voordelen van kunstgras

5 redenen waarom ik (toch) kunstgras in de tuin wil *

voordelen van kunstgras

Ik wilde nooit kunstgras

Liefde voor de tuin

Lange tijd had ik een vrij uitgesproken mening over kunstgras: dat zou er in mijn tuin niet inkomen. Dat ligt denk ik toch aan de opvoeding van mijn oma en moeder. Die zorg(d)en met zoveel liefde voor alles dat bloeit, dat het er mooi uit ziet. Met de jaren ontdekte ik helaas dat die genen mij volledig hebben overgeslagen. Ik laat een cactus nog sterven. En overleeft een plantensoort nog een nucleaire ramp? Mij alsnog gegarandeerd niet. Beetje jammer, maar het is hoe het is.

Echt gras vond ik altijd mooier

Hoewel ik een echte grasmat er mooier vind uitzien en het gevoel van gras onder je blote voeten me echt mee terugneemt naar vroeger, ben ik toch teruggekomen op mijn mening over kunstgras. Want ergens heb ik toch een donkerbruin vermoeden dat een echt gazon hem gewoon niet gaat worden bij ons thuis…

5 redenen om toch kunstgras in de tuin te leggen

Je moet echt gras bijhouden

Ik zie mezelf echt niet elke week in de tuin staan om braaf te maaien. Of me in onmogelijke bochten wringen om die paardenbloemenplaag uit het grasveld te wrikken. Ro ook niet. En dan houdt het simpelweg snel op. Gras kan behoorlijk vlot doorgroeien. Kunstgras is constant van dezelfde lengte. Dus met de beste wil van de wereld kan ik eigenlijk niet veel tegen dit argument inbrengen.

Van kunstgras krijg je geen hooikoorts

Best belangrijk: Ro en ik zijn allebei hooikoortspatiënt. Het genieten van je echte grasmat vergaat je wel droog, zonnig weer. Dus ook om die reden is kunstgras voor ons allebei beter.

Je hoeft ‘s zomers niet te sproeien

Waar het tussen planten en mij eigenlijk altijd misgaat? Je moet ze blijven verzorgen. En dat ontglipt me weleens. Waar je kinderen keihard kunnen schreeuwen op het moment dat ze geen eten krijgen (bij wijze van spreken althans), staat dat prachtige plantje stil te verpieteren. Gras heeft ‘s zomers water nodig. Dat zou ik natuurlijk geheid vergeten. Bij kunstgras is dat allemaal niet nodig. Ook best handig als je weer middenin een hittegolf zit en niet mag sproeien!

Kunstgras kan je zo groen maken als je zelf wil

Dus dat het gras bij de buren groener is, gaat niet meer op. Je veldje ligt er altijd strak bij, zonder dat je er enige moeite voor hoeft te doen. Wel de lusten, niet de lasten. Daar word ik sowieso blij van, zeker omdat je met een druk gezin je energie maar één keer kan uitgeven! En kies je voor een kunstgras legservice, dan weet je ook nog eens zeker dat het er vanaf het begin strak bij ligt.

Per saldo kost het minder tijd en geld

Hoewel het aanleggen van een grasveld niet zo duur is, liggen de onderhoudskosten (die je continu blijft houden) wel hoger. Je hoeft geen bemesting te betalen, hebt geen goede grasmaaier nodig of zorgen om een verdorde mat als je hartje zomer eens een paar weken op vakantie gaat. Ook hoef je geen losse bladeren van het kunstgrasmat te rapen met oog op de groei van je gazon: dat blijft toch wel zoals het was. Kortom, het kost je zoveel minder onderhoud als je één keer investeert in goed kunstgras.

Heb jij een gazon in de tuin? En kies je voor echt of kunstgras?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, SURKED – Shutterstock

Author: Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *