review axanova powergel

Axanova Powergel | Dé must-have voor sportende dertigplussers!

REVIEW AXANOVA POWERGEL- Als dertigplusser die zijn lichaam een tijdje minder aandacht schonk, merk je na het sporten dat spierpijn heviger is dan vroeger. Langer blijft hangen ook. Gelukkig is daar een oplossing voor in de vorm van Axanova Powergel. Ro testte het uit voor Lotus Writings (en dat bleek geen overbodige luxe)! 

Buitenspelen

In mijn jeugd was ik eigenlijk altijd wel op straat te vinden: voetballen op het veldje verderop, lekker buitenspelen, skateboarden… Weer of geen weer. Soms vind ik het weleens jammer dat kinderen tegenwoordig liever achter hun tablet lijken te zitten dan lekker naar buiten te gaan. Op die manier leerde je toch de hele buurt kennen en kreeg je nieuwe vrienden. Sport verbindt. En zeker tussen jongens onderling: het deed je populariteit vaak goed als je een beetje kon voetballen.

Even een pauze in al dat sporten

Ook als volwassene bleef ik regelmatig sporten. Mijn conditie was goed en ik vond het gezellig om mee te doen met het bedrijfselftal. Maar toen kwamen onze kinderen. Al klinkt dit veel dramatischer dan dat het is hoor. Ik vind het fantastisch om vader te zijn. Maar feit blijft wel dat ik mezelf de afgelopen jaren opzij zette. Bewust: omdat die eerste jaren zo ontzettend belangrijk zijn voor hun opgroeien en je die tijd nooit meer terugkrijgt. Nu ze wat groter zijn, begon het weer te kriebelen. Ik miste het om wekelijks te sporten en mee te doen aan een competitie.

Bij de veteranen

Daarom reageerde ik meteen enthousiast toen mijn schoonvader me vroeg of ik geen zin had samen met mijn zwager bij hem te komen voetballen in het veteranenelftal. Dat bleek een goede zet: veel jongens zijn ook (net) vader en het is echt heel gezellig. En hoewel door mijn jonge uiterlijk mijn leeftijd nog weleens in twijfel wordt getrokken, verraadt mijn lijf dat ik toch echt dertigplusser ben. Maar ik ben blij dat ik weer sport. Het is goed om soms ook even iets te doen voor jezelf waar je egoïstisch plezier uit haalt, om het zo maar te noemen. Bovendien heeft die betere conditie als vader van drie dochters ook wel zo zijn voordelen.

Waarom je als vader een goede conditie moet hebben?

Fit voorbeeld voor je kind

Je moet er toch niet aan denken dat je het tijdens een wedstrijdje aflegt tegen je dochter, omdat je hijgend en puffend voortbeweegt en zij beter kan sprinten? Dat lijkt me funest voor je mannelijke ego. Bovendien is het beter om ze het goede voorbeeld te geven. Hoe kan je immers van ze verlangen dat ze niet ook met hun neus aan de tablet geplakt zitten, als je zelf ook nauwelijks buiten bent of beweegt? Sporten is leuk en gezond. Dat geef ik ze graag mee.

Je bent een held

Onze dochters vinden het heerlijk om lekker buiten te zijn: hardloopwedstrijdjes, voetballen, badmintonnen in de zomer en stukken fietsen. Ik merk dat ze echt genieten van de momenten dat we met zijn allen naar buiten gaan en dat ze tegen me opkijken als ik een trucje laat zien met de bal. Kleine tip: niet te overmoedig worden voor je een been breekt omdat je graag wilde showen hoe goed je kan waveboarden op je 33e. Niet gebeurd trouwens en dat hoop ik ook zo te houden. 

Je toekomstige schoonzoon

Gelukkig is hij voorlopig nog toekomstmuziek, maar je kan maar beter voorbereid zijn toch? Een fitte schoonvader maakt uiteindelijk meer indruk dan een vermoeide oude man, zo simpel is het.

Sporten smaakt naar meer

Als je eenmaal weer in het ritme zit, is het fijn om meer te gaan sporten. En zo ging ik van één keer per week met de veteranen naar inmiddels twee keer, omdat ik ook weer meespeel met het bedrijfsteam. En heel soms pak ik daar vrijdags ook nog een zaalwedstrijd bij. Zit alleen een klein nadeel aan zoveel fanatisme, waar ik vooraf niet helemaal bij stilstond: spierpijn.

Spierpijn na je dertigste

Met het risico te klinken als een oude man, is dit toch een aparte vermelding waard. Spierpijn na je dertigste is namelijk van een heel ander niveau dan in je jongere jaren. Waar ik vroeger eigenlijk nooit last had van stramme ledematen, kan ik nu soms vier dagen pijn voelen als ik er niks tegen doe. En dat is niet handig met twee peuters in huis die niets leuker vinden dan op papa’s rug springen en trucjes uithalen.

Axanova

Soms komen dingen op het juiste moment. Zo ook de Axanova Powergel ‘voor Xoepele spieren en gewrichten’. Ik was iets te fanatiek geweest met een paar wedstrijden achter elkaar waarin ik voluit had gespeeld en voelde mijn rug diezelfde avond nog. En precies op dat moment kwam Merel met de mededeling dat ik Axa Nova mocht testen: een gel die spierpijn tegengaat. ‘O, dus ik mag je proefkonijn zijn?’ grapte ik, maar eenmaal binnen greep ik het flesje gelijk om mijn rug mee in te smeren.

Gel tegen spierpijn

Zodra de gel met je huid in aanraking komt, gaat het gloeien. Wel op een prettige manier trouwens: je huid en spieren worden heel warm. Binnen een minuut of tien voelde ik al verschil. De pijn trok weg.

Sindsdien gaat het flesje braaf mee naar elke wedstrijd waar ik me vaak preventief insmeer na het douchen na de wedstrijd. Een paar jongens uit mijn elftal herkenden het merk en waren meteen positief. En Merel? Sinds die extreem fanatiek is begonnen met het trainen van haar bovenbenen en nauwelijks nog soepel vooruitkomt, geloof ik dat het tijd is mijn flesje te gaan delen..

Axanova Powergel

Waarom Axanova Powergel?

 • Zwitserse topkwaliteit verzorgingsproducten voor spieren en gewrichten
 • Directe verkoeling ofwel warmte, voor een langdurige verlichting bij stijve spieren en gewrichten
 • Ontwikkeld op basis van etherische oliën en natuurlijke werkzame stoffen
 • Verschillende lijnen voor verschillende toepassingen
 • Verkrijgbaar in Gels, Fluids, Oliën, Sprays en Patches

Waar koop je Axanova Powergel?

Onder andere bij Bol.com, andere webwinkels en diverse zelfstandige drogisterijen.

Merk jij dat spierpijn na je dertigste anders is dan daarvoor?
En kende jij de Axanova Powergel al?

Deze blog bevat een affiliate link en een opgestuurd product. 

Afbeelding, Rawpixel.com – Shutterstock 

Author: Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

10 Replies to “Axanova Powergel | Dé must-have voor sportende dertigplussers!

 1. Ik heb mezelf toch ook voelen achteruit gaan na mijn 30ste…. maar buiten geregeld de fiets te nemen, sport ik niet echt. Vroeger ging ook nog wandelen, gecombineerd met fotografie, maar sinds een auto-ongeluk gaat dat niet goed meer…. Maar goed, het waren de middelen om van mij, ondanks de hekel aan sporten toch een fit mens te houden. 😉

  Ik vind het eigenlijk ook wel belangrijk en vind het jammer dat het door medische zaken hier zo achteruit gegaan is en dat ik nu in een soort vicieuze cirkel zit….
  Hippiemeisje onlangs geplaatst…Gedachtenverzetting in een emotionele weekMy Profile

 2. Je noemt goede redenen om een fitte papa te zijn. vind ik belangrijk en goed van je! En het is natuurlijk ook goed voor je eigen gezondheid. Ik zou ook eens wat vaker moeten sporten. Ben nu ook 30 geworden, dus ben na je artikeltje wel een beetje bang voor de spierpijn 😉 Maar ik zal deze creme in gedachte houden haha.
  Manon onlangs geplaatst…Slapen in een Amsterdams brugwachtershuisjeMy Profile

 3. Haha grappig, je had het hier pas nog over dat het zo goed werkte, vroeg me al af waar je het vandaan had! Misschien ook wat voor lionel 🙄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge