als ik... dan... tag

Als ik… dan… TAG | Als ik de baas zou zijn van het journaal

als ik... dan... tag

Als ik… dan…

Mijn hoofd loopt nogal over van afgelopen bloggersweekend en om te voorkomen dat jullie alleen nog maar verhalen over Limburg en bier voorgeschoteld krijgen, vanmiddag weer even een ouderwetse Tag. Van Linda dit keer! En zoals de titel al verraadt draait het om als ik… dan… vragen.

Als ik de baas zou zijn van het journaal

Zit gelijk met het liedje van Kinderen voor Kinderen in mijn hoofd. Maar als ik de baas zou zijn van het journaal, dan zou ik vooral veel waarde hechten aan echt nieuws. Geen propaganda, geen constante overload aan negatieve nieuwsberichten en vooral ook geen sensatietoestanden. Gewoon gedegen journalistiek, zoals je die in mijn ogen tegenwoordig niet vaak meer tegenkomt. Waar ik ook aandacht zou besteden is positief nieuws, want dat is er net zo goed. Mooie initiatieven in buurten die de bewoners verbinden, helden en verhalen over bedrijven die hun best doen voor het milieu bijvoorbeeld.

Als je een ontbijtje zou mogen eten met… dan…

Ik zou gaan voor een vrouw die me inspireert. Die haar zakelijke leven weet te verweven met haar gezin, die een man heeft die net als Ro volledig toegewijd is aan de kinderen en eentje met een flinke dosis humor.

Als je iets aan jezelf zou mogen veranderen dan…

…zou ik graag opener in het leven staan. Door situaties die ik heb meegemaakt, heb ik een zesde zintuig ontwikkeld. Nadeel daaraan is dat je soms ook mensen verkeerd inschat die wél lief, leuk of gezellig zijn. Vaak komt het dan uiteindelijk wel goed hoor, maar dat ik ze direct veroordeel op basis van een gevoel dat niet blijkt te kloppen, vind ik jammer.

Als je zou kunnen reizen in de tijd dan…

Lastige! Aan de ene kant zou ik het liefst naar het verleden reizen om mijn oma en overgrootoma weer te zien, ze te knuffelen en ontelbaar vaak te zeggen hoeveel ik van hen hou. Maar tegelijkertijd vind ik de toekomst ook wel interessant. Hoe zitten we er over 10 jaar bij bijvoorbeeld? Hoe zien de meisjes eruit tegen die tijd? June is dan twintig besef ik net, onvoorstelbaar eigenlijk.

Als je een miljoen zou winnen dan…

Hier schreef ik eens een blog over. Zou alleen zo’n grote prijs willen winnen als ik hem kan delen met de mensen die dichtbij me staan. Volgens mij is geld namelijk alleen leuk als je er samen van kan genieten.

als ik... dan...
Afbeelding – Shutterstock

Als je geen kinderen zou hebben dan…

Bijna onvoorstelbaar, omdat ik al zolang moeder ben en de kinderen dus een onlosmakelijk deel vormen van mijn leven. Maar als ik geen kinderen zou hebben dan zou ik zijn gaan reizen, denk ik. In mijn eentje op de bonnefooi door Europa, Australië en de Verenigde Staten.

Als je in een ander land zou zijn geboren, waar zou je dat dan willen?

Vind het lastig. Ben niet echt wat je zou kunnen omschrijven als ‘typisch Hollands‘ (alhoewel discutabel is wat dat Hollands dan precies inhoudt), maar kan me geen beter land bedenken dan Nederland. Nou ja, Suriname misschien. Weliswaar niet het meest welvarende land ter wereld, maar de keer dat ik daar was, werd ik op slag verliefd op het land. En anders een tropisch eiland.

Als je een super geweldige uitvinding zou mogen doen dan…

Ha! Dat weet ik wel. Ik zou een robot uitvinden die dubbele dekbedden moeiteloos in hun hoes laat glijden, want daar heb ik zo’n spuughekel aan. Gaat altijd mis of je hebt een stuk hoes zonder dekbed… Waardeloos!

Als je iemand of iets zou mogen redden dan…

Zouden dat alle kinderen op aarde zijn. Zij hebben namelijk geen boodschap aan de ellende die hun ouders, familieleden, kennissen, tegenstanders of wie dan ook veroorzaken.

Als ik... dan...
Afbeelding – Shutterstock

Waar zou jij het liefst geboren willen worden? Als je de Als ik… dan… tag overneemt, laat je me dat dan weten? En vergeet niet om Linda te linken 😉

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Als ik… dan… TAG | Als ik de baas zou zijn van het journaal”

  1. Pingback: Als ik…. dan….-tag – Mama's met thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *