annie mg schmidt weekend kinepolis

Winnen | Annie M.G. Schmidt weekend bij Kinepolis op 19 en 20 mei!

ANNIE MG SCHMIDTWEEKEND – Kinepolis organiseert 19 en 20 mei as. een speciaal Kids Weekend dat volledig draait om films die gebaseerd zijn op Annie M.G. Schmidts verhalen. Van Dikkertje Dap tot Ja Zuster, Nee Zuster. Wil je ook kans maken op 2 vrijkaarten? Lees dan snel verder wat de voorwaarden zijn! 

Annie M.G. Schmidt

Eén van mijn favoriete kinderboekenschrijfsters aller tijden is Annie M.G. Schmidt. Nog steeds. Ik geniet van de ondeugende streken die Jip en Janneke uithalen, vind Pluk van Petteflet nog steeds leuk om voor te lezen en hou van Otje. Sommige elementen zijn natuurlijk achterhaald, maar het doet me altijd ook weer denken aan mijn oma en ouderwets kattenkwaad uithalen zonder tablet. Gelukkig hebben we drie dochters die ook het liefst willen lezen over Takkie en Floddertje, waardoor ik in elk geval niet gapend van de saaiheid naast ze stort. In tegendeel: we verzinnen de grappigste liedjes en leukste stemmetjes.

Daarnaast heb ik bewondering voor deze krachtige vrouw. Ze voer haar eigen koers in een tijd waarin vrouwen eigenlijk nog altijd dat ene recht hadden. Op heel eigenzinnige wijze was ze liberaal en vooruitstrevend tussen de regels door. En toen het niet meer ging, besloot ze zelf dat het genoeg was en nam de regie van haar levenseinde in eigen hand. Hoewel niet zo feministisch aangelegd, vind ik haar een echt voorbeeld.

Annie MG Schmidt weekend

Kinepolis eert deze talentvolle, vrijgevochten kinderboekenschrijfster in het weekend van 19 en 20 mei de verfilmingen van Annie M.G. Schmidt klassiekers:

Pluk van de Petteflet

Net als in het boek ontmoet Pluk in de film allerlei bewoners van de Petteflet: van kakkerlak ZaZa tot mevrouw Helderder. Wanneer Pluk ontdekt dat ze van de Torteltuin een betonnen speelplek willen maken, onderneemt hij actie!

Met o.a. Arjan Ederveen, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel.

Ja zuster, nee zuster

Waar de televisieserie en het toneelstuk furore maakte in de jaren zestig, kwam in 2002 de film uit – gebaseerd op de oorspronkelijke verhalen. Jet, Bobby, Bertus en de Ingenieur wonen samen in het rusthuis van Zuster Klivia en botsen nogal eens met de Boze Buurman.

Met o.a. Loes Luca, Paul de Leeuw en Waldemar Torenstra.

Minoes

Een kat verandert door onvoorziene omstandigheden in een jonge vrouw die nog moet wennen aan haar mensen-bestaan. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot: ze klimt nogal eens in bomen, is bang van honden en kan met katten praten. Ze komt bij journalist Tibbe de Vries te wonen en samen gaan ze spraakmakende nieuwsberichten schrijven, met hulp van de andere katten natuurlijk.

Met o.a. Theo Maassen, Carice van Houten en Pierre Bokma.

Abeltje

Net als in het boek mag liftjongen Abeltje de mensen overal naartoe vervoeren, zolang hij maar niet op de groene knop drukt. Maar dan werkt hij zich in de nesten en doet het toch. Samen met zijn passagiers vliegt hij het warenhuis uit, de wereld over naar New York. Een spannend verhaal vol avonturen: of het nog goedkomt…?

Met o.a. Frits Lambrechts, Annet Malherbe en Victor Löw

Wiplala

Het alledaagse gezin Blom (vader, dochter Nella Della en zoon Johannes) komt in een bijzonder verhaal terecht wanneer Johannes het kleine mannetje Wiplala ontmoet. Deze kan toveren (tinkelen), alleen gaat het niet altijd als gepland.

Met o.a. Géza Weisz, Peter Paul Muller en Cas Jansen

Dikkertje Dap

De film Dikkertje Dap dateert uit 2017 en gaat over Dikkertje die op dezelfde dag geboren is als zijn beste vriend: een giraffe (Raf). Hij zou hem het liefst mee naar school willen nemen, maar dat gaat helaas niet. Om zijn beste vriend Raf te kunnen voorstellen aan zijn beste mensenvriend Yous, bedenkt hij een plannetje.

Met o.a. Egbert Jan Weeber, Martijn Fischer en Dolores Leeuwin

Over het Kids Weekend bij Kinepolis

Kinepolis bioscopen organiseren regelmatig een speciaal weekend voor kinderen van 3-6 waarbij het geluid zachter staat dan normaal en de bioscoop iets lichter blijft. Dat maakt het een aangename ervaring voor jongere kinderen. Daarnaast maken de leuke activiteiten in de foyer de feestvreugde compleet!

Vind hier nog meer informatie over dit speciale Annie MG Schmidt weekend!

Winnen!

Ik mag namens Kinepolis twee lezers blij maken met twee toegangskaarten voor het Annie MG Schmidt weekend.

Hoe maak je kans?

  1. Laat in een reactie onder het Facebookbericht achter welke film jouw favoriet is
  2. Like Kinepolis en Lotus Writings op Facebook
  3. Tag iemand die je graag zou willen meenemen

Delen hoeft niet, maar is lief!

Op alle winacties op Lotus Writings zijn mijn voorwaarden van toepassing. 

Succes!

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge