Home » Ouderschap » Alle kinderen op school. En ik vind het stiekem heerlijk!

Alle kinderen op school. En ik vind het stiekem heerlijk!

Of ik niet in een enorm gat viel? Nee, echt niet. Onze drie dochters zitten inmiddels allemaal op school en stiekem vind ik het heerlijk!

Wennen aan het idee? Niet echt

Wanneer in een gesprek viel dat onze jongste dochter ook naar de basisschool zou gaan, volgde zonder uitzondering: ‘Ach, dat zal wel rustig worden. Je zal echt even moeten wennen!’ Een ander informeerde of ik nog wel iets te doen had en een derde vermoedde vooral dat ik een enorme leegte zou voelen. Eerlijk gezegd verre van. Ik vind het best lekker eigenlijk nu ze allemaal op school zit. En dat gat? Nee, echt geen last van.

Allemaal op school: waarom ik niet in een gat ben gevallen

Onze jongste was toe aan de basisschool

Ik merkte het aan alles. Ze vond het overduidelijk maar niks dat zij verplicht vakantie had na haar vierde verjaardag en dat Rose wel naar school ging. Bovendien is vrijwel ieder kind dat rond die leeftijd – zeker als ze broers en/of zussen hebben die al naar school gaan. En waar ik bij haar zussen meer moeite had, voelde ik me er nu juist wel prettig bij. Inmiddels zit ze een paar weken op school en ik zie aan haar hoe hard ze geniet! Daar word ik vooral heel gelukkig van.

Eindelijk rust in huis

Dit klinkt zo onaardig! En het is ook helemaal niet zo dat ik het vervelend vind als ze er allemaal zijn – al dan niet in goed gezelschap van een vriendinnetje. Maar de afgelopen vier-vijf jaar zijn we behoorlijk geleefd als gezin. Achter je dreumes aanrennen terwijl je baby hulpeloos in de kinderwagen ligt, dagelijks (meerdere) zusterlijke brandjes blussen, slapeloze nachten, tranen drogen bij de één en pleisters plakken bij de ander, hele dagen door werken om de kinderen regels bij te brengen (die ze vervolgens fluisterend – dan wel als team – proberen te verbreken)…

Nu ze allebei op school zitten, merk ik dat de wisselwerking tussen onze jongste twee gewoon anders is. Rustiger; gemoedelijker. En dat is zo fijn!

Ik volg weer een normale werkweek

Hoe kan ik in een gat vallen met twee bedrijven? De tijd overdag wordt volledig gevuld door werk. En omdat ik nu achter elkaar door kan, elke dag opnieuw, ben ik productiever dan ik eerst was (toen ik nog werkte van woensdag tot en met maandag). Want als je boven bent en je hoort beneden een boel geruzie of ze komen ‘even’ gezellig bij je kletsen of werken, dan zit je toch minder rustig.

Nu ik mijn gewone weekend terug heb, kan ik die dagen ook veel meer van ze genieten dan ik voorheen deed. We kunnen het huishouden doen als gezin (oké, dat is iets minder genieten, maar wel samen), spontane uitstapjes maken naar de bioscoop of gewoon lekker een hele dag pyjamadag doen. Echt, ik zie alleen maar voordelen aan de hele situatie!

Weet je wat het namelijk is?

De afgelopen jaren waren echt tropenjaren. Niet alleen vanwege het kleine leeftijdsverschil tussen onze dochters trouwens, vooral ook omdat er een heleboel gebeurd is. En dat is niet erg, zowel Ro als ik hebben met liefde de drukte gedragen. Maar nu is het weer even tijd voor (relatieve) rust – zolang het duurt 😉

Hoe vond jij het toen je kind(eren) naar school gingen?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten