28 weken zwanger: hoe gaat het nu met Sophie?

In deze serie houdt mijn zusje (en gastblogger) jullie op de hoogte van het verloop van haar zwangerschap en de eerste vier weken. Helemaal onderaan vind je de linkjes naar de vorige blogs.

24 weken zwanger

Afgelopen donderdag moest ik weer naar de verloskundige voor controle. De hoogte van de baarmoeder werd opgemeten, net als mijn bloeddruk en gewicht. Verder besprak ik mijn bekkenklachten. De verloskundige vermoedt dat het deels ook komt door de bandenpijn. Die zijn namelijk nog opgerekt van de vorige zwangerschap.

Daarnaast heb ik ook last van mijn borsten en moeite met het vinden van een fatsoenlijke zwangerschapsbeha. Het lijkt een onmogelijke opgave, zeker omdat de kans bestaat dat ze nog groeien. Niet elke beha is ervoor geschikt. Tegelijkertijd lijkt het wel alsof winkels alleen maar voedingsbeha’s verkopen en die zijn toch echt anders. Mocht iemand dus een gouden tip hebben?

Tijdens deze afspraak hebben we ook twee nieuwe afspraken gemaakt:

  • 27 weken: controleafspraak om bloed te prikken (omdat mijn rhesusfactor negatief is)
  • 30 weken: groeiecho

Hierna zal ik contact moeten opnemen met de gynaecoloog. Het contact zal vanaf 34 weken namelijk grotendeels worden overgenomen door het ziekenhuis, omdat mijn eerste bevalling een keizersnede was.

Mijn vriendinnen bevallen één voor één

In de vorige blog schreef ik al dat veel van mijn vriendinnen bevallen zijn. Sommigen ook van hun tweede kindje. Superleuk natuurlijk! Ik vind het zo leuk om overal langs te gaan en hun baby’s te zien.

Succesvol kraamcadeau?

Ik had altijd een cadeau voor het kraambezoek wat een succes was: een zwembroekje/bikini met zwemband. Maar de laatste persoon aan wie ik dit gaf, was duidelijk niet enthousiast. Waarschijnlijk had ze niet door dat ik haar gezicht zag, maar het voelde doorslaggevend genoeg om dit dus nooit meer te doen.

Jammer, want ik vond het wel fijn om iets te hebben dat altijd goed was. Dacht ik dus. Inmiddels ben ik terug bij af: kleding, schoenen, speelgoed, voorleesboekje met klein knuffeltje of iets van mijn naamgenoot Sophie de Giraf. Lastig! Originele cadeautjes zijn schaars.

27 weken zwanger

Kramp in mijn rechterbeen

Sinds een paar weken heb ik af en toe last van een nieuwe kwaal: kramp in mijn rechterbeen, net wanneer ik bijna moet wakker worden. Gelukkig niet elke nacht, maar vervelend is het wel.

Tijdens mijn vorige zwangerschap had ik ook zoiets geks: een slapende arm. Al klinkt het misschien nog lang niet zo irritant als het was. Bijna elke nacht. Zodra mijn arm sliep duurde het bijna een kwartier voor dat gevoel zakte. Bovendien kon ik niks meer met mijn arm en regelmatig viel hij zo in mijn gezicht, omdat ik er geen controle over had.

Op het moment heb ik nog energie. Hopelijk blijft dat zo tot het eind van het schooljaar. Nog vijf weken te gaan en dan kan ik lekker met zwangerschapsverlof.

Op controle bij de verloskundige

Ik ben net bij de controle geweest. De verloskundige heeft bloed geprikt om mijn waarden te controleren, o.a. ijzer. Verder liepen we de normale dingen af. Ze mat mijn bloeddruk op, ik mocht weer op de weegschaal en het hartje horen.

Komende week krijg ik mijn suikertest. Deze komen ze thuis afnemen. Ik hoop dat het meevalt allemaal, ook omdat ik twee uur lang niet mag bewegen. Gelukkig krijg ik wat leesvoer, zodat ik me in elk geval niet hoef te vervelen.

Weet jij waar ze (online eventueel) goede zwangerschapsbeha’s verkopen? Ik hoor het graag!

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Lees ook:
Eerste trimester
15 weken: eindelijk iets minder misselijk
20 weken: update en gender reveal
24 weken: Sophie vertelt hoe het nu met haar gaat
28 weken: op zoek naar een goede zwangerschapsbeha
32 weken: suikertest en spannende beslissingen
36 weken: nog even (en een bijzonder nieuwtje!)
40 weken: nare reacties, aftellen en ziekenhuisbezoek
Sophies bevalling: gepland en zo bijzonder!
Update 4 weken: hoe gaat het nu met Sophie?


Afbeelding, Natalia Deriabina – Shutterstock

About Sophie

Ik ben Sophie (33), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (3 en 0). Op Lotus Writings schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, maar ook over mijn zwangerschap en het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

2 thoughts on “28 weken zwanger: hoe gaat het nu met Sophie?

  1. over die mee groei bh. Ik werk in een lingerie winkel en wij verkopen ze eigenlijk nooit aan zwangere vrouwen. Dit omdat ze niet zo mooi zijn. De enige mensen die ze kopen zijn eigenlijk oudere vrouwen die graag een bh willen zonder beugel of voorgevormde cups. Wat wij vaak adviseren is een goedkopere goed passende bh te kopen die lekker zit. Dan ga je een stuk vrolijker naar huis. Wil je echt een hele zachte bh zou ik zeggen kijk is naar deze. https://www.livera.nl/livera-soft-bh-zonder-beugel-fiona-comfort-soft-cup-a-e-ivoor-lb3036-035.html

  2. Ik vond een badpakje een van de tofste kraamcadeautjes! Gewoon mee door blijven gaan. Ik zou dan wel kiezen voor maat 74/80.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten