Mijn drie slechtste en beste eigenschappen

goede en slechte eigenschappen

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. In dit artikel vertel ik jullie over mijn beste en slechtste eigenschappen.

Ik zeg weleens voor de grap dat ik nagenoeg perfect ben. Maar -shock!- dat is natuurlijk allesbehalve waar. Daarom ga ik jullie vandaag niet alleen vertellen over mijn beste eigenschappen, maar ook over de mindere.

Mijn slechtste eigenschappen

Ik luister niet altijd goed en ben ongeduldig

Helaas is deze tweede eigenschap overgeslagen op onze drie meisjes. Geen van allen bezitten we het vermogen rustig af te wachten, in welke situatie dan ook. Bijvoorbeeld in de auto, al is dat aanzienlijk verbeterd ten opzichte van een paar jaar terug. Zodra mijn voorganger niet opschiet, mopper ik hardop dat we nog meer te doen hebben.

En als we samen een IKEA meubel in elkaar gaan zetten (wat overigens een unicum is, meestal doen Ro en ik dat soort dingen individueel vanwege dat genoemde ongeduld), timmer en schroef ik er lustig op los alvorens de tekeningen fatsoenlijk te bekijken. Daardoor moet ik meestal iets (lees: het hele kastje) uit elkaar halen. Ik scan teksten in plaats van dat ik ze goed lees, trommel op het bureau als de computer traag is en je hebt een slechte aan me als je een langdradig verhaal vol details wil vertellen. Sorry.

Gebrekkig timemanagement

Een paar jaar terug vroeg ik verschillende bekenden wat ze slechte eigenschappen van me vonden. Ik wilde een soort zelfreflectie-onderzoekje uitvoeren en kijken waar verbeterpunten lagen. Mijn vader antwoordde daarop heel eufemistisch: ‘Gebrekkig timemanagement.’

In de praktijk kwam dat vooral neer op nagels lakken, vijf minuten voor vertrek, jezelf rijk rekenen en gaan zitten lezen met nog een paar minuten op de klok (waar ik mezelf dan weer in verlies, met alle gevolgen van dien) of je haar in de krul zetten…

Inmiddels is ook hier onder bezielende leiding van de immer punctuele Ro enigszins verbetering in gekomen en kom ik vaker op tijd. Al is het maar, omdat ik er geen zin in heb dat hij al bepakt en bezakt in de auto zit en ik weer fashionably late kom aanrennen met natte nagels.

Piet Paniek

Zoals mijn omgeving maar al te goed weet, ben ik een gemakkelijke prooi om te laten schrikken. Tot hun vermaak en mijn ergernis doen ze dat ook graag. Soms hebben ze echter geluk en hoeven ze alleen maar toe te kijken. Anderhalf jaar geleden vloog de vlam in de pan en in plaats van het vuur te doven, rende ik de keuken uit en schreeuwde onderweg naar Ro: ‘Wat moet ik doen?!’ Kortom, bij voorbaat mijn welgemeende excuses, maar in crisissituaties heb je werkelijk niets aan me.

Mijn beste eigenschappen

Positieve eigenschappen zijn trouwens, ondanks mijn ogenschijnlijke bravoure als ik zeg perfect te zijn, toch vrij lastig om te noemen. Ik heb mijn best gedaan en kwam tot de volgende drie

Doorzettingsvermogen

Zodra ik mijn tanden in iets zet, kom ik er. Opgeven is dan geen optie meer. Dat is ook de reden dat ik een universitaire studie kon volgen, terwijl ik thuis een dochter had zitten (samen met alle hulp die ik kreeg in die tijd natuurlijk). Nog steeds ben ik bereid keihard te werken voor wat ik echt wil. Misschien een klein nadeel voor mijn omgeving is dat ik dan ook echt 100% geef. Dus zoals met mijn blog: ik investeer veel tijd in mijn site, ben er heel veel mee bezig en praat eigenlijk ook het liefst heel veel over wat ik doe.

Fantasierijk

Komt me natuurlijk van pas in mijn werk, vooral tijdens mijn cursus Korte Verhalen Schrijven. In het begin moest ik de inspiratie uit de krochten van mijn hersenen vandaan schrapen, maar toen ik eenmaal de smaak te pakken had, bleef het komen. Gelukkig maar, aangezien ik er inmiddels de korsten van ons brood mee verdien. En ik zie dat fantasierijke in de meisjes terug. Onze peuter begon al vroeg met zogenaamde ‘dronkjes’ (zoals ze drankjes tegenwoordig noemt) en we hebben de grootste lol als we spelen dat we tijgers zijn. Ook de oudste is heel creatief en fantasievol, leuk om te zien! Hoewel jammer dat ze dan weer niet gebruikt voor haar Sinterklaas surprises haha!

Zelfbewust

In de loop van de jaren heb ik genoeg gezien en gehoord om heel goed te weten wat ik waard ben. En dat hoop ik de meisjes ook mee te geven: laat niemand je vertellen dat je niet mooi, slim of grappig genoeg bent, want dat ben je wel! Iedereen heeft zijn eigen talenten en is op zijn of haar manier waardevol. Relaties zijn gebaseerd op respect en liefde. Als één van beide niet aanwezig is, kun je beter vertrekken, want ieder mens verdient alle twee.

Wat is jouw beste eigenschap?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

7 thoughts on “Mijn drie slechtste en beste eigenschappen

  1. Oh die bovenste is zo herkenbaar! Ik neem mijzelf altijd weer voor om goed te luisteren, maar mijn gedachten dwalen zo vaak af naar andere dingen die ik moet doen. En ook ik lees niet goed, waardoor ik sommige teksten niks van snap. Mijn vriend, die dyslectisch is, moet mij soms helpen om brieven te ontcijferen, omdat ik gewoon weiger de hele brief te lezen hahaha 😉 Dan zit hij ook weer te mopperen dat ik altijd met grote stappen, snel thuis wil zijn.

    1. Haha misschien moet hij eens praten met Ro, die loopt ook om die reden vaak op mij te mopperen 😉 Ik heb zo weinig geduld, dan scan ik de tekst en mis de belangrijkste informatie.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten