Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » 15 Reisdilemma’s tag | Over vleermuizen aan een stokje

15 Reisdilemma’s tag | Over vleermuizen aan een stokje

In de 15 reisdilemma’s tag vertel ik je alles over mijn favoriete vakantiebestemmingen, de mooiste reis die ik maakte en wat nog op mijn bucket list staat.

15 reisdilemma’s tag

Laatst las ik bij Jill van Jill’s Life de 15 reisdilemma’s tag (even tussendoor: deze blog is trouwens een aanrader om te lezen. Jill geeft les op Curaçao en vertelt op haar blog over alles dat ze meemaakt en haar leven op het eiland) Oorspronkelijk is deze bedacht door Chantal van Reisdoc. Neem je hem over? Vergeet dan Chantal niet te vermelden en als je mij een linkje stuurt, kom ik snel even kijken. Lees je mee met mijn 15 reisdilemma’s tag vol foto’s?

15 reisdilemma’s tag Q&A

Zonvakantie/wintersport

Vroeger kon ik niet kiezen. Ik vond allebei even leuk. Inmiddels ben ik daar wel op teruggekomen. Want hoewel ik snowboarden echt geweldig vond om te doen, het ontbrak me aan talent en ik onthoofde ooit bijna een kinder-skiklasje. Nou ja, misschien overdreven, maar gevaarlijk was het wel. Zonvakantie dus, met stip! Ik hou niet van bakken op het strand, maar lekker zwemmen of in de schemerige avond eten langs de Middellandse kust vind ik heerlijk.

15 reisdillema's tag
De weg richting het strand, Lanzarote, 2014

Vakantie aan de kust/vakantie in het binnenland

Duidelijk aan de kust. Binnenland betekent vaak ook allerlei rare insecten en aan de kust kan je flaneren over de boulevard, heb je vaak prachtige natuur en een overload aan kitscherige zaakjes met magneten waar zeepaardjes opstaan. Vind ik leuk. Cultuursnuiven doe ik eigenlijk vaak maar een paar dagen wanneer ik op vakantie ben; ik heb genoeg aan een ligbed, parasol en een goed boek.

15 reisdilemma's tag
Lanzarote, 2014

Europees eten/Aziatisch eten

Ik ben dol op Mediterraans, dus doe mij maar Europees. Bovendien, heb je Jamie Oliver in Azië gezien? Hij liep over een markt en daar hadden ze de ene na de andere gruwel gefrituurd en aan stokjes geprikt (denk aan vogelspinnen, megaduizendpoten, larven en vleermuizen). Brrr!

15 reisdilemma's tag
Geef mij deze maar: een uitgebreide Surinaamse lunch, Suriname, 2008

Weg met vriendinnen/weg met partner

Zonder twijfel op vakantie met Ro. Genoeg stellen gaan wel op vakantie zonder elkaar en misschien wij ook ooit, maar ik kan me daar nu niets bij voorstellen. Ik wil graag met hem delen wat ik zie en beleef. Niet over de telefoon, maar in het echt.

15 reisdilemma's tag
Dit moet ik Ro toch niet willen ontzeggen 😉 Ik in actie op de midgetgolfbaan! Alanya, 2005

Actieve vakantie/luiervakantie

Ik twijfel. Als ik naar een bestemming aan de Middellandse Zee of een oceaan ga, vermoed ik dat ik vooral lekker onderuit ga liggen. Maar verder wil ik ook nog veel zien. Dus het ligt volledig aan de bestemming.

Niet luieren betekent wel dat je mooie herinneringen opbouwt en in aanraking komt met een heel andere wereld dan de onze, Suriname, 2008

Azië/Afrika

Behalve Indonesië trekt Azië me helemaal niet. Afrika daarentegen lijkt me prachtig – ondanks hier veel landen in oorlog zijn en anders wel bol staan van de interne spanningen. Maar natuurlijk niet overal. Botswana schijnt bijvoorbeeld fantastische safari’s te hebben en is redelijk stabiel. Grappig genoeg ben ik dus aan de Middellandse Zee een echte luilak, maar tijdens zo’n vakantie zou ik wel graag zoveel mogelijk willen bekijken en fotograferen.

15 reisdilemma's tag
Colakreek, Suriname 2008

Barcelona/Rome

Ben in Barcelona geweest en al vond ik dat een fantastische stad, ik zou graag nog eens naar Rome zien. Eeuwenoude, intrigerende schatten uit het verleden bekijken, zoals het Colosseum en Vaticaanstad.

15 reisdilemma's tag
Naast cultuur, geniet ik ook graag van prachtige natuur zoals je op deze foto ziet, Suriname, 2008

Drie weken kamperen/1 week luxe hotel

Een ex-collega zei altijd: je hebt werkpaarden en sierpaarden. Ik hoor duidelijk tot de laatste groep. Je gehuurde tent opzetten in de stromende regen, midden in de nacht met fladderende rol wc-papier onder je arm naar het toilet strompelen of muntjes halen voor de douche? Als het om kamperen gaat, zie ik alleen maar beren op de weg. Laat mij dus maar lekker in een bubbelbad zitten denken over welke bruisbal ik dit keer ga gebruiken.

15 reisdilemma's tag
Noem het verwend, maar dit is de reden waarom ik liever luxe op vakantie ga, Kreta, 2009

Citytrip/natuurvakantie

Eigenlijk zou ik het liefst een combinatie hebben, maar dan is het geen dilemma meer. Daarom ga ik toch voor de natuur. Rijden door de Provence en croissants halen bij de plaatselijke boulangerie of verborgen strandjes ontdekken aan de Spaanse Costa… Dat idee.

15 reisdilemma's tag
June toen ze kleiner was, kijkt uit over de oceaan op Fuerteventura, 2011

Wereldreis/de wereld zien in meerdere keren

Ik ga voor dat laatste. Een wereldreis zou misschien de wereld te kort doen. Ik ben bang dat je er dan doorheen racet, terwijl als je hem in meerdere keren bekijkt je echt alles even goed op je kan laten inwerken voor je doorgaat met de volgende bestemming.

15 reisdilemma's tag
Blijft toch prachtig? Zonsondergang vanuit het vliegtuig, ergens boven de oceaan, 2008

Nooit meer reizen/nooit meer je vrienden zien

Duidelijk dat eerste. Zonder reizen kan ik wel, maar zonder mijn vrienden niet.

15 reisdilemma's tag
In eigen land is het ook prachtig: Delft, 2017

Weg met de auto/weg met het vliegtuig

Persoonlijk ben ik niet dol op vliegen. Heeft ook met mijn hoogtevrees te maken. Dan ga ik liever met de auto: dat geeft je iets meer controle over de reis. Bovendien kan je dan ook nog eens onderweg stoppen wanneer je daar zin in hebt.

15 reisdilemma's tag
Dat gezegd hebbend, blijf ik dit toch ook erg mooi vinden om te zien, Lanzarote, 2014

Backpacken/cruisen

Ik denk echt dat backpacken een fantastische ervaring is. Je leert talloze nieuwe mensen kennen, krijgt volgens mij een ontzettend open blik op de wereld en ik heb ook het idee dat het je verandert als mens. Cruisen zie ik meer als een reisbestemming voor senioren. Lijkt me wel tof om een keer mee te maken, maar verder geen directe behoefte. Ik vind die boten ook altijd zo enorm en massaal. En ik ben stiekem ook nog niet helemaal over de Titanic heen.

15 reisdilemma's tag
Boten? Ik vind ze vooral leuk voor op de foto! Suriname, 2008

Alles regelen/op de bonnefooi

Duidelijk alles regelen. Eenmaal op de plaats van bestemming kan het best op de bonnefooi, maar ik wil gewoon bepaalde zaken al hebben vaststaan. Het hotel bijvoorbeeld en eventueel je vlucht. Zei ik al dat ik graag de controle hou?

15 reisdilemma's tag
Hoewel… Dit hoort toch ook wel een beetje bij op de bonnefooi en roadtrippen? Olijven plukken in Suriname, 2008

Roadtrip/op één plek blijven

Ook dit is afhankelijk van de bestemming en de mogelijkheid om vooraf al wat hotels te boeken. Op één plek blijven hoeft niet – sterker nog: het verrijkt je vakantie als je lekker op pad blijft gaan met een roadtrip – maar tegelijkertijd is het hebben van één bestemming wel een stuk makkelijker.

Neem je de 15 reisdilemma’s tag over? Dan zou ik het leuk vinden als je een linkje achterlaat!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

15 gedachten over “15 Reisdilemma’s tag | Over vleermuizen aan een stokje

 1. Ik krijg zin in vakantie!! Ik ben ook niet van het kamperen, maar voor de kinderen is het wel het leukste. Ik ga daarom voor een stacaravan of blokhut 😉 Als ik maar gewoon kan koken, mijn eigen badkamer/wc heb en staand mijn broek kan aantrekken 😉

 2. Leuke dillema’s. Ik denk dat ik delen heel anders in zou vullen en delen vergelijkbaar! Zo leuk! Ik zal hem binnenkort overnemen van je!

 3. Leuk die dillema’s! Ik maak alleen geen keuze. Ik wil alles zien! Hoewel, geen wintersport voor mij. Dat vind ik echt heel stom. 😉

 4. Wat lief dat je mij genoemd heb ☺️! Dankjewel ?!

  En je hebt de tag super leuk ingevuld. Hier en daar overeenkomsten, maar ook veel verschillen. Mooie foto’s ook! Lijkt mij ook erg leuk om naar Suriname te gaan.

  Fijne dag ?.

 5. Leuke tag is dit! Ik denk dat als ik het zo lees niet moeilijk is om te kiezen. ! Ik ga morgen op vakantie een middelandse zeecruise , super zin in

 6. Heerlijke zomerse tag en ook leuk om jouw antwoorden te lezen. Zonder partner lijkt mij het ook niet leuk om weg te gaan. Zuid Afrika lijkt me ook mooi ik heb ook niets met Azië haha

 7. Leuke tag! Deze ken ik helemaal niet. Leuk om te plaatsen nu met de vakantie die eraan komt. Ik merk aan mezelf dat veel nu wel veranderd is sinds we kinderen hebben haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten