afscheid van de dreumestijd

Afscheid van de dreumestijd | May is 2 jaar vandaag!

Onze kleine May is twee!

Ik voel me een beetje weemoedig tijdens het tikken. Vandaag is May twee jaar oud en dat neemt me terug in de tijd. Twee jaar geleden voelde ik me miserabel rond deze tijd. Zes uur later lag een huilende baby op mijn buik en waren we opnieuw ouders. En nu mag ons meisje morgen alweer voor de eerste keer naar de peuterspeelzaal. We hebben er een peuter bij! Dat betekent dus ook een afscheid van de dreumestijd.

Lees ook 10 dingen waarvan we afscheid nemen: Mays eerste halfjaar

Afscheid van de dreumestijd in 7 momenten

Borstvoeding

Afgelopen week schreef ik al over deze twee jaar borstvoeding. Het was een bijzondere reis en we gingen langer door dan ik ooit vermoedde. Maar het is goed nu. De dreumes wordt een peuter en vindt het genoeg.

Eerste woordjes

Die allereerste keer mama staat in mijn geheugen gegrift! Wat was ik blij en verguld. Inmiddels zijn we talloze mama’s verder en begint ze steeds beter te kletsen. Blijft nog steeds speciaal, maar het is toch anders dan die eerste woordjes.

Dragen

Als kleine baby en dreumes vond ik het heerlijk wanneer ze in de draagzak zat. Lekker knuffelen, slapen tegen me aan… Tegenwoordig vindt ze het vooral leuk om kappertje te spelen en aan mijn haren te trekken. Niet echt ontspannend meer zoals toen. Dus de draagzak blijft waarschijnlijk achter in de dreumestijd!

Kinderwagen

Als peuter hoef je natuurlijk niet meer met de kinderwagen naar school. Dat betekent dat we vanaf morgen met drie meisjes richting de basisschool wandelen en dus eigenlijk wel een extra paar ogen zouden kunnen gebruiken. En armen, als je dan toch bezig bent. Want onze lieve peuters rennen soms alle kanten op en nog het allerliefst in tegenovergestelde richtingen. Wat dat betreft is dat afscheid van de dreumestijd straks wel even wennen, denk ik.

Luisterende oortjes

Haha, nee ik maak een grapje. Die heeft May in de babytijd achtergelaten. Laatst zei ze me met een grote grijns: ‘Mama, ik ben stoute dingen aan het doen!’ Zegt genoeg 🙂

Maat 62-86

Al heeft ze eigenlijk al een tijdje maat 92. Maar de echte baby/kinderkleding laten we ook achter in de dreumestijd. Vanaf nu gaan we op zoek naar kleren voor grotere meisjes. Hopen op een omgeving vol baby’s dus, want ik blijf een zwak houden voor die schattige kleine spulletjes!

Rustig en voorzichtig karakter

Een rustig karakter behoort al een tijdje tot het verleden. Het gaat soms hard tegen hard hier thuis. Maar dat moet waarschijnlijk ook wel met zo’n levenslustige, eigengereide peuterzus als Rose. Al is May nog steeds wel kalmer dan de andere twee en kan ze echt heerlijk bij je komen zitten om lekker te lezen, rustig zou ik haar inmiddels niet meer willen noemen. Ook het voorzichtige gaat er langzaam af. Ze wil springen, koprollen maken, net als haar zussen.

Kleine meisjes worden groot

En dat is maar goed ook natuurlijk. We genieten van elke dag: haar karakter, lieve knuffels en kusjes, grappige opmerkingen en de geintjes die ze met vooral Rose uithaalt… Elke dag is een feestje!

Peutertijd, kom maar op! Kleine slag om de arm: ik hoop niet dat ik met deze uitspraak de heftigste peuterpuberteit ooit op onze nek haal…

Hoe ervoer jij het afscheid van de dreumestijd?

2 jaar – Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

7 Replies to “Afscheid van de dreumestijd | May is 2 jaar vandaag!

  1. Ik vond het ook weer bijzonder om ineens de 2e verjaardag van mijn zoontje te vieren. Al noem ik hem nog wel een dreumes, omdat ik altijd dacht dat die periode met 3 jaar eindigde. Ach :).

    Mijn zoontje is inmiddels 2,5 en is zo’n fijn gebouwd kereltje. Hij heeft qua broeken bijna 92 nodig. Maar past met een korte broek nog prima in maat 68/74. En de romper van 74/80 van de Hema zitten hem ook het beste.
    Sheila onlangs geplaatst…Zou jij jouw tattoo uit handen geven?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge