Column | Hoe gaat het nu met…: mijn bikini-body?

bikini body

Ik ben Merel en ik ben verslaafd aan snacks. There, I said it. Afvallen en ik zijn geen beste vrienden, want het gaat steeds met horten en stoten. En dan ben je net een paar weken lekker bezig, staan die stomme hormonen weer voor de deur om al je plannen in de war te schoppen. Hoe het dus inmiddels staat met mijn zo gewenste bikini-body? 

Afgelopen jaar ondernam ik meerdere pogingen om mijn lichaam weer een beetje in shape te krijgen, zoals dat heet. Ik dronk braaf een paar maanden Tastea Skintight, las de FIT Methode en stuw het aantal anti-oxidanten in mijn lichaam momenteel richting ongekende hoogten met Matcha thee. Ook snackten Ro en ik in januari en februari helemaal niet. Als we die lijn netjes hadden doorgetrokken, zou ik inmiddels voorzien moeten zijn van sixpack en slanke benen. Compleet bikini proof dus.

Maar goed, zoals met elke poging tot afvallen, is het goed om soms even rustig aan te doen. Je lichaam moet het uiteindelijk ook allemaal maar kunnen bijbenen. Dat hou ik mezelf voor wanneer ik de hitte bedwing met een magnum double vol romige karamel en zacht roomijs. Of als we uit gemak de omzet van de plaatselijke Domino’s weer wat verhogen. Kortom, ik hou me allang niet meer netjes aan het zo zorgvuldig bedachte dieet en de oefeningen om mijn lichaam in vorm te krijgen.

Desondanks kreeg ik afgelopen maand meerdere complimenten: dat ik zo slank was geworden, er goed uitzie en of ik enorm ben afgevallen misschien? Daar kan ik in elk geval even op teren: zo erbarmelijk is het niet met me gesteld en de kwijtgeraakte kilo’s zijn vooralsnog echt weg. Dat moet ik natuurlijk wel zo houden.

Bikini-proof? Nee dat ben ik nog niet. Al schreef ik een tijdje terug in de Body Positivity Tag al dat ik helemaal niet zoveel op heb met de heersende trend van volle vrouwen die zich en masse in bikini’s proppen en heel hard roepen dat ze zich fantastisch voelen, terwijl ze zich stiekem ongemakkelijk blijven voelen. Daar doe ik dus mooi niet aan mee. Ik voel me namelijk verschrikkelijk onprettig in een bikini en ben op een leeftijd dat ik mezelf dat ook helemaal niet meer ga aandoen. Tenzij ik dus nog onverwachts een kilo of tien kwijtraak. Maar voor nu zeg ik: lang leve mijn corrigerende badpak!

Toch hoop ik komende tijd de draad langzaam weer op te pakken. Misschien scheelt het al een hoop als de hitte voorbij is: met die warmte heb ik alleen maar trek in ijs, chips en makkelijke maaltijden (die helaas vaak gepaard gaan met een bom aan calorieën), omdat je daarvoor niet eerst uren boven het gasfornuis hoeft te staan. Uiteindelijk blijft afvallen toch een constant gevecht tegen jezelf, je hormonen en je verlangen naar zoet, zout en vet.

Om mezelf een stok achter de deur te geven, wil ik graag mijn voornemens delen met jullie:

  • Weer gaan sporten
  • Vaker de fiets pakken
  • Braaf mijn Matcha blijven gebruiken
  • Gezondere snacks bakken of kopen
  • Veel fruit!
  • Genoeg water drinken
  • Vaker naar buiten gaan

Moet te doen zijn toch? Zijn uiteindelijk geen ingrijpende veranderingen in het leven dat we nu leiden (zoals het stoppen met snacken natuurlijk wel was) en daardoor hopelijk vol te houden. Ik wil nog vijf kilo kwijt. Wie doet er met me mee om kerst-proof te worden? 😉

Heb je nog goede, praktische tips om af te vallen of wil je jouw verhaal kwijt? Ik lees het graag in de reacties!

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, VGstockstudio – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 thoughts on “Column | Hoe gaat het nu met…: mijn bikini-body?

  1. Ik herken mijzelf best wel in jouw verhaal. Het blijft toch een gevecht. Wat bij mij goed werkt maar niet altijd lukt is dat ik van te voren bedenk wat ik ga eten. Als ik dat pas doe op het moment dat ik honger heb eet ik toch vaak iets ongezonds.

    1. Ja dat herken ik idd ook wel, dan ga je toch snel voor het gemakkelijke (en dat is vaak niet gezond). Haal je ook weekboodschappen? Dat scheelt vaak ook

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten