Home » Huis en tuin » Huishouden » Bereid je voor op het voorjaar met deze lentetips *

Bereid je voor op het voorjaar met deze lentetips *

Zoals jullie weten, maakt bijna niets me zo blij als de lente en laat die er nu toch (gelukkig) al bijna aankomen! Ik weet niet of het door de afgelopen voorjaarsvakantie komt, of doordat alle paasartikelen alweer volop in de winkel liggen, maar ik heb alvast helemaal de lentekriebels! Je voelt het ook al een beetje in de lucht hangen, vooral doordat we meer zonlicht hebben. De hoogste tijd dus om het huis en jezelf lenteklaar te maken. Een paar favoriete lentedingen waar ik nu alvast mee begin.

Lentegarderobe verversen

Ik ben van de week alvast begonnen met het sorteren van mijn kleding voor de lente, en die van de kinderen natuurlijk ook! Toch een soort ritueel dat ik graag doe als voorbereiding op de lente: oude spullen eruit, frisse lentekleren erin. Behalve de controle op wat weg moet en versleten is, denk ik ook na over de nieuwe aankopen. Heb ik dit jaar zin in felle kleuren of juist zachtere tinten? En zijn de dames het daarmee eens? Zeker nu ook Rose ineens een mening heeft over haar kleding geen overbodige luxe. Dan ben ik meteen goed voorbereid als ik ga shoppen. Heerlijk! Teenslippers, luchtige tops en fijne rokjes. Dit jaar wil ik ook weer een nieuwe zonnebril (moet ook wel, aangezien mijn vorige gesneuveld is) en heb online gelukkig al een paar gezien, onder andere bij Edel-Optics. Dat is in elk geval weer één item minder op de shoplist.

Lenteschoonmaak

Naast mijn kledingkast uitruimen, krijg ik bij de eerste lentezon ook meteen de kriebels om te gaan opruimen. Ja echt, ik. In de lente en aan het begin van de winter heb ik zo’n bui. Alles moet dan fris, schoon. Als een soort nieuwe start! En het blijkt ook nog eens heel goed voor je te zijn. Zelfs ramen lappen, waar ik normaal echt een grondige hekel aan heb, is dan leuk. Misschien vooral omdat het dan een heel dankbaar klusje is: na een jaar zie je pas écht resultaat. En tijdens het schoonmaken en opruimen, kan ik meteen oude zooi apart zetten voor de vrijmarkt. Leuk voor June: kan ze zelf de kermiskosten bij elkaar sparen.

Lenteversiering in huis

Als ik klaar ben met het huishouden koop ik vaak (tot Ro’s grote ergernis) wat nieuwe accessoires om het huis een beetje op te fleuren. Soms zelfs bloemetjes, al houden ze het bij mij helaas niet heel lang uit. Gelukkig heb ik er ook een paar van Ikea, die houden het al zeven jaar met me uit 😉 Straks met Pasen hoop ik erg te hebben in het versieren van een paar Paastakken. Vind dat altijd zo gezellig staan – en dat vinden de kinderen ook erg leuk. Ik zat laatst al een beetje op internet te kijken. En van deze lentetrends voor in huis word ik heel blij: ze zijn namelijk heel gemakkelijk in je inrichting op te nemen.

Waar krijgen jullie lentekriebels van?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, iravgustin – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

2 gedachten over “Bereid je voor op het voorjaar met deze lentetips *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten