wat voor plantenbak kies je

Aluminium plantenbak of toch een eenvoudige plantenbak?

wat voor plantenbak kies je

Eens in de zoveel tijd ben je eraan toe: een paar mooie nieuwe plantenbakken. Plantenbakken kunnen je tuin aankleden en naar een hoger niveau tillen. Niet alleen omdat je er mooie planten, bloemen of bomen in kunt zetten, maar ook omdat er tegenwoordig veel aandacht wordt besteed aan de vormgeving van de plantenbak zelf. Je hebt plantenbakken in allerlei soorten en maten, maar waar het echt om gaat is de kwaliteit. In dit artikel vergelijken we aluminium plantenbakken met eenvoudige plantenbakken.

Ga voor kwaliteit met een aluminium plantenbak

Als je zin hebt in nieuwe plantenbakken, dan kun je het maar beter meteen goed doen. Er zijn leuke bakken te vinden die best een zomer meegaan, maar daarna snel slijten en kleur verliezen. Dat is jammer, want je zult dan toch weer een tripje naar de winkel moeten maken om nieuwe bakken te halen. Als je dit elk jaar doet gaat daar wel wat geld en moeite in zitten. Gelukkig is er een duurzaam alternatief! Het toverwoord is kwaliteit. Wil je langer van je nieuwe aanwinst genieten, ga dan voor een plantenbak van uitstekende kwaliteit. Een plantenbak van hoogwaardig aluminium, bijvoorbeeld. Van een aluminium plantenbak heb je gegarandeerd jarenlang plezier. Als je investeert in een aantal goede plantenbakken, dan hoef je in de lente alleen nog maar even langs het tuincentrum te rijden om de tuin af te maken met leuke planten en bloemen. De basis is er al.

Godu heeft een groot assortiment aan aluminium plantenbakken. Niet zonder reden, want dit materiaal heeft een aantal eigenschappen die het heel geschikt maken voor een leven in de tuin. Aluminium is oersterk en kan echt wel tegen een stootje, of dit nu een storm is, een hittegolf of een verdwaalde voetbal die er per ongeluk tegenaan wordt geschoten. De plantenbakken in het assortiment zijn gemaakt van extra dik aluminium, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het inscheuren van de hoeken. De plantenbakken zijn daarnaast voorzien van een krasvaste coating om beschadigingen te voorkomen.

aluminium plantenbak

Goede plantenbakken zijn bestand tegen alle weersinvloeden

Een aluminium plantenbak heeft geen last van veranderende weersomstandigheden. Regen, zon of harde wind: deze plantenbakken zijn er niet van onder de indruk. Aluminium plantenbakken zijn goed beschermd tegen corrosie en kunnen daarom het hele jaar door buiten blijven staan. De plantenbakken zijn door en door gekleurd en zullen niet zomaar vervagen, ook niet tijdens een extreem zonnige zomer. Het door en door kleuren van aluminium heeft nog een voordeel: een eventuele beschadiging valt niet op. Wil je de plantenbak toch graag binnen zetten tijdens de winter? Dat is ook geen probleem. Een lege aluminium plantenbak is relatief licht van gewicht en daarom gemakkelijk te verplaatsen. Daar heb je geen grote spierballen voor nodig. De plantenbakken kunnen ook binnen worden gebruikt, maar zijn niet standaard waterdicht.

Aluminium plantenbakken: passen in elke stijl

Het maakt niet uit welke stijl je graag in je tuin zou zien, aluminium bakken passen er perfect bij. Door de luxueuze vormgeving, de neutrale uitstraling en de strakke lijnen kunnen aluminium plantenbakken met allerlei tuinmeubilair gecombineerd worden en zullen deze nergens uit de toon vallen. Aluminium plantenbakken zijn in allerlei soorten (rond, vierkant, rechthoekig) en maten te vinden. Deze zijn ook allemaal met elkaar te combineren. Daarnaast kun je een persoonlijke tintje aan je plantenbak geven door zelf de kleur uit te kiezen. Aluminium plantenbakken kunnen namelijk in bijna alle RAL-kleuren worden besteld. Kies je niet voor de meest populaire kleuren, maar ga jij voor iets heel anders? Leuk! Houd wel rekening met opstartkosten en een langere levertijd.

voordelen plantenbakken

Gemakkelijk in onderhoud: af en toe een doekje

Je zou kunnen denken dat zo’n kwalitatief hoogstaande plantenbak wel enige onderhoud vereist, maar niets is minder waar. Je hebt er geen omkijken naar. De regen spoelt het meeste vuil weg zodat jij alleen af en toe even een doekje eroverheen hoeft te halen. Wil je de plantenbak zo lang mogelijk zijn kwaliteit laten behouden? Dan doe je er goed aan om hem eens per jaar te behandelen met speciale aluminium protector. Deze is gemakkelijk te bestellen in de webshop van Godu-Tuin.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *