Afscheid van de dreumestijd | May is 2 jaar vandaag!

afscheid van de dreumestijd

Onze kleine May is twee!

Ik voel me een beetje weemoedig tijdens het tikken. Vandaag is May twee jaar oud en dat neemt me terug in de tijd. Twee jaar geleden voelde ik me miserabel rond deze tijd. Zes uur later lag een huilende baby op mijn buik en waren we opnieuw ouders. En nu mag ons meisje morgen alweer voor de eerste keer naar de peuterspeelzaal. We hebben er een peuter bij! Dat betekent dus ook een afscheid van de dreumestijd.

Lees ook 10 dingen waarvan we afscheid nemen: Mays eerste halfjaar

Afscheid van de dreumestijd in 7 momenten

Borstvoeding

Afgelopen week schreef ik al over deze twee jaar borstvoeding. Het was een bijzondere reis en we gingen langer door dan ik ooit vermoedde. Maar het is goed nu. De dreumes wordt een peuter en vindt het genoeg. Ik ook trouwens.

Eerste woordjes

Die allereerste keer mama staat in mijn geheugen gegrift! Wat was ik blij en verguld. Inmiddels zijn we talloze mama’s verder en begint ze steeds beter te kletsen. Blijft nog steeds speciaal, maar het is toch anders dan die eerste woordjes.

Dragen

Als kleine baby en dreumes vond ik het heerlijk wanneer ze in de draagzak zat. Lekker knuffelen, slapen tegen me aan… Tegenwoordig vindt ze het vooral leuk om kappertje te spelen en aan mijn haren te trekken. Niet echt ontspannend meer zoals toen. Dus de draagzak blijft waarschijnlijk achter in de dreumestijd!

Kinderwagen

Als peuter hoef je natuurlijk niet meer met de kinderwagen naar school. Dat betekent dat we vanaf morgen met drie meisjes richting de basisschool wandelen en dus eigenlijk wel een extra paar ogen zouden kunnen gebruiken. En armen, als je dan toch bezig bent. Want onze lieve peuters rennen soms alle kanten op en nog het allerliefst in tegenovergestelde richtingen. Wat dat betreft is dat afscheid van de dreumestijd straks wel even wennen, denk ik.

Luisterende oortjes

Haha, nee ik maak een grapje. Die heeft May in de babytijd achtergelaten. Laatst zei ze me met een grote grijns: ‘Mama, ik ben stoute dingen aan het doen!’ Zegt genoeg 🙂

Maat 62-86

Al heeft ze eigenlijk al een tijdje maat 92. Maar de echte baby/kinderkleding laten we ook achter in de dreumestijd. Vanaf nu gaan we op zoek naar kleren voor grotere meisjes. Hopen op een omgeving vol baby’s dus, want ik blijf een zwak houden voor die schattige kleine spulletjes!

Rustig en voorzichtig karakter

Een rustig karakter behoort al een tijdje tot het verleden. Het gaat soms hard tegen hard hier thuis. Maar dat moet waarschijnlijk ook wel met zo’n levenslustige, eigengereide peuterzus als Rose. Al is May nog steeds wel kalmer dan de andere twee en kan ze echt heerlijk bij je komen zitten om lekker te lezen, rustig zou ik haar inmiddels niet meer willen noemen. Ook het voorzichtige gaat er langzaam af. Ze wil springen, koprollen maken, net als haar zussen.

Kleine meisjes worden groot

En dat is maar goed ook natuurlijk. We genieten van elke dag: haar karakter, lieve knuffels en kusjes, grappige opmerkingen en de geintjes die ze met vooral Rose uithaalt… Elke dag is een feestje!

Peutertijd, kom maar op! Kleine slag om de arm: ik hoop niet dat ik met deze uitspraak de heftigste peuterpuberteit ooit op onze nek haal…

Hoe ervoer jij het afscheid van de dreumestijd?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

7 thoughts on “Afscheid van de dreumestijd | May is 2 jaar vandaag!

  1. Ik vond het ook weer bijzonder om ineens de 2e verjaardag van mijn zoontje te vieren. Al noem ik hem nog wel een dreumes, omdat ik altijd dacht dat die periode met 3 jaar eindigde. Ach :).

    Mijn zoontje is inmiddels 2,5 en is zo’n fijn gebouwd kereltje. Hij heeft qua broeken bijna 92 nodig. Maar past met een korte broek nog prima in maat 68/74. En de romper van 74/80 van de Hema zitten hem ook het beste.

  2. Nog gefeliciteerd! Ik vond het altijd best even slikken. Maar dat heb ik eigenlijk wel bij elke fase moet ik zeggen. Maar in de dreumesfase zijn ze altijd zo schattig koddig vind ik…

  3. Ik vond het afscheid van de babytijd zwaarder vallen haha! Mijn dochter draagt met sommige kleding nog steeds 86 trouwens en dat met bijna 3,5 ?

    Van harte gefeliciteerd in ieder geval met je peuter!

  4. Gefeliciteerd met jullie dametje. Ik wens jullie een hele fijne dag vandaag. Ik heb af en toe ook wel van die slikmomentjes maar komt helemaal goed. Mijn dochter is ook twee en houdt van zingen en dansen. Dat kan een baby natuurlijk nog niet maar dit is ook ge-wel-dig! Geniet ervan..

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten