In het zonnetje | Angela van Mama met passie

Mama met Passie: wie is Angela?

Wie is de vrouw achter Mama met Passie?

Angela

Waar kun je Mama met passie online vinden?

Blog             Mamametpassie.nl
Facebook    Mamametpassie

Hoe kom je aan de naam van je blog?

Ik heb een passie voor schrijven en dat is begonnen toen ik klein was. Schriftjes vol met kleine verhaaltjes schreef ik. Zo gek is het dus niet dat ik een passie heb voor schrijven en niet alleen voor schrijven, maar ik doe alles met passie. Daarnaast ben ik mama en zo ontstond de naam: Mama met passie.

Wat voor achtergrond heb je (opleiding, werk, interesses)?

Ik ben drie dagen in de week werkzaam als communicatieadviseur bij een stichting voor mensen met een lichamelijke- en verstandelijke beperking. Ik ben dol op schrijven, praten, lezen, shoppen en leuke uitjes met mijn gezin. Dat laatste staat toch wel op één.

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

Vanaf het moment dat ik zwanger was zocht ik naar informatie. Ik wilde zoveel mogelijk lezen en herkenning. Dan komt je toch uit in de blogwereld. Echte verhalen van echte (toekomstige) mama’s. Ik begon langzaam aan een aantal bloggers te volgen. Ik genoot van hun verhalen!

Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd iets met schrijven te gaan doen?

Schrijven deed ik al veel tijdens mijn werk, maar ik wilde ook mijn ervaringen delen als mama. Toen ik zwanger was twijfelde ik al of ik een blog zou starten, maar ik deed het niet. Tijdens mijn verlof schreef ik mijn bevallingsverhaal op en zo nog wat zaken. Dit sloeg ik op in een mapje op mijn computer. Ergens in oktober kwam er via Instagram een vraag of ik 10 dingen wilde delen die niemand van mij wist. Dat deed ik en daarin stond ook: ik twijfel om te bloggen. Ik kreeg een aantal leuke reacties: Wat heb je te verliezen? Gewoon doen! Ik maakte een gratis wordpress website aan op 5 oktober, maar ik durfde niet live. Ik overlegde met Stephan en hij zei: doen als je daar behoefte aan hebt, ik steun je. Op 22 oktober was het dan echt zo ver, ik ging live. Wow wat was dat spannend. Al snel begonnen veel mensen mij te volgen. Heel tof. Op 21 november ging ik voor een eigen domeinnaam en installeerde ik Google Anlaytics.

Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd?

Ik blog nog niet zo heel lang, maar ik schrijf nog steeds over dezelfde dingen die mij bezig houden rondom mijn leven als moeder. Ik deel juist persoonlijke verhalen, zoals over mijn eczeem inclusief vreselijke foto’s. En laatst over dat mijn vader in het ziekenhuis lag en ik het gewoon even zwaar had. Ik blog niet alleen over de leuke dingen in mijn leven, maar er zijn altijd grenzen.

Wat hoop je lezers mee te geven met je blogs?

Dat het moederschap prachtig is, maar soms ook zwaar en dat je je daar niet voor hoeft te schamen. Kom daar eerlijk vooruit, want net als iedere moeder zit ik ook weleens met mijn handen in het haar. Wens ik ook na een drukke dag op het werk, dat mijn dochter gewoon lekker gaat slapen en een goede nacht maakt. En dan valt het soms echt weleens even tegen als je er dan 10 keer uit moet in een nacht of urenlang beneden zit omdat ze niet wil slapen. Je hoort dat alleen niet zoveel en dat is jammer. Het moederschap is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn!

Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven?

Over mijn werk. Dat is privé. Mensen die mij kennen of vlakbij ons wonen, kunnen dat wel vinden, maar er zal nooit iets op mijn website komen over mijn werk. Ik twijfelde zelfs om laatst over mijn vader te schrijven die in het ziekenhuis lag, maar nadat ik een prachtige dienst in de kerk had gehad met waanzinnig mooie liederen, voelde ik dat ik het van mij af moest schrijven en dat deed ik. Heb wel wat dingen achterwege gelaten, zoals wat kwalen waar hij last van had, dat deed er verder ook niet toe voor de blog.

Daarop deelde iemand persoonlijk dat ook haar vader ziek was en ze voelde dat ze dat met mij moest delen. Heel bijzonder. Ik bid nu ook voor haar vader. Het was geen schreeuw om aandacht of wat dan ook, maar het voelde goed om het te delen en een stukje ook over mijn geloof te delen. Binnen een dag was hij 693 keer gelezen, een recordaantal op een gewone maandag. Al die mensen hebben gelezen over het geloof en wellicht bracht dat iemand die (nog) niet geloofd, op andere inzichten.

Welke bloggers bewonder jij zelf?

Ik bewonder niemand in de blogwereld. Ik heb wel respect voor een tweetal bloggers. Tamara van The Mommy Diaries bijvoorbeeld. Haar volg ik al sinds mijn zwangerschap, we liepen ongeveer gelijk op. Zij is een superleuke meid die schrijft over wat haar bezighoudt. Je leest door haar verhalen hoe zij is. Ik heb haar nog nooit ontmoet, maar ik geloof echt dat ze precies zo is. Zij is in 9 maanden tijd gegroeid naar zeker 20.000 bezoekers per maand, heel knap. Laviesagista ben ik ook gaan volgen toen ik zwanger was. Een hele andere mama, maar tof om haar verhalen te lezen.  Verder volg ik nog andere bloggers, maar die lijst is zo enorm lang! Jij valt daaronder, Everyday-life, Aukjeswereld, Liefthuis, Papaisdeliefste, Twinkelbella, Somama enzovoorts.

Wat is je best gelezen artikel ooit? Ben je daar ook het meest trots op?

Daar heb ik natuurlijk even Google Analytics bijgehaald. Dat is met stipt op één met 1.097 paginabezoeken: De glazenwasser laat zich uit over mijn kolfsessie. Een maandje daarvoor, op 8 maart, plaatste ik een blog over een kolfsessie op mijn werk, waarbij de glazenwasser mij zag. Ik moest dit hilarische verhaal delen. Dit verhaal staat op nummer 2 met 987 paginaweergaven. Een maand later ontving ik dus van de glazenwasser een reactie, naar aanleiding van een Facebookbericht op mijn pagina. Ik deelde dat ik maatregelen had getroffen, omdat de glazenwassers er weer waren. Zijn vriendin zag dit voorbij komen en hij stuurde mij een ontzettend leuk privébericht. Ik vroeg of ik dat mocht delen en dat mocht.

Bedankt!

Het artikel over de glazenwasser was het eerste dat ik van je las, Angela. Ik kon het me levendig inbeelden en vond het zo leuk geschreven! Geweldig ook dat de glazenwasser op zijn beurt contact met je zocht naar aanleiding van het bericht (echt een aanrader, zeker als je ook kolft). Sindsdien lees ik je blogs op Mama met Passie met veel plezier, juist omdat het inderdaad best wel vaker gezegd mag zijn dat ouderschap niet altijd alleen maar fantastisch is. Je verweeft jullie geloof heel mooi in de teksten, wat best bijzonder is in de blogwereld. Niet iedereen maakt het bespreekbaar of kan dit zoals jij. 

Ken jij Mama met Passie al?

Lees volgende keer In het zonnetje: Romy van Dochterlief

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

12 thoughts on “In het zonnetje | Angela van Mama met passie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten