Review Atomic Blonde | Charlize Theron kicks ass

atomic blonde

Voorafgaand aan de première van Atomic Blonde werd ons al verteld: dit is de beste actiefilm die ik dit jaar heb gezien. Daarmee leg je de lat natuurlijk direct hoog. Of de film die inderdaad waarmaakte? Lees snel verder! 

Atomic Blonde: het verhaal

De film speelt zich af in 1989, het jaar waarin de Berlijnse Muur viel. Alles draait om een speciaal horloge waarin een microfilm verstopt zit. Hierop staan alle geheim agenten die actief zijn in de Sovjet-Unie en is daarom extreem veel waard. Verschillende geheime diensten (MI6, KGB) azen op ‘de lijst’. De film start als James Gascoigne wordt vermoord door KGB agent Joeri Bakthin. Maar in plaats van de microfilm te overhandigen aan zijn superieuren, verdwijnt hij. Namens de MI6 moet Lorraine Broughton (Charlize Theron) naar de Duitse hoofdstad om zowel die lijst te bemachtigen als dubbelspion Satchell uit te schakelen.

Hoofdrolspelers

Lorraine Broughton (MI6 agente, gespeeld door Charlize Theron)
David Percival (MI6 agent die al zo’n 10 jaar in Berlijn leeft, gespeeld door James McAvoy)
Delphine Lasalle (Franse geheim agente, gespeeld door Sofia Boutella)

Trailer van Atomic Blonde

Ons oordeel over Atomic Blonde

Merel

Door de verhaallijn zie je echte nieuwsbeelden uit 1989. Het drong meer dan ooit tot me door hoe dapper deze jonge mensen waren door te strijden tegen het heersende regime met vreedzame protesten. De angst die ze moeten hebben gevoeld, maar dat ze toch opstonden en het niet langer pikten. In die grimmige wereld speelt het verhaal van Atomic Blonde zich af, vol vijanden aan alle kanten van het politieke spectrum. Niemand is te vertrouwen.

Als kijker word je meegezogen in de actiefilm en blijf je bijna tot het eind onzeker over hoe het nu écht zit. Al riep een jongen verderop zo’n vijf minuten nadat het plot duidelijk werd heel hard en verrast: ‘Nee!’ – voor sommigen blijft het dus nog iets langer een verrassing 😉

Kijk, ik ben niet direct een actiefilm-kijker. Ik vind het leuk, maar te veel vechten en schieten is aan mij niet besteed. Toch zat ik hier wel meteen in. Zelfs zo sterk dat ik tijdens één van de eerste scènes mijn handen voor mijn ogen sloeg. En dat gebeurde nog wel een paar keer; ik schrik heel erg, tot grote hilariteit van Ro. Halverwege nam het vechten tijdelijk de overhand en dat had van mij niet per se gehoeven, maar al met al vond ik het een heel sterk verhaal dat spannend blijft tot het eind.

Ro

Het positieve en ook wel verfrissend aan deze film is dat hij realistisch blijft. Charlize Theron staat haar mannetje, maar wordt zelf ook nu en dan hard aangepakt door de mannen waartegen ze vecht. Het zou ook niet logisch zijn als ze hen met één klap kon uitschakelen. Atomic Blonde blijft spannend tot het eind, ondanks een kleine dip halverwege. De actie is van hoog niveau. Ik heb daarnaast erg gelachen om Merel die om de haverklap uit haar stoel sprong van schrik.

Het is een aanrader om naartoe te gaan als je allebei van actie houdt, want het is echt een actiefilm in zijn puurste vorm. En hij houdt je scherp: tot op de laatste seconde blijft de verhaallijn verrassend.

Wat kunnen we nog meer verwachten van Universal Pictures?

Girls trip

Vanaf 7 september komt Girls Trip hier ook in de bioscoop – een film die ik heel graag wil zien (want: Queen Latifah). De film is ontzettend goed ontvangen in de Verenigde Staten (87% fresh op Rottentomatoes.com, wat betekent dat 87% van de ruim 14.000 reviews positief was). We zagen een voorproefje en ik ben heel benieuwd!

The Snowman

Vanaf oktober kan je griezelen bij The Snowman, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jo Nesbø. En dan eigenlijk griezelen met een grote G. De trailer is niet voor de mensen die slecht tegen horror en thrillers kunnen en daarom is het dus helemaal niet zo slim dat ik hem ook heb gezien. Het verhaal pakt je gelijk en zelfs op zo’n manier, dat ik (ondanks dat ik helemaal niet zo’n held ben) eigenlijk nog zou willen weten wie het nu gedaan heeft en waarom… Kijken op eigen risico 😉

Bladerunner 2049

En dan is er nog Bladerunner 2049, het vervolg op de klassieker uit 1982. Ik denk dat de beelden voor zichzelf spreken. Must-see!

Welke film wil jij absoluut nog bezoeken komende tijd? En wat denk jij van Atomic Blonde?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Ook leuk: 

Spider-Man Homecoming: maakt hij de verwachtingen waar?

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

8 Replies to “Review Atomic Blonde | Charlize Theron kicks ass

  1. Ik twijfelde eerst over deze film, maar nadat ik de trailer had gezien wel nieuwsgierig geworden. Wie weet maar snel een date-night plannen

  2. Oh, die Snowman lijkt mij wel wat zeg! Die met Charlize niet zo, want ik ben niet zo’n fan van actiefilms met ‘kick ass heroines’.

    Maar lekker griezelen, daar houd ik wel van : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *