Annabos in Rockanje

Annabos in Rockanje | Veel bomen, weinig herfst en toch leuk!

Annabos in Rockanje

Op pad met vier kinderen waarvan drie onder de vier jaar oud. Ik weet niet waarom ik dat per se middenin die toch al overvolle herfstvakantie wilde doen, maar het gebeurde. We bezochten het Annabos in Rockanje. En het werd gelukkig een succes. Deze ochtend even wat minder lezen en lekker veel foto’s (is mijn voornemen)! 

Welk bos is geschikt?

Aangezien ik me jaarlijks voorneem eens naar het bos te gaan en dat idee in de praktijk elke keer weer een jaartje opschuift, heb ik werkelijk geen idee waar je écht moet zijn voor een leuk bos. Gelukkig is Google je beste vriend. Meestal dan. Het dichtstbijzijnde stukje natuurgebied dat goed klonk was het Annabos in Rockanje. Het had wat voeten in aarde voor we er eindelijk waren (de parkeerplaats ligt verscholen achter wat struiken en daardoor reed ik in eerste instantie veel te ver door; kostte ons een minuut of twintig extra reistijd omdat ik op een eng hoog dijkje belandde met eenrichtingsverkeer). Maar goed, uiteindelijk stapten we uit en klopte mijn hart vol verwachtingen. We gingen naar het bos!

Annabos in Rockanje

Ik moet zeggen dat de naam bos wat overtrokken is. Park dekte de lading beter wat mij betreft. Wat je hierboven ziet, is namelijk alles (voor zover ik kon zien). Nam niet weg dat we twee uur deden over de heen- en terugweg. May speurt vast de omgeving af met haar verrekijkertje 😉

Op zoek naar de leukste natuurspeeltuinen in Zuid-Holland en Zeeland? Via de link vind je een handig overzicht waar ze allemaal in staan! Ook handig is dit overzicht met gratis uitjes in Zuid-Holland.

Herfst betekent verval van de natuur

En wat illustreert dat verval beter dan deze verdorde berenklauw (?) vol spinrag. Het lijkt wel een suikerspin! Het zonlicht danste zachtjes op de witte draden en ik genoot even van mijn mooie uitzicht. De kinderen interesseerde het trouwens niks: die sprongen vooral in het rond, blij om even uit de auto te zijn.

Het enige gekleurde blaadje in het hele Annabos. Werkelijk alles dat op de grond lag, was vies bruinig – al dan niet bedolven onder een laag paarden- of hondenpoep – iets dat ik pas ontdekte nadat May er met haar profielzooltjes in was gaan staan.

Herfstschatten verzamelen

Jammer voor Rose en May die ik beloofd had dat ze alle mooie schatten mochten verzamelen in een plastic tas. Zouden we leuk mee kunnen knutselen in herfstthema, dacht ik. Maar helaas. May vond een takje, Rose gooide een berg bruine bladeren in de zak en ik hoop die zak komende dagen ergens te kunnen leeggooien. We zoeken wel bontgekleurde bladeren, kastanjes en eikels in de wijk!

Paddenstoelen

Wie herfst zegt, denkt immers meteen aan paddenstoelen. Toch? Het kostte wat moeite, maar toen vonden we bovenstaand paddenstoeltje – niet veel groter dan een champignon. Hij was bijna niet meer, omdat May een beetje ongelukkig dichterbij kwam, maar het ging gelukkig alsnog net goed. Beetje karig aanbod dus.

Op de terugweg, op een paar meter afstand van de auto, vonden we echter dit prachtige exemplaar. Twee paddenstoelen in een heel bos. Wie het kleine niet eert… 

Dieren in het Annabos

Nu zou het natuurlijk kunnen zijn dat we veel verder hadden moeten doorlopen. Maar de zilte weide die Natuurmonumenten ons beloofde, hebben we even compleet gemist. Eigenlijk beperkte de fauna zich tot een stel vlinders dat om elkaar heen dartelde en een roodborstje in de boom. Ook mooi trouwens, daar niet van. Verder zagen we twee paarden en vijf honden.

Bomen in het Annabos

Ik herkende eigenlijk alleen de eik echt aan de bladeren bij de ingang. Ik zou een slechte padvinder zijn, vermoed ik. Leek die ik ben, kon ik eigenlijk alleen maar vaststellen dat er heel veel bomen zijn in het Annabos.

Om toch nog een educatief momentje aan de dag toe te voegen, liet ik de meisjes eens voelen aan een boomschors. Wel nadat ik grondig had gecontroleerd of er geen mieren over de bast liepen natuurlijk! Vonden ze fantastisch, dus ik ook. Niet veel later gingen we weer naar huis, doodop maar blij. Gaan we vaker doen.

Zijn jullie deze herfst al naar het bos geweest?
(En als je het Annabos in Rockanje kent: hebben we misschien
het echte bos gemist?)

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Annabos, Rockanje
Author Rating
31star1star1stargraygray

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 Replies to “Annabos in Rockanje | Veel bomen, weinig herfst en toch leuk!

  1. Wij gaan altijd naar Amelisweerd bij Utrecht voor een mooie wandeling, veel kastanjes en een heerlijke thee met taart tot slot. Alleen al voor die taart gaan we soms wel vaker herfstlucht opsnuiven daar 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *