Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » 25 food vragen tag: waarvoor je me mag wakker maken?

25 food vragen tag: waarvoor je me mag wakker maken?

25 food vragen tag

25 vragen over voedsel, daar alleen al kan je bijna voor wakker maken! Want wat hou ik van eten! Soms (vaak) iets te veel, zoals je kan lezen in de snack tag, maar er zijn maar weinig dingen die op kunnen tegen smeltende chocola of knapperige, zoute patatjes op een warme lentedag… Trek gekregen? Vandaag beantwoord ik de 25 vragen uit de 25 Food Vragen tag. Lees je mee?

25 food vragen tag

Als er één ding is waarvan ik bijna meer hou dan van schrijven, dan is het wel eten. Of anders gezegd: lekker eten. Daarom past de 25 Food Vragen Tag helemaal bij Lotus Writings, 25 vragen lang kletsen over alles dat met food te maken heeft. Ik geef hierbij meteen het stokje door aan Marieke, Maaike en Simone.

Oorspronkelijk is de 25 Food Vragen Tag bedacht door Pauline. Vergeet je haar niet te taggen als je de vragen overneemt?

25 food vragen tag Q&A

Wat is je favoriete ontbijt?

Mijn allerliefste lievelingsontbijt bestaat uit zelfgemaakte croissantjes met ham en kaas (die je dan mee bakt) en eventueel een klein beetje mosterd erin. En dan nog vers geperste sinaasappelsap erbij. Gezeefd wel trouwens, ik vind de structuur van die vezeltjes echt niet lekker. Als je dat voor me neerzet, ben ik een intens gelukkig mens! Goodbye ochtendhumeur 😉

Hoe drink je je koffie?

Zonder koffie! Ik vind het echt niet lekker. Echt wel een paar keer geprobeerd, maar toen besefte ik dat cafeïne ook niet al te best voor je is. En dus laat ik het lekker staan. Al zou ik dat ook moeten doen met Red Bull, ‘want als er iets slecht is…’. I know!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Ro kan heerlijke eitjes bakken. In combinatie met salade écht de lekkerste ter wereld (vind ik althans). Maar als je uit alle broodjes ter wereld mag kiezen ga ik voor Johnny Cakes met kaas. Daar mag je me bijna voor wakker maken.

Soep of salade?

Met alle respect, ik kan me niet voorstellen dat je ooit salade zou maken als avondeten. Gewoon dat en meer niet? Nee, dat zou bij mij alleen voortkomen uit pure noodzaak. Dus, om een lang verhaal nog iets langer te maken: soep. Sowieso!

Wat is je favoriete kookboek?

Mijn moeder gaf me ooit een schrift toen ik 18 was, geloof ik. Of toen ik op mezelf ging wonen? Hoe dan ook, daar staan een aantal recepten in waarvan ze wist dat ik het erg lekker vond en dat is daarom mijn lievelingskookboek. Niet alleen vanwege de gerechten trouwens, maar ook vanwege het gebaar. Zelfgemaakt blijft nog altijd het leukst!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

De zoetekauw in me schreeuwt om chocola, slagroomsoesjes en taart, maar mijn verstand zegt dat ik, met oog op mijn gezondheid, van deze twee beter ‘nooit meer zoet’ kan kiezen. Ik hou namelijk best van hartige snacks, maar kan er ook gemakkelijk vanaf blijven.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Geen twijfel over: Italië. Want hoewel Suriname dichtbij komt (witte rijst met pom, tjau min, moksi meti), hou ik van een goede lasagne, ben ik dol op pizza en zou het liefst elke avond pasta eten.

Wat is je favo foodfilm?

Ik heb er drie: Eat Pray Love, A Good Year en Mine Vaganti (al gaan ze over zoveel meer dan voedsel, maar het zit door de hele film verweven).

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Ik heb een tijd geleden een unicorn taart op van Life of Pie AMS. Die was zo bovenaards lekker! Red velvet met de perfecte witte crème en een laag witte chocola en andere versieringen… Ja, daar zou ik wel elke dag een klein stukje van willen eten. Of voor mijn part de hele taart, als ik toch bezig ben haha.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Geloof dat ik die niet echt heb. Ja, misschien Rudolph van Veen. Vind hem zo gezellig!

Thuis koken of uit eten gaan?

De afwisseling vind ik het leukst. Want elke dag uit eten zou ik ook niet leuk meer vinden volgens mij en elke avond koken ook niet. Bovendien kan het heel fijn zijn om samen in de keuken te staan en een lekkere lasagne te maken of dat je thuiskomt en hij heeft gekookt (of andersom).

High end of Low profile?

Ik ben een beetje van de ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ restaurants. Dus het liefst een goede biefstuk met patat en appeltaart toe, verse pizza of een goede pasta. En daar hoef je echt geen kapitaal voor neer te leggen.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Heb ik op zich niet echt. We gingen regelmatig uit eten bij een hele goede in Schiedam, maar die wisselde op een gegeven moment van chef en sindsdien is het een stuk minder.

Boodschappen doe ik bij…

Lidl voornamelijk. Dat komt eigenlijk vooral omdat hun groenten en fruit bijna zonder uitzondering goed is. Vlees halen we bij de Keurslager en brood bij de plaatselijke bakker. En wat ze daar niet hebben, haal ik bij Dirk of Jumbo – net wat uitkomt.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Die taart waar ik het net over had, komt aardig in de buurt. En verder? Ro maakt heerlijke pasta met speklapjes of stoofvlees, Johnny Cakes vind ik superlekker en mijn eigen ‘pasta rode saus’. Dus kan eigenlijk niet helemaal kiezen.

Wat is je favo cocktail?

Cocktails, wat waren dat ook alweer? De laatste keer dat ik er eentje dronk, was geloof ik zes jaar terug. Maar ik vind een paar dingen heel lekker: southern comfort met 7-up en Bacardi Razz met Fanta. Zijn meer mixdrankjes dan echte cocktails, maar wel lekker.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Allebei niet. Ik moest Heston Blumenthal googelen. En hoewel George Clooney een inspirerende persoon is, zou het geloof ik allemaal een beetje ongemakkelijk worden. Geef mij maar een middag met Miljuschka of Rudolph.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Ui, paprika, gehakt, knoflook en een pakje tomato frito. In het ergste geval draai je met die ingrediënten snel een pasta in elkaar die gewoon prima smaakt.

Mijn favo snack is…

Chocola toch wel. En daarna bitterballen.

Wat zit er op jouw pizza?

Paprika, kip of salami, rode ui, champinons en evt. bacon.

Wat lust je echt niet?

Witte asperges, gekookte aardappels, andijvie, boerenkool en wortel.

Mijn favoriete foodblog is…

Laura’s Bakery: simpele en duidelijke recepten, maar vooral heerlijke gebakjes.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

St. Jacobsschelp en zeewier. Hoewel dat laatste misschien niet heel raar is, maar die schelp… Ik weet het niet, ik hou niet zo van dingen die uit de zee komen geloof ik.

Wat staat er op je food bucket list?

Eigenlijk niet echt iets spannends. Ik hoef geen bijzondere dingen te proeven per se. Het leukste is het vooral als je een gerecht kan proeven in het land van herkomst (want daar smaakt het altijd op zijn lekkerst) In die zin zou ik gaan voor pizza en pasta in Italië.

Ik kan niet leven zonder…

Op het gebied van voedsel? Niet zonder brood geloof ik. Zeker wanneer het vers uit de oven komt en er nog zo’n knapperig korstje aan zit, belegd met roomboter en melkchocoladehagelslag…

Wat is jouw favoriete gerecht? Waar mogen ze jou voor wakker maken?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, Anna Hoychuk – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Een gedachte over “25 food vragen tag: waarvoor je me mag wakker maken?”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten