avondvierdaagse in de bovenbouw

Groep 6 | De Avondvierdaagse is ook niet meer wat het was…

Als je al een paar jaar de Avondvierdaagse loopt, zal je ontdekken hoe anders de Avondvierdaagse in de bovenbouw is. Ineens ben je minder nodig, al is het een fijn idee dat jij ook ergens loopt natuurlijk. En elke avond zie je elkaar eigenlijk alleen bij begin- en eindpunt. Kortom, zoek dus leuk (volwassen) gezelschap voor je gaat meewandelen tijdens de Avondvierdaagse in de bovenbouw!

Avondvierdaagse in de bovenbouw

Ons dorp is dit jaar één van de hekkensluiters van de Avondvierdaagse, hoewel sommige dorpen volgende week of zelfs in juli nog mogen. Om niet blog nummer zoveel te worden met nuttige tips (eet op tijd, slaap voldoende uit en trek geschikte wandelschoenen aan), gooi ik het vandaag over een andere boeg. Hierbij 7 dingen waaraan je echt kan merken dat je kind richting bovenbouw gaat.

7 Avondvierdaagse tips voor ouders met kinderen in de bovenbouw

 1. Je bent niet meer dan een vleesgeworden opvulling in het wandelensemble

  Ken je het gevoel dat je iets doet voor een ander dat in feite nauwelijks wordt gewaardeerd? Welkom in de Avondvierdaagse met je tiener. Gelukkig kun je met andere ouders kletsen onderweg, want kindlief zie je na de start nauwelijks meer. Hoogstens wat flarden onderweg, omdat ze heen en weer rennen met klasgenoten, elkaar aftroeven in stoerheid en plagerijtjes. Achteraf gezien kan je dus prima bij start je klapstoeltje uitvouwen en onder het genot van een wijntje in de avondzon genieten tot ze terugkomen. Misschien volgend jaar?

 2. Zodra ze je wel opzoeken, willen ze iets van je 

  Meestal jammer genoeg geen knuffel, maar gewoon iets uit de tas die jij voor ze draagt

 3. Je maakt je minder zorgen

  Dat is dan weer een voordeel aan dat ouder worden. Met zwemdiploma ABC zullen ze niet zo snel verdrinken, ze rennen niet meer zomaar als kip zonder kop de straat op en weten over het algemeen prima wat ze wel en niet kunnen doen. Dat maakt punt 1 allemaal niet zo erg in de praktijk.

 4. Sommige ouders lopen op hun dooie akkertje

  Omdat je niet meer bezig bent met je kind, heb je de tijd om op andere dingen te letten. Je zou in principe lekker kunnen doorstappen, ware het niet dat de lange sliert wandelaars van de 5 km. vooral bestaat uit ouders met jonge kinderen. Enige oplossing? Loop als een actieve akela voorop of schik je in een avondje slenteren. Dan valt het allemaal wel mee.

 5. De avondvierdaagse is het ultieme excuus voor kinderen om bij terugkomst zo lang mogelijk te treuzelen

  Misschien geldt dit voor alle leeftijdscategorieën wel; ben ook weleens als laatste binnengekomen toen June nog in groep 3 zat. Maar eenmaal in de bovenbouw is het soms heel lastig afscheid nemen van vrienden en vriendinnen, zeker als het zonnetje nog lekker schijnt en ze door die gezellige avond spontaan ‘vergeten’ dat ze elkaar morgen weer zien op school.

 6. Foto’s maken van je kind wordt lastiger als vriendinnetjes zelf een smartphone hebben

  En daar baal ik stiekem een beetje van, als zelfbenoemd ‘Mamarazzi’. (Gelukkig op het laatst nog drie foto’s mogen maken dit jaar, maar dat was echt uitzondering)

 7. De intocht tijdens de laatste avond blijft onverminderd leuk

  Al zullen ze het minder laten blijken dan vroeger, waarderen doen ze het echt wel. Niet dat je je kind(eren) veel zult zien trouwens; ze zijn waarschijnlijk vooral druk met opeten van alle snoep en samen gek doen.

Heb je meegelopen met de Avondvierdaagse dit jaar (of moet je nog)? En hoe was het?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

3 Replies to “Groep 6 | De Avondvierdaagse is ook niet meer wat het was…

  1. Knap hoor dat ze meedoen! En het fijne aan die leeftijd is ook dat ze lekker bij je in de buurt blijven. Die van mij kon ik dinsdagavond direct op teken controleren haha, omdat ze het leuk vonden door metershoog gras te gaan wandelen. Deze ‘bejaarde’ liep natuurlijk op haar dooie akkertje ergens halverwege, dus kwam er thuis pas achter toen ze het trots vertelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge