AH Sportfestijn in het Zuiderpark, Den Haag: kom je ook?

AH Sportfestijn

Wie me een beetje kent, weet dat ik niet direct warmloop voor een dagje intensief sporten. En toch gaan we komende zaterdag vrijwillig richting Den Haag voor het AH Sportfestijn. Hoe dat zit en wat je daar kan verwachten, leg ik je vandaag uit! 

Waarom sporten als fervent bankhanger?

Ik werd ooit liefkozend couch patato genoemd door een kennis en dat dekte de lading eigenlijk wel een beetje. Ja, ik vind het heerlijk om lekker op de bank te zitten met een goede film op televisie of een goed boek om mee weg te dromen. Dat neemt echter niet weg dat ik toch ook wel heel erg van sporten hou. En het gevoel achteraf trouwens, dat je voldaan en met lichte spierpijn op de bank ploft. Alleen ben ik niet het type dat sprintend over de atletiekbaan vliegt of voor de lol gaat joggen; geef mij maar een inspannende zumba-les of potje baseball. Daarom heb ik echt zin in het AH Sportfestijn: er is voor ieder wat wils. Zelfs denksport 😉

AH Sportfestijn

Op zaterdag 9 september organiseert Albert Heijn samen met NOC-NSF het AH Sportfestijn in het Zuiderpark, Den Haag. Op deze dag kan je, zoals ze het zelf omschrijven, in het park terecht voor fit, food en fun. Wat dat betekent?

Fit

Tijdens het sportfestijn kan je maar liefst 50 verschillende sporten beoefenen. Ik zal ze niet allemaal benoemen (je vindt een duidelijk overzicht hier), maar wel de sporten die ik heel graag eens zou willen proberen.

Bodyboxx

Ik stam uit de tijd dat Billy Blanks nog hot and happening was. Voor wie werkelijk geen idee heeft over wie ik het heb: hij was dé Tae Bo guru. En voor wie nu nog denkt ‘wat?’ dan raad ik je aan eens te zoeken via YouTube. Een beetje in dat verlengde ligt Bodyboxx. Een bokstraining voor het hele gezin maar dan zonder het sparren. Lijkt me wel zo prettig! En lekker intensief natuurlijk. Dus ben heel benieuwd.

Aerial Yoga

Waarschijnlijk vertekent de elastische doek – die nog het meest weg heeft van een hangmat – enorm, maar dit lijkt me zo rustgevend! Al moet ik eerlijk toegeven dat na het zien van het filmpje, ik ook wel doorhad dat het ongetwijfeld enorm intensief is. We zullen het zien! Voor een impressie zou ik zeker dit filmpje even bekijken:

Dansen

Er zijn verschillende workshops te doen, o.a. ballroom en salsa. Vooral dat laatste wil ik heel graag eens leren. Heerlijke muziek, een aantrekkelijke danspartner en dansen. Drie dingen waar ik van hou, dus kan haast niet missen!

Hoelahoopen

Ik ben al zo ontzettend lang nieuwsgierig naar hoelahoopen. En dan inclusief tips van een professional, want mij lukt het maar niet om dat ding draaiende te houden rond mijn middel. Sterker nog: een laatste poging leidde tot een klap op mijn neus van de hoepel. Vraag me niet hoe ik het voor elkaar kreeg, maar het lukte. Er zit dus een klein risico aan deze workshop! Desalniettemin wil ik het heel graag, dus wie weet!

Voor de kinderen lijkt gymnastiek me een aanrader, net als monkey moves en klimmen. Ro vindt bijna alle sporten wel leuk, maar wilde sowieso even gaan kijken bij american football. Genoeg te doen!

Food

Wie sport, moet ook goed eten. Daarvoor kan je terecht bij de Allerhande Foodtent of verschillende foodtrucks. Mij lijkt The Frozen Butcher wel wat (het beste vlees, wat direct a productie wordt ingevroren om het zo vers mogelijk te houden), alhoewel de enchilada’s bij de AH Foodtruck ook vast heerlijk zijn. Ro zal waarschijnlijk gaan voor Man I Love Fish (MILF, hoe leuk gevonden!). De kinderen zullen waarschijnlijk niet weg te slaan zijn bij de patat van Opzouten! (met Zaanse mayonaise) en ijsjes van Lickm.

Fun

Behalve sporten en lekker eten, kan je ook andere leuke dingen doen. Wat dacht je van clinics door topsporters of je kennis testen met een sportquiz? Ook is er muziek en kan je meedoen aan de bezorgrace, waarbij je kans maakt op € 150,00 online boodschappentegoed.

Wat moet je verder nog weten?

 • De toegangskaarten voor het AH Sportfestijn kosten € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 per kind van 5 t/m 17 jaar
 • Je kan de kaartjes uitprinten maar ook laten zien op je smartphone (beter voor het milieu en handig voor mensen die – net als ik – bijna nooit de cartridge vervangen)
 • Je mag geen eigen consumpties meenemen. Die kun je kopen op het terrein. Wel wordt er gratis water uitgedeeld aan de deelnemers.
 • Het AH Sportfestijn is open van 10.00-20.00
 • Dit evenement vindt plaats in het Zuiderpark, ingang Vreeswijkstraat
 • Er is een ruimte aanwezig om te kolven en/of je baby te verschonen
 • Huisdieren zijn niet toegestaan
 • Je kunt niet met contact geld betalen, alleen maar pinnen. Persoonlijk vind ik dat echt een pluspunt, want we hebben eigenlijk allebei vrijwel nooit meer cash op zak
 • Een groot deel van het terrein is rolstoeltoegankelijk. Ook zijn er meerdere workshops die in een rolstoel kunnen worden uitgevoerd

Meer weten? Klik dan even hier voor de antwoorden op zo’n beetje al je vragen!

Ga jij ook naar het AH Sportfestijn?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Sportende vrouw – Shutterstock

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

11 thoughts on “AH Sportfestijn in het Zuiderpark, Den Haag: kom je ook?

 1. Sorry maar ik ben ook een fanatiek sporthater whahahaha. Maar ik loop en fiets erg veel en daar kan ik echt van genieten. Jij heel veel plezier daar!

 2. ziet er leuk uit! Ik was zo verdomd goed bezig met lopen. Deed iedere week gemiddeld 20km en opeens pijn aan mn knie gekregen. Deze week het vonnis dat het een pees ontsteking is. Alles weg wat ik heb opgebouwd 🙁

 3. Fanatiek sporthater! Net zoals Nicole zegt. Echter vind ik het heerlijk om te wandelen. Dat doe ik elke ochtend een kwartiertje door de wijk heen en als het even kan een wandeling door het bos. De AH is zo goed bezig om iedereen actief te krijgen.

 4. Ja ik kreeg ook al een uitnodiging. Super leuk. Ik rij er graag een uur met de auto. Het is alleen dat de manlief moet werken en wij al een afspraak hebben staan. Dilemma!

 5. Ik ben ook een fanatiek sporthater. Op de één of andere manier is hardlopen echter onder mijn radar doorgekropen. En als crosstraining doe ik na het lopen altijd 10 minuten hoelahoepen : )

  Maar uit mezelf naar een sportdag toe? Aargh! Echt niet. Ik sla deze dus graag over.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten