Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Ask the blogger tag | Wat wilden jullie van me weten?

Ask the blogger tag | Wat wilden jullie van me weten?

Normaal vul je een aantal vooraf bedachte vragen in voor je tag, maar in dit geval mochten lezers de vragen bedenken. Na een oproep op Facebook kreeg ik acht verschillende vragen die ik in deze blog beantwoord.  

Ask the blogger tag

Bij Cynthia kwam ik de Ask the blogger tag tegen. Net even anders dan normaal: de inhoud van je tag wordt bepaald door wat anderen van je willen weten. Maar omdat het me handiger leek de vragen vooraf al in een overzicht te hebben, deed ik een oproep via Facebook. Jullie reacties (en mijn antwoorden) staan hieronder!

Lees ook Feiten over de Blog en Blogger tag

Ask the blogger tag Q&A

Nicole: Is er iets in je leven wat je anders had willen doen of juist iets wat je opnieuw wilt doen omdat t zo geweldig was?

(Nicole) Eigenlijk zou ik niet veel anders willen doen. Uiteindelijk hebben alle gebeurtenissen in mijn leven me gemaakt tot wie ik nu ben. Wel heb ik op gebied van vriendschappen mijn neus een paar keer gestoten of zaken niet altijd netjes afgehandeld. Met terugwerkende kracht zou ik dat zeker anders gedaan hebben. Of ik iets opnieuw zou willen beleven… Misschien wel, maar met de kennis en het zelfvertrouwen van nu.

Annemarie: Ik had het toevallig pas met iemand over hoe je je kinderen voor bereid op de buitenwereld als ze richting 15 jaar gaan. Hoe zou jij dat gaan doen

Ik denk eigenlijk dat je al moet beginnen met voorbereiden op de buitenwereld als ze nog écht naar je luisteren (dus voor de puberteit). Maar ook tijdens het ouder worden is het volgens mij heel belangrijk om contact te blijven houden en het gesprek aan te gaan. Geef ze het gevoel dat je hen serieus neemt, laat ze vertellen wat ze al weten en vertel ook over je eigen ervaring. Of die van een bekende. Vooral als het gaat om social media, drugs, mannen (in het geval van onze dochters) en geld wil ik wel gewoon dat ze goed voorbereid zijn op eventuele gevaren.

Marguerita: Wat is je lievelingseten? Wat kook je het liefst? Wat lust je absoluut niet?

Het allerliefst eet ik farfalle of spaghetti met mijn eigen bolognesesaus. Dat kook ik meteen ook het allerliefst, omdat ik weet dat ik mijn vingers opeet bij het resultaat. Wat dat betreft zou ik geloof ik niet misstaan in het televisieprogramma ‘Bizarre eters’ haha, ik zou het prima vinden om dit elke dag te eten. Ben verder dol op chocola.

Wat ik absoluut niet lust? Worteltjes (zowel rauw als gekookt), erwtjes, vis (behalve gerookte zalm en kibbeling) en de Hollandse pot: gekookte aardappelen, groenten en vlees. Zit zo weinig smaak aan.

Marguerita: Welke merken kinderkleding zijn bij jou favoriet en shop je die online of in een stenen winkel?

Echt favoriete merken heb ik geloof ik niet. We gaan het meest naar H&M en Hema. Verder wisselt het een beetje. Ik koop trouwens nog altijd het liefst in een stenen winkel. Dan kan je het materiaal voelen en de kleur bekijken, je kinderen kunnen het passen en je hoeft niks te retourneren.

ask the blogger tag

Marguerita: Als er een enorme, mooi vormgegeven quote bij jou op de muur zou staan… welke is dat en waarom vind je die zo toepasselijk?

Don’t be a woman that needs a man
Be a woman a man needs

Deze quote is voor onze drie dochters. Omdat ik heel graag aan ze wil meegeven dat het belangrijk is om je mannetje te staan en jezelf niet afhankelijk te laten zijn van je man. Zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en eigenwaarde moeten in jezelf zitten, niet vanuit de ander komen.

Marijke: Wat zijn je doelen in het leven? Wat wil je absoluut bereikt hebben?

Ik hoop aan het eind te kunnen terugkijken met trots. Je leven is niet altijd leuk en zal niet altijd lopen hoe je het voor ogen hebt. Dat is niet erg. Maar wat ik wel hoop is dat ik mijn tegenslagen onderweg dan heb weten te incasseren zonder op te geven. En dat mijn dochters kunnen opkijken naar een sterke moeder die een voorbeeld voor ze was. Wat het schrijven betreft, lijkt het me mooi om ooit minstens één boek te laten uitbrengen.

Fleur: Met welk speelgoed uit je jeugd zou je willen dat je kinderen nu ook mee konden spelen? Of welke serie?

(Fleur) Klein voordeel is dat mijn ouders nog veel speelgoed van ons hebben staan. Ze kunnen er ook daadwerkelijk mee spelen. Maar als het om televisieseries gaat, dan lijkt het me heerlijk om op zondagochtend met zijn allen op de bank te kruipen en Bassie & Adriaan marathons te houden. En dan bedoel ik echt alle series achter elkaar. Nou ja, die enge plaaggeest mogen ze houden. Maar de rest, fantastisch en tijdloos!

Linda: Wat wil je dat je kinderen later zeggen als ze terugkijken op hun eigen opvoeding?

(Linda) Dat ze een liefdevolle opvoeding hebben gekregen, die soms streng was, maar wel rechtvaardig. En waarin ze alles konden vragen wat ze maar wilden. Ik hoop dat echt te kunnen meegeven. We staan vrij open in het leven volgens mij en het lijkt me mooi dat ze dat ook leren. Daarnaast hoop ik dat ze het organisatietalent van Ro kunnen overnemen en van mij de eeuwige wil om te blijven doorleven.

Heb jij nog vragen? Stel ze onder deze Ask the blogger tag en ik antwoord gelijk!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

20 gedachten over “Ask the blogger tag | Wat wilden jullie van me weten?

  1. Ik hoop nooit voor de keuze te komen, want zou niet weg willen uit Nederland. Maar als het moet, dan naar een land waar het veilig is.

 1. Ik ben het er helemaal met je eens over je antwoord als je iets in het leven anders hadden willen doen. Ik denk er namelijk ook zo over dat alle beslissingen en gebeurtenissen ons op een of ander manier hebben gevormd in de persoon dat wij op de dag van vandaag zijn! En dat is helemaal oke x

  1. Ja he? Weer eens iets anders.

   Ik schrijf uit passie. Voor mij is het bijna als eten, ademen en slapen. Met mijn stukken hoop ik anderen te helpen en vermaken, in mijn fictieve verhalen probeer ik een (meestal) mooie fantasiewereld te creëren.

  1. Leuk, als je me tagt kom ik even kijken 🙂

   Wereldvrede. Beetje missverkiezingantwoord haha maar het is wel mijn grootste droom. Als het om persoonlijke doelen gaat dan zou ik ‘later als ik groot ben’ het allerliefst gaan wonen in een boerderijtje met kippen en geiten op het erf. En een megatuin waar onze kleinkinderen lekker kunnen spelen en verstoppen.

 2. Leuke vragen allemaal. Goede vraag van Cynthia, wat is geluk voor jou? Mijn vraag zou zijn: De meeste huishoudens draaien niet geheel op eigen kracht. Daarmee bedoel ik, schoonmaakhulp, opa en oma passen regelmatig op enz. Hoe wordt jij ‘geholpen’en waar zou je meer hulp mee willen?

  1. Mijn ouders helpen in de vorm van oppassen (een dagdeel per week vast en verder regelmatig in de avonduren als we een keer afspreken met vrienden of naar school moeten)

   Ik zou DOLGRAAG (ja met hoofdletters) schoonmaakhulp willen haha, vooral omdat ik er zelf gewoon een hekel aan heb. Al zou het alleen maar de badkamer zijn…

  1. Dank je!
   Goede vraag. Geluk is voor mij dat je te eten hebt, liefde kent, geen geldzorgen voelt en kan delen. Dus ik kan je vraag met ja beantwoorden 🙂

   Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten