janneke79

Fictie | A new beginning: Wie is Janneke79?

janneke79

A new beginning is een fictief verhaal over Kim, wiens leven met kerst helemaal overhoop gehaald wordt.
Lees hier
deel 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7

Met blozende wangen las ze het blog van Janneke.

In april wordt Jason 12. Vanaf het nieuwe schooljaar heb ik dus twee kinderen op de middelbare school. En ik weiger vanaf dat moment mijn dagen te gaan slijten als huisvrouw. Wees niet bang, ik stop niet met bloggen, maar een nieuwe uitdaging kan ik best gebruiken. Het internet staat vol met onzinnige websites die je gouden bergen beloven, maar uiteindelijk alleen maar gaan voor eigen gewin. Ik geloof dat ik al een halfuur zat te foeteren tegen mijn beeldscherm, omdat ik niks kon vinden, dook daar ineens A New Beginning op. Ergens op pagina 27 van de resultaten in Google, dan heb je een beetje een beeld van a) hoelang ik al zat te zoeken en b) hoe graag ik verandering wil 😉

A new beginning

De titel sprak me aan. Dat is precies wat ik wil: een nieuw begin. Inspiratie vinden in een nieuwe baan die me, naast het bloggen, uitdaagt. En ook nieuwe mensen ontmoeten. Misschien wel een vriendschap voor het leven – als je dan toch bezig bent. Kim, eigenaresse van de website, schrijft in haar welkomstwoord dat ze ook graag een nieuwe start wil maken. Eentje met een eigen bedrijf, een prettig netwerk van vrouwen die elkaar vooruit helpen in plaats van tegenwerken. Haar oprechtheid spatte van het scherm en viel op tussen al die commerciële toestanden. Alleen, wat heb ik aan een website en netwerk dat -te zien aan de plek binnen de Google resultaten- voorlopig nog niet zal groeien? Daarom mijn blog! Ik nodig jullie uit om mee te gaan met mij op reis naar een nog onbekende, maar ongetwijfeld mooie bestemming!

Vandaar al die aanmeldingen in een paar uur tijd. Even klikte ze terug. 127 inmiddels, 128, het hield niet op. Maar goed, het ging hier wel om één van de grootste bloggers van Nederland. Kim voelde zich zo dankbaar. Het project dat ze eigenlijk alweer wilde afschrijven voor het goed en wel liep, bleek een schot in de roos. Allemaal vrouwen die net als zij een nieuwe start wilden voor dit nieuwe jaar. En wat is een betere datum om daaraan te beginnen dan 1 januari? Ze had enorm veel geluk gehad met de dag, besefte ze, net als met de aanbevelingen van Janneke en met het verloop van haar eigen leven. De afgelopen 24 uur hadden alles op zijn kop gezet, alsof het zo had moeten zijn. Het was inmiddels net na achten en ze besloot te beginnen aan de monsterklus om 156 nieuwe leden te controleren en accepteren.

De volgende ochtend wist ze even niet of ze nu gedroomd had dat haar website nu al een succes leek te zijn. Kim pakte haar zilverkleurige iPhone 6 van het witte nachtkastje en zag 317 nieuwe mails. De toevoer van nieuwe leden was zelfs ’s nachts doorgegaan. Gisteravond bleven ze ook komen, waardoor ze nu meer dan 1000 leden had. In zo’n korte tijd! En tot haar blijdschap hoefde ze maar een handvol overduidelijke nepprofielen te verwijderen. Verder was iedereen heel enthousiast. Er werden verschillende topics geopend waar vrouwen elkaar vertelden over het werk dat ze deden, trots foto’s van blozende baby’s tot nukkige pubers. Vrouwen adviseerden elkaar als vriendinnen en hielden daarbij de belangrijkste regel van de site steeds voor ogen: je mag het best met elkaar oneens zijn, zolang je maar respectvol blijft. Tevreden had Kim gezien dat de nare reacties die je op Twitter en Facebook nog weleens las, hier uitbleven. Daar was de website ook niet voor bedoeld. En hoewel A New Beginning nog in de kinderschoenen stond, leek het een succes te worden.

Ze besloot haar werkdag te beginnen met een mail aan Janneke. Eigenlijk had ze dat gisteravond al willen doen, maar door de enorme hoeveelheid nieuwe aanmeldingen kwam ze daar niet aan toe.

Beste Janneke,

Begon ze. Of zou ze ‘lieve Janneke’ moeten schrijven? Uiteindelijk had Janneke iets fantastisch voor haar gedaan. Ze haalde ‘beste’ weg en tikte ‘lieve’.

Lieve Janneke,

Dank je wel!!!

Ik ben helemaal overweldigd. Gisteravond, maar ook vanmorgen nog, ben ik overspoeld met aanmeldingen van vrouwen die net als wij opnieuw willen beginnen. Allemaal dankzij jouw lieve blog. Inmiddels zitten we over de 1000 leden en het aantal groeit nog steeds.

Ik hoop van harte dat je op de website vindt wat je nodig hebt en eindelijk kan beginnen aan die zo gewenste nieuwe baan!

Liefs,

Kim
A New Beginning

Ze klikte op verzenden en ging verder met accepteren van nieuwe leden. Snel berekende ze dat ze nog zes dagen vrij had en dan zou ze weer aan de slag moeten op kantoor. Wat nu als deze explosieve groei zou doorgaan? En dan de controle op het forum; zou ze de tijd hebben om alles goed te kunnen bijhouden? Hoewel ze natuurlijk ontzettend blij en dankbaar was, wist ze even niet hoe ze dit mogelijke probleem zou kunnen oplossen.

Lees hier deel 9

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.