Het lekkerste recept voor havermoutpannenkoekjes

Alpro havermoutpannenkoeken met banaan

In dit recept vind je precies hoe je de lekkerste havermoutpannenkoeken maakt met banaan en amandelmelk. Met deze verhoudingen zit je altijd goed en wordt het beslag niet te droog. 

Alpro amandeldrink

Eigenlijk drink ik normaal gesproken altijd koemelk – als ik het al drink. Dus nadat ik een pak amandelmelk van Alpro kreeg, duurde het even voor ik er iets mee kon. Tot ik las over banaan-havermoutpannenkoeken. In dit recept vind je het lekkerste recept voor deze pannenkoekjes die een prima, voedzaam ontbijt zijn en je kunnen ondersteunen tijdens het afvallen.

Lees ook (voor de minder gezonde bakkunstenaar):
Chocola ook jouw favoriet? Probeer dan deze Triple chocolate cake

Het ‘altijd goed’ recept

Op basis van onderstaand recept (afkomstig van deze website), maakte ik 13 pannenkoekjes:

Prak eerst de banaan door de haver(mout)vlokken. Als je niet zo’n stevige vork hebt en/of de banaan is nog wat aan de harde kant, snij hem dan gewoon in plakjes. Voeg dan zo’n 200 ml. van de Alpro toe en mix het geheel met de staafmixer. Vervolgens kan je geleidelijk de eieren en de rest van de amandeldrink bij het beslag voegen. Mix tot het beslag glad is.

Extra gezond: bak ze in kokosolie en beleg met ahornsiroop

Onverwacht lekker

Je kan dit natuurlijk allemaal zo gezond maken als je zelf wil. Van biologische producten tot bakken in kokosolie, je kan nog alle kanten op. Ik bakte ze in gewone bakboter, met in mijn achterhoofd dat het allicht een stuk gezonder is dan de ‘normale’ pannenkoeken die ik altijd maak. Als beleg kan je kiezen voor stroop of (poeder)suiker, maar natuurlijk ook (biologische, suikervrije) jam, honing of verse vruchten. Maar als je écht wil genieten en niet op je lijn hoeft te letten, schijnt Nutella -volgens betrouwbare bronnen- nog het allerlekkerst te zijn.

alpro

Let op!

Een aantal dingen zijn wel anders ten opzichte van ‘normale’ pannenkoeken.

  • Havermoutpannenkoeken zijn korreliger van structuur. Dit maakt het wat moeilijker om ze -zonder te breken- om te keren in de koekenpan. Daarnaast rollen ze niet zo lekker op.
  • Deze pannenkoeken vullen enorm. Dus na twee stuks (ik bak ze in een klein pannetje, voor je beeldvorming) heb je waarschijnlijk echt wel genoeg om de rest van de middag op vooruit te kunnen.
  • Ze zijn lekker snel klaar. Ik maak ze tegenwoordig dus weleens als verrassing voor wanneer June uit school komt, want het bakken is echt binnen een kwartiertje gebeurd. Ideaal!

Geniet ervan! Drink jij Alpro? Of gebruik je het ook voor je pannenkoeken?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Ik kreeg twee pakken Alpro amandeldrink: ongezoet ongeroosterd en ongezoet geroosterd om te proberen.

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

8 thoughts on “Het lekkerste recept voor havermoutpannenkoekjes

    1. Het is meer subtiel, maar dat vond ik. Mijn oudste zei de eerste keer dat ze het ‘te bananerig’ vond, zelf vond ik het eigenlijk enorm meevallen. Maar ik lust ook geen banaan dus ging misschien van het ergste uit. Vind het dus eigenlijk best lastig beoordelen. Eigenlijk zou iemand anders ze moeten bakken, dan kan je proeven 🙂

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten