dag meer tijd

9 gezinsmomenten waarop je zou willen dat een dag meer tijd had

Elke dag tijd tekort!

Ik denk dat we dit bijna allemaal wel herkennen. Dat je zou willen dat de dag meer tijd had. Want waar die tijd allemaal heen vliegt? Geen idee! Zeker met (kleine) kinderen kijk je soms terug op de dag en vraagt jezelf af wat nu zo tijdrovend was. Het kleien? Toekijken hoe ze elkaar bekogelen met zandbakzand? Of luisteren naar een indrukwekkend huilconcert?

Lees ook: Drukte binnen het ouderschap: soms is het even te veel

9x wanneer de dag meer tijd zou mogen hebben

Wanneer je puber gezellig blijft hangen

Uitgeblust hang je op de bank. Even tijd voor jezelf. Maar er komt een moment waarop je zoon of dochter besluit het best gezellig te vinden, zo tussen papa en mama op de bank. Ondertussen krijg je commentaar op je programmakeuze, kaant je puber intussen ‘jouw’ zak chips leeg en zie je die soms zo gewenste me-time minuut voor minuut verdwijnen.

Na zo’n dag tussen de peuterpubers

Het begint ‘s ochtends vroeg al, als je peuter luid gillend besluit vanaf nu geen shirt met korte mouwen aan te willen. Daarna volgen nog ontelbaar veel onnodige discussies en aan het einde van de dag kan je niet meer. Je oren tuiten na, je zelfbeheersing ligt bij het oud vuil en je bent doodop. Bijkomen en ontspannen? Ho maar! Je bent zo chagrijnig dat tegen de tijd dat je weer een beetje aanspreekbaar bent, de klok aanwijst dat het bedtijd is.

Als je probeert in balans te zijn en alles wil doen

Opvoeden, relatie, huishouden, werken, bloggen, vriendschappen onderhouden, je uiterlijk verzorgen, … Als ik alles evenredig goed probeer te doen, val ik morgen om van de stress. Het lukt me niet. Om die ambitie echt te doen slagen, zou iedere dag meer tijd nodig hebben. Het liefst zo’n 24 uur extra.

Wanneer je heel erg geniet

In het najaar, wanneer de zon de hemel roze-paars verlicht en de kinderen na een lange dag moe naast je zitten en luisteren naar hun verhaaltjes, voel je twee kleine handjes om je heen. ‘Ik hou van jou, mama,’ zegt ze. Kon je ooit meer van iemand houden? Die momenten zouden eeuwig mogen duren!

Om alles te kunnen zien en lezen

Bingewatchen is mijn sluimerende hobby. En dat zou ik heel graag doen met Jane the Virgin. Maar het gaat zoals het gaat. Ik doe tegenwoordig gemiddeld zo’n drie maanden over het aantal afleveringen die ik vroeger op een goede zondag in één keer zou hebben gezien. Wat lezen betreft… Op mijn nachtkastje ligt een stapel met zes boeken. Ik heb vooralsnog alleen de kaft nog maar kunnen bekijken.

Tijdens gebroken nachten

Eerst huilt je baby omdat ze honger heeft. Dan ontwaakt je dreumes en heeft papa of mama nú nodig. Vervolgens stormt je oudste dochter de slaapkamer in, omdat ze denkt dat het ochtend is en dan gaat je wekker af. Na zo’n nacht zou je willen dat je dag veel langer duurde, zodat je nog even kon bijkomen.

Als je besloten hebt vanuit huis te gaan werken

Op de één of andere manier lukt het gewoon niet om alles op tijd af te ronden. Ik typ snel en schrijf mijn blogs redelijk vlot. Datzelfde geldt voor mijn andere werkzaamheden. En toch zou ik het liefst wat extra uren hebben, zodat ik niet doodop om half 1 mijn bed in rol. Of in slaap val achter de laptop… True story!

Wanneer je van opvang naar werk rent en terug

Sommige dagen zouden echt meer uren kunnen gebruiken. Werkende moeders zijn vaak constant aan het rennen: van de opvang naar je werk (met een beetje pech in de file), dan aan het eind van de dag hetzelfde riedeltje maar andersom. En eenmaal thuis gaat alles in sneltreinvaart door: koken, eten, bedritueel en dan misschien zelfs nog iets aan je huishouden doen. Goodbye me-time!

Met een gigantische to do list

Verschrikkelijk vind ik dat! Afstrepen geeft me een heerlijke innerlijke rust, maar zo’n lijst die zichzelf alleen maar lijkt aan te vullen vind ik frustrerend. Het liefst zou ik dan de dag verlengen om het alsnog voor elkaar te boksen.

Op welke momenten zou voor jou de dag meer tijd mogen bevatten?

Tijd glipt door je vingers als zand – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

10 Replies to “9 gezinsmomenten waarop je zou willen dat een dag meer tijd had

  1. Ik had het gistermiddag. Drie van mijn kinderen zaten lekker met elkaar bij mij in de keuken een beetje met elkaar te babbelen en te giechelen. Dat was echt een mooi moment, dat nog veel langer had mogen duren van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge