Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » 25 levensvragen tag | Over mijn favoriete emoji

25 levensvragen tag | Over mijn favoriete emoji

Een bloggertag vol random weetjes. Van de dingen waaraan je je enorm kan ergeren tot hoe de homescreen van je telefoon eruit ziet. Dankzij de 25 levensvragen tag kom je dingen van me te weten die je anders maar mooi had moeten missen 😉 

25 levensvragen tag

Ik las de 25 inspirerende levensvragen tag bij Nicole van Everyday-Life. Oorspronkelijk is de vragenlijst beantwoord toen Roosmarijn (dj bij 3FM) 36 jaar was, zo las ik bij Teske de Schepper, en uiteindelijk werd het een tag vol levensvragen. Leuk toch?

25 levensvragen Q&A

Hoe ziet de homescreen van je telefoon eruit?

Standaard scherm met de belangrijkste apps.

Je loopt een kroeg in. Wat bestel je?

Fanta en heel soms een wit wijntje, maar de laatste keer kan ik me niet meer herinneren. De laatste keer dat ik een kroeg bezocht trouwens ook niet.

Welk woord gebruik je eigenlijk écht te vaak?

Is een zin ook goed? ‘Kom van die tafel af!’ haha, onze jongste twee dochters staan en liggen te pas en onpas op de salontafel. ‘Niet gillen’ is trouwens een goede tweede.

Wat is je favoriete film?

Hier een lijstje in het kader van de #30dayblogchallenge.

Wat is je guilty pleasure op het gebied van tv?

Wat niet? Ik kijk meestal geen kwaliteitstelevisie. Alleen deze zomermaanden kijk ik het verantwoorde ‘De slimste mens’ en in januari ‘Wie is de mol’. Verder haal ik vooral mijn levensvreugde uit Roy Donders, Barbie en Utopia. Hou het maar op een bestudering van de menselijke psyche die me fascineert. Of gewoon een voorliefde voor plat vermaak 😉

Wat is het laatste liedje dat je geluisterd hebt?

Moest even op YouTube kijken, maar dat was een tante van de oudste. Zij zong op SuriPop, in één woord: schitterend! Ik kon het niet meer vinden, maar deze wel (de moeite waard!).

Naar wie was je laatste appje?

Een andere tante van de oudste, die inmiddels ook een lieve vriendin van me geworden is.

Wat was je eerste e-mailadres?

Tja, hier wordt het gênant. Ik ben dol op andere talen, waaronder het Frans. Mijn e-mailadres wilde ik een beetje anoniem houden en dus werd het ‘xxx moi’ (oftewel, kusjes van mij). In al mijn kinderlijke onschuld had ik werkelijk geen idee dat XXX ook wel staat voor x-rated. Oeps!

Waar kun je je enorm aan ergeren?

Een stortbui als je haar eindelijk perfect zit. Onbeschofte mensen in het verkeer die jou in gevaar brengen door hun eigen ongeduld. Een leeg wc-rolletje aantreffen. Dom geklets. Figuren die mij proberen uit te leggen hoe een bepaald moment in de geschiedenis ging, omdat het zo op YouTube stond. Mensen die zich verheven voelen boven schoonmakend personeel, omdat ze een hogere functie hebben. Brood willen eten met hagelslag en dan ontdekken dat er net te weinig in de verpakking zit. Je boodschappen uitpakken en dan ontdekken dat iets over de datum of beschimmeld is. Dat soort dingen.

Wat is je meest awkward moment ooit?

Het moment dat ik probeerde te schminken tijdens een eindfeest komt aardig dicht in de buurt. Hoewel, het is meer een top van de ijsberg. Ik doe nogal vaak iets gênants haha!

Wat is je favoriete dag van het jaar?

De eerste zonnige lentedag waarop je jas uit kan en je een gestolen momentje in de zon kan relaxen. Dat je na maanden van koukleumen eindelijk je vitamine D voorraad op een niet-chemische manier kunt aanvullen.

Wat is je favoriete emoji?

Het huilen-van-de-lach poppetje, kushartje en het aapje dat zijn handen voor zijn ogen doet.

Katten of honden?

We hadden zelf vroeger een kat en nog steeds zou ik er dolgraag eentje willen. Het liefst een ragdoll, ondanks dat ze peperduur in aanschaf zijn. Een hondje lijkt me ook wat, zo’n cocker spaniel.

Utrecht of Amsterdam?

Eerlijk gezegd ben ik nauwelijks in Utrecht geweest. In elk geval niet bewust. Ik ga dus sowieso voor Amsterdam. Vind het een fijne stad om te komen, het centrum leuk om te winkelen en de sfeer is er vriendelijk. In elk geval iets minder ‘grimmig’ dan Rotterdam – hoewel ik me daar pas echt thuis voel.

Koffie of thee?

Thee! Ik vind gemalen koffiebonen heerlijk ruiken, koffiekoekjes lekker, maar een kopje koffie echt afschuwelijk. Met of zonder melk/suiker, het maakt allemaal niets uit. Ik krijg het gewoon echt niet weg.

Serie of film?

Ik volg niks, maar films komen er ook niet echt van op het moment.

Engeland of Amerika?

Zou dolgraag een keer naar Californië gaan en New York, maar ben vooralsnog nooit naar de V.S. geweest. Engeland wel. Ik vind het een geweldig land: van het accent tot Tesco en Boots. Van de heerlijke zoete snacks tot de kustlijn die werkelijk prachtig is.

Vlees of vis?

Vlees met stip! Biefstuk met champignonsaus, kippenpootjes, speklapjes en spareribs, daar kan je me echt voor wakker maken (bij wijze van spreken). Ik lust geen vis. Alleen kabeljauw, gerookte zalm en kibbeling gaan erin. En gefrituurde garnalen op zijn tijd.

Spice Girls of Backstreet Boys?

Als tienermeisje was ik weg van de BSB. De Spice Girls kan ik nog steeds weleens luisteren. Bovendien kwamen zij goed van pas als we gingen playbacken. Dankzij mijn kapsel eindigde ik alleen altijd als Posh; niet bepaald de leukste.

Sesamstraat of Villa Achterwerk?

Sesamstraat! Villa Achterwerk had vooral Loenatik en Rembo & Rembo wat ik echt heel grappig vond, maar verder ook weleens vage shows volgens mij.

Bert of Ernie?

Denk toch Bert. Een beetje de Maarten van Rossem van Sesamstraat, vaak knorrig, maar juist daarom zo grappig.

Buurman of Buurman?

Sinds een paar jaar vind ik ze ook grappig. Daarvoor vond ik het vooral irritant dat ze van die domme fouten maakten. Ja het is een kinderserie, maar ik kon me daar niet overheen zetten.

Lees hier alles over de theatershow Buurman & Buurman gaan kamperen

Meest random feitje over jezelf

Ik draag bijna nooit sokken. Alleen mijn SOXS.

De belangrijkste levensles die je in de afgelopen jaren hebt geleerd

Niet oordelen tot je iets zelf hebt meegemaakt. En elk verhaal heeft meerdere kanten. Ik zag jonge alleenstaande moeders vaak als naïef, laat staan vrouwen die kinderen bij verschillende mannen hadden. Of wat te denken van de keer dat ik schamperde: ‘Nou na één keer weet je toch wel hoe het werkt, lijkt me’, toen een bekende in een jaar tijd twee kinderen kreeg. Wat dat betreft geloof ik dat het leven me wel duidelijk heeft gemaakt hoe zwaar een alleenstaande het kan hebben en hoe fantastisch twee kleintjes in een jaar zijn 😀

Neem je de 25 levensvragen tag over? Vergeet dan niet te linken naar Teske 🙂 Ik zou het leuk vinden als je ook een linkje bij mij achterlaat, dan kom ik snel even lezen!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

6 gedachten over “25 levensvragen tag | Over mijn favoriete emoji

    1. Wisselend, ik heb eigenlijk altijd koude handen en voeten hoor, maar hou niet zo van sokken. Behalve van die hele lelijke dikke, die zogenaamde spa-sokken (zijn een beetje harig, maar wel zacht). Nee geen goede pantoffels op het moment, zoek ze wel.

      Ja hè, ik vond hem ook leuk. Lekker veelzijdig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten