Alpro havermoutpannenkoeken met banaan

Recept | Voedzame Alpro pannenkoeken voor tussendoor met havermout en banaan

RECEPT ALPRO HAVERMOUTPANNENKOEK MET BANAAN – In dit recept vind je precies hoe je de lekkerste havermoutpannenkoeken maakt met banaan en Alpro Sojamelk. Met deze verhoudingen zit je altijd goed en wordt het beslag niet te droog. 

Alpro amandeldrink

Het is een tijdje stil geweest rondom de inhoud van de goodiebag die ik kreeg tijdens het Strala Yoga Kids Event in Bussum. Betekent echter niet dat hij al leeg was, maar ik wist niet goed wat ik met een aantal artikelen aan moest. Ligt niet aan de producten, maar ik ben een nogal moeilijke eter. Wat de boer niet kent… – dat idee. En daarom bleven bepaalde dingen nog even staan, zoals mijn pakken Alpro. Ik wist niet goed wat ik daarmee wilde. Althans, tot ik ergens in de hele Killerbody-hype las over havermoutpannenkoeken. Het idee liet me niet los (vooral niet nadat ik op de weegschaal had gestaan; volgens mij waren al die chocolate chip cookies nog niet helemaal handig).

Lees ook (voor de minder gezonde bakkunstenaar):
Chocola ook jouw favoriet? Probeer dan deze Triple chocolate cake

Het ‘altijd goed’ recept

Kleine kink in de kabel! Ieder recept dat ik tegenkwam, bevatte banaan. En laat dat nu net zo’n ingrediënt zijn dat ik eigenlijk alleen lust in zijn pure vorm (had ik al gezegd dat ik een moeilijke eter ben?) Maar goed, zonder alternatief moest ik er toch aan geloven. Zouden de pannenkoekjes echt zo voedzaam zijn? En belangrijker: lekker? Op basis van onderstaand recept (afkomstig van deze website), maakte ik 13 pannenkoekjes:

Prak eerst de banaan door de haver(mout)vlokken. Als je niet zo’n stevige vork hebt en/of de banaan is nog wat aan de harde kant, snij hem dan gewoon in plakjes. Voeg dan zo’n 200 ml. van de Alpro toe en mix met de staafmixer. Vervolgens kan je geleidelijk de eieren en de rest van de amandeldrink bij het beslag voegen. Mix tot het beslag glad is.

Extra gezond: bak ze in kokosolie en beleg met ahornsiroop

Onverwacht lekker

Je kan dit natuurlijk allemaal zo gezond maken als je zelf wil. Van biologische producten tot bakken in kokosolie, je kan nog alle kanten op. Ik bakte ze in gewone bakboter, met in mijn achterhoofd dat het allicht een stuk gezonder is dan de ‘normale’ die ik altijd maak. Als beleg kan je kiezen voor stroop of (poeder)suiker, maar natuurlijk ook (biologische, suikervrije) jam, honing of verse vruchten. Maar als je écht wil genieten en niet op je lijn hoeft te letten, schijnt Nutella -volgens betrouwbare bronnen- nog het allerlekkerst te zijn.

alpro

Let op!

Een aantal dingen zijn wel anders ten opzichte van ‘normale’ pannenkoeken.

  • Havermoutpannenkoeken zijn korreliger van structuur. Dit maakt het wat moeilijker om ze -zonder te breken- om te keren in de koekenpan. Daarnaast rollen ze niet zo lekker op.
  • Deze pannenkoeken vullen enorm. Dus na twee stuks (ik bak ze in een klein pannetje, voor je beeldvorming) heb je waarschijnlijk echt wel genoeg om de rest van de middag op vooruit te kunnen.
  • Ze zijn lekker snel klaar. Ik maak ze tegenwoordig dus weleens als verrassing voor wanneer June uit school komt, want het bakken is echt binnen een kwartiertje gebeurd. Ideaal!
Geniet ervan!
Drink jij Alpro? Of gebruik je het ook voor je pannenkoeken?

Ik kreeg twee pakken Alpro amandeldrink: ongezoet ongeroosterd en ongezoet geroosterd om te proberen. Naar aanleiding hiervan schreef ik dit blog. Meer informatie over samenwerkingen vind je in mijn disclaimer.

Lees ook deze reviews:

Biobite LKKR

Yogitea

Happi Body

Kinderyogakaarten Helen Purperhart

En bij Ramona:

Biobite Lijnzaadcrackers

Yogitea

YumEarth van BetterCandy

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

7 Replies to “Recept | Voedzame Alpro pannenkoeken voor tussendoor met havermout en banaan

    1. Het is meer subtiel, maar dat vond ik. Mijn oudste zei de eerste keer dat ze het ‘te bananerig’ vond, zelf vond ik het eigenlijk enorm meevallen. Maar ik lust ook geen banaan dus ging misschien van het ergste uit. Vind het dus eigenlijk best lastig beoordelen. Eigenlijk zou iemand anders ze moeten bakken, dan kan je proeven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge