huis

30dayblogchallengeNL 27 | De mooiste plekjes van ons huis

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag een kijkje in ons huis.

Ons huis is inmiddels best een kale boel, in elk geval naar mijn zin. Graag spreek ik daarom hierbij mijn grote ‘dank’ uit naar ons kleine, wilde duo. Geen moment blijft onbenut: wanneer je de rommel in de keuken opruimt, trekken ze aan de andere kant de boeken uit de kast. Het is eigenlijk miraculeus dat ik nog steeds te zwaar ben; ik zit geen moment stil. Of wel, maar dan mag je aan het eind van de rit gaan puinruimen. Om eigenlijk mijn punt maar eens te gaan maken, de opdracht om een deel van je huis te laten zien, gaat hem vandaag dus even niet worden. Net als gisteren had ik moeite deze uitdaging te vervullen, dus besloot ik er mijn eigen draai aan te geven.

Plek met een verhaal

Er zijn inmiddels een paar bijzondere plekjes in huis, alledrie met hun eigen verhaal. Het leek me leuk om die aan jullie te laten zien.

Zo hebben we aan de muur ‘boerenkistjes’ (van de Xenos) hangen. Het idee was daar ieder seizoen iets nieuws in te zetten, maar eigenlijk is de inhoud sinds Driekoningen niet meer veranderd.

thuis

De inhoud van mijn kistje

Hierboven hangt nog zo’n zelfde kistje met o.a. een wierookhouder, tot grote ergernis van Ro die het verschrikkelijk vindt stinken. De olifantjes zijn van mijn oma geweest en de boeddha kreeg ik een paar jaar terug. Ik vond dit vanwege hun symbolische betekenis wel mooi bij elkaar passen, samen met de witte kaarsen. De roos bovenin is een aandenken aan een heel leuk pakket dat ik bij mijn laatste werkgever kreeg voor mijn verjaardag. Ik heb alle elementen nog steeds in huis, maar met die grijpende handjes leek het me verstandig alle glaasjes en kaarsen buiten bereik te zetten.

Plassen terwijl JB toekijkt

dsc_0562

Een paar jaar terug had ik de grootste lol, toen ik voor ons Sinterklaasfeest deze poster had gekocht. We deden een spel waarbij je leuke en lelijke cadeaus voor elkaar moest komen. Mij leek deze poster echt afschuwelijk. Je raad al wie hem mee mocht nemen… Iets met een kuil graven voor een ander denk ik. We hadden eigenlijk geen geschikte plek, dus daarom belandde hij op de wc.

Bovenop de schoenenkast

thuis

Eigenlijk is de hele schoenenkast en wat erop staat en boven hangt naar mijn zin, maar ik had niet zo’n zin in een spiegelselfie. Een korte beschrijving: in de gang staat een witte schoenenkast met daarop deze vazen en een mandje met sleutels, prullen en verloren elastiekjes. Daarboven een vierkante spiegel en daar weer boven drie lijstjes met foto’s van de kinderen. Alles van Ikea.

Dat was het alweer; een korte tour door mijn huis.

En nu ben ik wel benieuwd.
Hebben jullie kleintjes in huis rondlopen?
Zo ja, hoe maak je het dan toch een beetje huiselijk?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

7 Replies to “30dayblogchallengeNL 27 | De mooiste plekjes van ons huis

  1. Ik had altijd wel geluk dat Anna geen kastjes open deed, bij ons stond veel achter kastjes. Zodra er leeftijdsgenootjes kwamen trokken die altijd binnen twee minuten alles open en was ik in paniek 😉

    Tegenwoordig heeft Anna haar eigen hoekje en is de rest van het huis van ons. Ik leerde haar overigens al vrij snel ook om alles op te ruimen, omdat ik hoopte dat ze niet zo’n rommelkont zou worden als ik #missionfailed 😉
    Lilian onlangs geplaatst…Zo onhandig. Erg of charmant?My Profile

    1. 😀
      Ik snap je haha, handig. Op iets oudere leeftijd kun je ook gewoon goede afspraken maken. Dat scheelt enorm! En ik doe die pogingen ook, maar dat werkt vooralsnog niet erg… Hopelijk bereikt Ro meer (die is van nature een stuk opgeruimder).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge