ochtendje strand

Erop uit | Waarom een ochtendje strand zo fijn is met kleine kinderen

Na een druk jaar zijn we met het gezin aan vakantie toe. En waar breng je dat beter door dan een ochtendje strand? Ro, ik en de kinderen reden naar ‘s Gravezande en hadden daar een fantastische dag. In dit blog vertel ik hoe zo’n ochtendje strand bevalt en waarom we het een echte aanrader vinden voor gezinnen met jonge kinderen.

Geleefd door ‘Het Schema’

Vanaf het moment dat je kinderen krijgt, leef je volgens hun slaapritme. Doe je dat niet, dan bekoop je die keus met huilen, dreinen en dwarsliggen. Dat levert alleen wel dilemma’s op zodra je iets leuks wil gaan doen, zoals een dagje strand. Help je de zon opkomen of sluit je samen de dag af? Voor het eerst in mijn leven besloot ik eens te kijken hoe dat eerste zou uitpakken. We namen ons voor tussen half 8 en 8 uur in de auto te zitten om op tijd in ‘s Gravezande te kunnen zijn. Niet alleen uit praktische overwegingen (drukte voor zijn), maar ook omdat we zo nog iets aan onze dag hadden. Kosten waren er nauwelijks: benzine en € 4,00 voor de parkeerplaats. (Meer budgetbesparende uitjes voor de vakantie vind je overigens hier)

strand

Lees ook: After sun van Naïf en een heerlijk dagje strand met Rose en May

Blijven functioneren op halve nachtrust

Zo gezegd, zo gedaan. Kleine kink in mijn persoonlijke kabel: doordat ons lieve jongste meisje rond 4 uur een voeding wilde en daarna de polonaise op mijn hoofd danste, had ik een behoorlijk slechte nacht gehad. Dat ik twee uur slaap tekort kwam, merkte ik toen ik knikkebollend naast Ro in de auto zat. Gelukkig hielden de kinderen me wakker met geschreeuw, commando’s om mee te dansen (peuter) en een fanatiek potje ‘gele auto’ (de oudste).

En ons voornemen lukte: binnen veertig minuten reden we het parkeerterrein op en niet veel later liepen we over het strand. Wat een ervaring! We hoefden niet te zoeken naar een rustig plekje, want zo vroeg in de ochtend is er vrijwel niemand. We gingen op schelpenzoektocht, de oudste groef/bouwde een heuse auto van zand en terwijl Ro met de jongste twee rondliep, lag ik dromerig op de handdoek te genieten van de rest.

strand

De grootste voordelen aan een ochtendje strand:

  • De werkende wereld is weliswaar gewoon op pad, maar toeristen houden het nu nog even voor gezien. Je hebt dus geen files richting parkeerplaats of drukte onderweg.
  • Het strand bleek bij aankomst nagenoeg leeg. Geen kilometerslange wandeling op zoek naar een klein stukje strand voor jezelf, maar neerploffen wanneer je daar zin in hebt.
  • Dit voordeel geldt ook voor het uitwapperen van je handdoek. Je hoeft niet bang te zijn je buurmans sandwich te verpesten of zijn verse cocktail te voorzien van een crispy bite. Niemand heeft last van je rondslingerende zandkorrels, dus leef je lekker uit.
  • De zon is nog niet op zijn felst, dus stukken beter voor ieders huid.
  • Tegen de tijd dat de meeste strandgangers hun weg naar het strand afleggen, ben jij alweer op de terugweg.
  • Heerlijk rozig kom je weer thuis. De kinderen slapen (snel en diep), maar ook jij kunt genieten van die welverdiende, ontspannende siësta. Het is immers vakantie!
Ons ochtendje strand bleek heel geslaagd, vooral omdat het zo rustig was.
Zou jij overwegen voor dag en dauw te vertrekken?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “Erop uit | Waarom een ochtendje strand zo fijn is met kleine kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge