Home » Huis en tuin » Huishouden » 5 redenen om een Nespresso-apparaat aan te schaffen *

5 redenen om een Nespresso-apparaat aan te schaffen *

voordelen nespresso apparaat filterkoffie

Mijn man is om sinds we een Nespresso hebben. Volgens hem heeft hij veel voordelen ten opzichte van ‘ouderwetse’ filterkoffie. Duur? Nee, dat valt reuze mee! Hoe dat zit, leg ik in dit artikel aan je uit.

Nespresso vs. filterkoffie? Ons nieuwe apparaat heeft gewonnen!

Sinds we een Nespresso-apparaat in huis hebben, willen we eigenlijk niet anders meer. Althans, dit moet ik eigenlijk even specificeren: Lionel. Ik drink zelf geen koffie. Zo’n apparaat heeft veel voordelen ten opzichte van filterkoffie, zowel in het dagelijks leven als tijdens een verjaardagsfeestje. In dit artikel vertel ik je welke dat zijn.

5 voordelen: Nespresso-apparaat tegenover filterkoffie

Je koopt zuiniger in

Als je de enige koffiedrinker in huis bent, heb je geen hele pakken koffie nodig. De koffiecups koop je zuiniger in. En omdat de originele cups van Nespresso erg prijzig zijn, kan je veel beter Nespresso cups bestellen bij Koffiecupster.nl. Hier vind je een selectie kwalitatief écht goede koffie, maar dan voor een fijnere prijs. En voor mij hebben ze ook lekkere theecups, kan ik er toch nog van profiteren dat we zo’n fijn apparaat hebben staan.

Koffie weggooien? Hoeft niet meer!

Misschien persoonlijk, maar ik vond het vaak zonde dat we na een verjaardag nog een halve kan koffie hadden staan. Dat moest weg. Met de koffiecups heb je daar helemaal geen last meer van. Heb je trek in één kopje? Dan zet je dat. En heb je er twintig nodig dan kan dat ook. Daardoor gooi je geen koffie meer weg en dat voelt toch prettiger.

Schoonmaken is een stuk makkelijker

Soms hoor ik Merel klagen over het schoonmaken van het koffiezetapparaat – al zet zij alleen maar koffie met verjaardagen. Ik leeg het bakje in de prullenbak zodra hij vol zit. Verschil mag er zijn 😉 Bovendien heb je ook geen last van gemorste koffie. Echt, wat dat betreft wil ik ook niks anders meer.

Je kan verschillende smaken en sterktes kiezen

Waar je bij normale filterkoffie een redelijk beperkte keus hebt, is dat heel anders wanneer je een Nespresso-apparaat hebt. Je kunt gaan voor een volle smaak, de toevoeging van karamel, mild of juist pittig of juist kruidige koffie. Zo is er voor iedere koffiedrinker wel iets naar zijn of haar smaak. Ook handig met verjaardagen trouwens!

Daarnaast kun je kiezen uit ristretto, espresso of lungo. Een ristretto is een klein kopje van 15 à 20 ml. en doordat het minder lang in aanraking komt met water smaakvoller: je proeft het aroma van de koffie en het is daarmee minder bitter. Espresso is natuurlijk wel bekend en de caffè lungo wordt ook wel ‘slappe espresso’ genoemd, omdat het water langer blijft doorlopen. Slap is trouwens misschien niet helemaal de juiste benaming: hij smaakt namelijk bitterder.

Snel gezet

Een kopje Nespresso (of met een vergelijkbare koffiecup) is snel gezet. Je vult het waterreservoir, doet de koffiecup in het apparaat en laat de machine het werk doen. Stuk sneller dan het druppelen van een filterkoffieapparaat.

Kortom, ik wil echt niet anders meer. Onze Nespressomachine levert zoveel meer gebruikersgemak op dan het vorige koffiezetapparaat. Al ben ik wel blij dat we tegenwoordig online goedkopere koffiecups kunnen kopen; wel de voordelen, maar zonder daar te veel geld aan kwijt te zijn.

Hebben jullie een Nespresso-apparaat? Of ‘ouderwetse’ filterkoffie?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, Makesushi1 – Shutterstock

Sophie

Ik ben Sophie (33), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (3 en 0). Op Lotus Writings schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, maar ook over mijn zwangerschap en het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

11 gedachten over “5 redenen om een Nespresso-apparaat aan te schaffen *

 1. Ik drink ook geen koffie en heb dat niet eens in huis! Familie en vrienden weten dat ik alleen thee heb en soms nemen ze hun eigen koffie mee😂

 2. Koffie uit een apparaat of filter, het maakt mij niet uit. Vind het allebei niet lekker, haha. Hoewel ik het wel graag wil kunnen drinken lukt het me gewoon echt niet.
  Liefs,
  Elles

 3. Ik heb zelf nog nooit Nespresso op, maar mijn man wel. Maar ik denk dat hij het niet lekker genoeg vind om een apparaat aan te schaffen hihi.

 4. Cafetiere 😉 Ik vind het grote nadeel van cupjes dat je zoveel afval hebt! Overigens kun je bij speciaalzaken bonen voor filterkoffie laten malen en in bonen heb je heel veel keus, nog meer dan in cupjes.

 5. Ik heb het zelf niet maar zou het wel willen want ik vind het echt lekkere koffie. Laatst nog gehad bjj een kennis. En je hebt ook lekker veel keuze aan smaken cupjes dus dat is inderdaad ook fijn!

 6. Ik ben geen koffiedrinker, maar ik heb sinds een jaar een Nespresso-apparaat. Gekocht voor mijn visite. Er zijn altijd wel koffiedrinker. Voorheen had ik een Senseo. Stond ook leuk op het aanrecht.

 7. Nee ik heb dus ouderwetse filterkoffie maar wel met een blits roze koffiezetapparaat : ) Ik ben er heel tevreden over, en hoef eigenlijk ook nooit koffie weg te gooien. Ik zet er dagelijks 3 kitsch kopjes koffie mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten