800 blogs

Mijlpaal | Een overzicht van de 8 bijzonderste artikelen

Bijna een halfjaar geleden was ik trots op mijn mijlpaal van 500 blogs. En nu zitten we ineens al op de 800 blogs. Zo snel kan het gaan! In tegenstelling tot vorige keer zal ik jullie niet meer meenemen op een reis door de tijd, want dan wordt dat concept zo uitgekauwd. Ook lijkt ‘800 redenen om lekker te blijven bloggen’ me wat overdreven. Dus wat ik dan wel ga doen? Ik ga 8 bijzonderste blogs benoemen en het lijkt me leuk als je met me meeleest!

800 blogs en de 8 bijzonderste

De gênantste

Kenners weten dat ik het hier heb over staaltjes ouderschap die perfect onder de noemer #loedermoeder vallen. En in tegenstelling tot wat sommige tegenstanders beweren, benoem ik deze momenten niet om te bejubelen wat ik nu toch weer aan falend ouderschap heb weten neer te zetten. Maar gewoon om te laten zien dat we allemaal weleens iets stoms doen. Of iets gênants, in de ogen van je kind:

De meest gelezen

Weliswaar dankzij een promotie via Facebook, werd mijn blog over de impact van twee zwangerschappen binnen een jaar het best gelezen: bijna 5.500 keer die maand. Hierop kwamen ook heel leuke reacties van moeders die hetzelfde hadden meegemaakt en mijn verhaal herkenden.

De persoonlijkste

Die schreef ik niet voor Lotus Writings. Al waren de bevallingsverhalen en blogs over mijn menstruatiecup en spiraaltje natuurlijk al op het randje. Maar mijn meest persoonlijke blog schreef ik voor Lovely Charlotte. In haar rubriek Lovely Bodies vertelde ik over de strijd met mijn gewicht, hoe het voelt om altijd maar te worden gezien als inhoudsloze stoeipoes en de haat-liefdeverhouding met mijn lijf. Ik vond het doodeng om de antwoorden terug te sturen naar Charlotte en heb ook even een schietgebedje gedaan toen hij online stond, maar gelukkig kreeg ik echt alleen maar lieve reacties. Ook uit heel onverwachte hoek. En dat heeft me echt heel goed gedaan.

De grappigste

De blogs waar ik het hardst om gelachen heb, is niet geschreven door mezelf. Verrassend voor wie mij kent misschien, want ik kan echt dubbel liggen om grapjes die alleen ik begrijp. Het onderwerp van de eerste blog (geschreven door Nicole van Everyday-Life): snurkende mannen en hoe daarmee om te gaan. En van nummer twee (van Geertje, Lifesabout): kinderliedjes die maar in je hoofd blijven zitten. Echt, allebei geniaal!

De meest spraakmakende

De allermeeste reacties kwamen op twee vrij recente blogs. Op nummer twee staat de discussie over alcohol schenken op een kinderverjaardag. Waar in eerste instantie bijna iedereen dat wel leek te doen, kwamen er toch wat reacties van ouders die bewust geen bier of wijn in huis halen. Puur omdat ze vinden dat alcohol niet thuishoort op het feestje van een dreumes/peuter. Interessant om alle meningen te lezen!

Daarnaast reageerden veel mensen op Ro’s blog over het belang van ouderschapsverlof opnemen in een mannenwereld. Vaak is dit nog helemaal niet zo geaccepteerd en daar moet verandering in komen, zo vindt hij. Toch merkt hij langzaam maar zeker een positieve tendens op de werkvloer en daarover schrijft hij in dit blog.

De uitgebreidste

Dat zijn er ook meerdere. Allereerst ging in mijn blog over de overstap van een ledikant naar peuterbed veel tijd zitten. Vooral omdat ik maar liefst 21 moeders ondervroeg over hun ervaringen. Daarnaast kost eigenlijk de complete serie Merel Onderzoekt gewoon veel tijd. En dan met name:

De gezelligste

Dankzij het bloggen leerde ik meerdere fantastische vrouwen kennen. Dus in deze categorie past alleen mijn blog over ons weekendje naar Zuid-Limburg, dat ik de afgelopen weken al tot in den treure voor jullie voeten heb gegooid. Ben blij deze dames binnenkort opnieuw te zien!

De onvergetelijkste

Een blog die heel kenmerkend was voor een bepaalde periode is die over 5 uitdagingen met twee kinderen in een jaar tijd. Wat voelde dat eerste jaar hier als een tropenjaar! Terwijl je de één voedt, springt je dreumes de vensterbank in… Bijzonder en absoluut onvergetelijk. Daarnaast vond ik ook de Challenge van vorige zomer fantastisch. We hebben heel veel mooie momenten beleefd, gek genoeg echt dankzij het bloggen.

Op naar de 1000 blogs!

Dat kan ik nu heel makkelijk zeggen. In dit tempo vermoed ik dat we binnen een paar maanden al op 1000 zitten. Mooi moment voor een overzicht van al mijn bloglessen.

Hoeveel blogs heb jij inmiddels geschreven?
En zie je verschil tussen blog 1 en je laatste?

Random feitje: dit blog bestaat uit 800 woorden.

Blogger – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

33 Replies to “Mijlpaal | Een overzicht van de 8 bijzonderste artikelen

  1. Netjes, nog ff dus!

   En super lief, dank je wel! Geldt andersom ook hoor, helemaal nu ik weet welke gezellige moeder het brein is achter Momambition 🙂 Xx

 1. Wat gaaf! Een grote mijlpaal! Ik ga er zeker wat meer (terug) lezen want heb ze niet allemaal gelezen. Ik geniet altijd van je blogs! Ga zo door!

 2. Mooi aantal! Gefeliciteerd. Leuk om zo toch even terug te kijken op al je blog. Die over Zuid-Limburg vond ik ook de gezelligste 😉 Op naar 1000!

  1. Ben benieuwd hoeveel jij er hebt. En wie weet kan je er binnenkort ook een schrijven! Haha ja vind die nog steeds hilarisch, vooral die tennisbal!

 3. Er ontbreken een aantal linkjes 😉 Maar ik ben trots om te kunnen zeggen dat ik volgens mij vrijwel alle bovenstaande blogs heb gelezen! Ik heb geen idee hoeveel ik er zelf eigenlijk heb. Maar 300 in een half jaar haal ik niet hoor haha! Ik plaats er gemiddeld eentje per dat dus dat zijn er 365 per jaar..
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | week 34 – Verlof en FotoshootMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge