige argument dat ik er tegenin kan brengen, is dat ze in elk geval herkenbaar zijn aan hun initialen…

  Lisa
  Lynn
  Lilly
  Loïs

 5. Favoriete babynaam, geïnspireerd door de natuur

  Holly (vind het zo’n vrolijke naam)

 6. Favoriete babynaam, geïnspireerd door een plaatsnaam

  Ik dacht eigenlijk niet zo’n fan te zijn van geografische namen, tot ik deze lijst tegenkwam. Valt dus eigenlijk wel mee. Ik zou zelf gaan voor India of Memphis.

 7. Top drie van jongensnamen

  Moeilijk! Ben daar tijdens mijn zwangerschappen (voor de twintig weken) nooit uitgekomen. Rondje internet leverde dit op:
  1. Jamie
  2. Dean
  3. Noah

 8. Top drie van meisjesnamen

  Ik ga dan even voor drie namen die onze meisjes niet hebben:
  1. Yasmin
  2. Lilly
  3. Ruby

 9. Had je als kind of ver voor de zwangerschap een favoriete babynaam?

  Jawel haha, als klein meisje dacht ik altijd dat als ik een dochter zou krijgen, ik haar Annabel zou noemen. In de tussentijd noemde ik mijn pop vast zo, vond het zo’n mooie naam! Uiteindelijk is het er overigens nooit van gekomen.

 10. Noem je favoriete babynaam met drie letters

  Mae. Jammergenoeg is de betekenis ‘bitter’, dus zou er niet snel voor kiezen, maar vind de combinatie van letters heel mooi. Dat is dan ook de reden dat we zelf voor May kozen, wat parel betekent in het Schots.

 11. Een dubbele voornaam die je mooi vindt

  Eigenlijk vind ik die maar weinig mooi. Ben even gaan zoeken naar een lijstje, omdat ik niet veel verder kwam dan Diederik-Jan en Bart-Peter. Blijk ik even onder een steen geleefd te hebben! Blijkbaar zijn er meer dan genoeg dubbele voornamen, als je maar zoekt. En die zijn best ok: Ky-mani, Lily-Rose en Lily-Mae. Verrassend misschien, maar ik vind het klassieke Anne-Sophie ook mooi.

 12. De leukste kindernaam of kindernamen uit je familie?

  Olivia

 13. Leuke babynaam geïnspireerd door een maand of seizoen?

  Summer

 14. Noem een uniseks babynaam

  Vind ik een lastige. Vaak heb je toch een associatie met één van beide geslachten. Maar als ik dan toch een keus moet maken: Noa(h). Je kunt via die h aangeven of het om een jongen of meisje gaat, maar de uitspraak is natuurlijk hetzelfde. En verder Robin (hoewel mijn voorkeur voor een meisje wel uitgaat naar de spelling Robyn).

 15. Weet jij een leuke website met babynamen?

  Ja. Omdat ik dol ben op Engelse voornamen (viel vast niet op, daarom benoem ik het zelf maar haha), keek ik graag op deze website.

Wat zijn jouw favorieten?
En als je de tag invult, wil je dan een linkje achterlaten? Ik lees graag mee!

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

8 Replies to “Babynamen tag | Onze favorieten en de leukste uniseksnaam!

  1. Vond ik ook! Ondanks dat babynamen dus niet direct mijn hobby zijn haha, maar lekker fantaseren en nadenken vond ik wel heel leuk. Als je hem ook gaat invullen, lees ik het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge