Over bloggen #17 | Heb jij deze 13 mijlpalen al gehaald?

Bloggen is meer dan een beetje stukjes schrijven. Althans, voor bloggers wel. Het is soms een verlengstuk van je leven, een plek waar gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten of een pittige discussie kunnen voeren. Het is je hobby die meer tijd vreet dan je vooraf had verwacht, de passie die je niet loslaat en jouw plekje op internet. En gaandeweg kom je vanzelf langs verschillende mijlpalen. Wat is jouw bijzonderste moment? 

Bijzondere stappen

De titel klinkt veelbelovend, niet waar? Met ‘de grootste mijlpalen’ bedoel ik eigenlijk momenten die als blogger fantastisch zijn. Dat kan dus ook als je nog relatief klein bent: uiteindelijk is het gevoel van euforie er niet minder om. Ik ben benieuwd hoeveel jij er kan (en wil) afvinken!

De 13 grootste mijlpalen voor bloggers

Je eerste blog online

Want even eerlijk: dit is waar het allemaal mee begint. Zonder eerste blog geen blog. Klinkt als een uitspraak die Cruyff had kunnen doen trouwens. Omdat elke reis begint met een eerste stap, staat je allereerste blog ooit dus met stip op 1. Want ook die kan behoorlijk wat gevoelens met zich meebrengen: spanning (hoe gaan mensen erop reageren) of juist opluchting (je hebt het eindelijk gedaan). Hoe voelde jij je?

Je eerste onbekende bezoeker

Kijk, je man, vrouw, ouders, opa, oma, neefje, nichtje of ooms en tantes zijn allemaal bekend terrein. Spannender wordt het wanneer ook onbekenden je komen bezoeken en reageren. Vaak is dat in het begin allemaal nog vrij relaxed. In elk geval, ik ervoer het als een warm bad toen ik voor het eerst begon te publiceren en anderen leerden kennen via het WordPress Dashboard.

1.000 unieke bezoekers

Ik weet nog zo goed hoe blij ik was. Ik schreef dit artikel namens een vrouw die slechts zes jaar scheelde met haar bonusdochter. Zij deelde het in haar netwerk en in twee dagen tijd was de blog maar liefst 900 keer gelezen. Zo haalde ik die maand voor het eerst de 1.000 unieke bezoekers. Ik probeerde het nog even te visualiseren: dat is bijna drie keer zoveel mensen als in het kleinste dorp in de regio wonen. Ik bedoel maar!

Je eerste onbekende volger op Facebook

Vond jij dat niet speciaal? Iemand die jou niet kent, maar je wel bijzonder genoeg vindt om te komen volgen… Ik vond het best een gek idee, maar heel leuk!

Je eigen website

Misschien was je al goed voorbereid en begon je direct op een eigen domein te bloggen, maar de meesten van ons begonnen ooit op Blogger of WordPress. Of op Web-log, voor de echte diehards 😉 Die eigen website is best iets bijzonders. Met een beetje pech zit je zonder échte voorkennis te prutsen aan allerlei technische toestanden. Maar dan werkt alles zoals zou moeten en staat het op de juiste plek. Hét moment om weer rustig adem te kunnen halen. En trots te zijn op jezelf natuurlijk!

De allereerste samenwerking

Vermoed dat vrijwel iedereen die nog wel herinnert. Dat mailtje met de vraag of je het misschien leuk vind om een samenwerking te doen en een product te ontvangen in ruil voor een recensie. Ik heb enorm veel geluk gehad, geloof ik, want ik heb tot op heden eigenlijk alleen maar leuke samenwerkingen mogen doen. Maar die allereerste was toch wel het speciaalst.

De allereerste winactie

Niet voor elke blogger een mijlpaal trouwens, sommigen passen hier vriendelijk voor. Ik vind het echter wel leuk om toch een beetje voor Sinterklaas te kunnen spelen en mensen een leuk dagje weg of iets van speelgoed te kunnen bezorgen. Dus daarom was mijn eerste winactie zeker een kleine mijlpaal!

Je eerste uitnodiging voor een event

De allereerste keer dat ik me onder bloggers ‘in het wild’ bevond was tijdens het Strala Yoga Event in Bussum. Daar kwam ik doordat ik me had opgegeven via Facebook. Mijn eerste (onverwachte) uitnodiging kwam pakweg een halfjaar later. Misschien oppervlakkig, maar ik voelde me zo blij. Vereerd, geloof ik ook wel. Ik kon die dag trouwens niet hoor, maar dat gevoel nam niemand me meer af.

De eerste keer afspreken met onbekenden (=bloggers)

Man, wat was ik de eerste keer gespannen vooraf. Zouden ze mij wel leuk vinden? En ik hen? Alle zorgen bleken ongegrond, ik heb een geweldige avond gehad met alleen maar gelijkgestemden. Inmiddels kan ik een aantal van hen rekenen tot mijn vriendinnen met wie ik eigenlijk wel dagelijks spreek. Dus soms moet je maar gewoon in het diepe springen.

10.000 unieke bezoekers in een maand

Ook die hebben we in the pocket. Heel apart. Waar ik bij die 1.000 nog de vergelijking trok met het kleinste dorp in de regio, was de 10.000 vergelijkbaar met een wat groter dorp (ja, ik visualiseer graag haha). En terwijl het niet allemaal om de cijfers draait (passie en geluk halen uit schrijven staat nog steeds op 1) was dit toch wel heel fijn. Ineens behaalde ik een mijlpaal die me een jaar geleden nog onmogelijk leek.

Je eerste onverwachte pakketje

Deze mijlpaal heb ik laatst mogen afstrepen. Zonder vooraankondiging lag er ineens een leuk pakketje in de bus met boeken van Difrax! Zo lief. Daar werd ik dus heel blij van.

Een inschrijving bij de KvK

Er zijn genoeg bloggers die deze ambitie helemaal niet hebben, maar als je een professionele blog wil neerzetten, ontkom je er niet aan. Zelf ben ik nog niet zover, er zijn nog wat mijlpalen die ik wil halen, maar ik hoop deze zeker te kunnen gaan afstrepen.

50.000 unieke bezoekers per maand

Tja, als je het ultieme doel hebt om te gaan leven van je blog, dan is het toch wel prettig als je dit soort getallen gaat bereiken. Ik heb geen haast, maar het lijkt me bijzonder om ooit zover te komen. Een klein stadje dus 😉 Alles op zijn tijd!

Wat is jouw bijzonderste of grootste mijlpaal tot nu toe?

Champagne – Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

32 Replies to “Over bloggen #17 | Heb jij deze 13 mijlpalen al gehaald?

 1. Ha ha ha…….ik heb alleen een stel blogs online en dan op een eigen website…..voor de rest heb ik nog geen van de mijlpalen bereikt…ik weet ook niet of dat ooit zal komen…….ik ben niet zo promoterig……..:-)

 2. Ik heb de helft ongeveer behaald al.. 🙂 Yes blij mee. Vanaf de uitnodiging van een event tot de kvk inschrijving wil ik allemaal nog bereiken. Bloggers ontmoeten heb ik al wel gedaan op het Blogger by Nature event waar wij elkaar ook gezien hebben!
  Jessica onlangs geplaatst…Op zoek naar een mooie winterjasMy Profile

 3. Onbekende volgers en reacties vind ik het allerleukst. En aantallen ook, bezoekers, volgers, likes. Al merk ik dat ik me daar niet te veel op moet focussen, want zo lang ben ik nog niet bezig dus die aantallen lijken nog meer op een straat in plaats van een dorp, haha. Samenwerkingen, winacties en een aantal persreizen (dat laatste wel voor andere blog) kan ik ook afstrepen. Ontmoeten van bloggers heb ik voor mijn eigen blog nog niet gehad, wel een van de meest inspirerende dingen – van elkaar leren.

 4. Leuke lijst. Ik ben nog lang niet zo ver. Ik heb de 1000 unieke bezoekers gehaald en dat is al zo geweldig. Ik ben enorm dankbaar voor dat ik dit kan en elke unieke bezoekers op mijn blog 🙂

 5. Ik kan er nog niet zoveel afstrepen, maar dat geeft niet. Ik vind het gewoon al stoer van mijzelf dat ik ben begonnen én het gewoon blijf doen. De mijlpaal die ik echt geweldig vond, was mijn eerste samenwerking. My god, ik was zoooo enthousiast en voelde me zwaar vereerd!!

 6. het zijn allemaal mijlpalen die je noemt en die ik je
  ( nog) niet na doe. Ik was al helemaal blij toen er opeens 400 mensen waren die mijn stukje gratis to do’s tijdens Leeuwarden friesland hadden gelezen omdat dat was opgepikt door merk Fryslân.

 7. Ik ben blijven hangen bij de eerste keer afspreken met bloggers. Heb dat nog nooit gedaan, maar het lijkt me best leuk. Maar ik heb niet echt persoonlijk contact met andere bloggers, dus geen idee hoe en of het er ooit van gaat komen, haha!
  Wat ik ook wel een mijlpaal vind, is gevraagd worden voor een interview of onderzoek op basis van wat de ander op je blog heeft gelezen.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Ik was net 18 en overspannenMy Profile

 8. Ik ben nog heeeeel nat achter de oortjes, haha… Maar wat niet is kan nog komen! Inspirerend om te lezen, en ik denk inderdaad dat ik hetzelfde zou reageren als ik werd uitgenodigd voor een event. Bloggen is zó leuk!

 9. Ik blog nog niet zo lang maar een paar dingen kan ik al afstrepen. Ik heb ook al een aantal samenwerkingen gehad waarbij een waar ik zelfs iedere maand een gastblog voor mag schrijven. Super blij mee natuurlijk. Dat was wel echt een mijlpaal voor mij!

 10. Wat een leuke mijlpalen, ik heb ze helaas nog niet allemaal kunnen afstrepen, maar ik ben ook nog niet zo lang bezig! Ik ben met smart aan het wachten op de 1e 1000 op dit moment. Kom elke maand een stapje dichter in de buurt!

 11. Leuk!! Ik visualiseer ook graag haha, dus jouw vergelijking kwam me bekend voor. Mijn grootste mijlpaal is dat ik door een glossy magazine werd gevraagd voor een interview voor een portretreeks. Heel gaaf om te doen! Tegenwoordig heb ik er mijn eigen beautyrubriek in.
  Jolanda onlangs geplaatst…Jean d’Arcel Lash Power MascaraMy Profile

  1. O wat tof! Zo zie je maar, waar het bloggen allemaal niet toe kan leiden 😀

   En grappig dat je ook visualiseert haha. Maakt die cijfers toch een stukje concreter.

 12. Leuk en herkenbaar geschreven. Ik heb alles behaald zowel met mijn oude blogs die ik met collega’s runde. Nu mis is een kvk inschrijving iets voor na mijn studie.

 13. Alles behaald behalve de laatste twee. In België is het veel moeilijker om een onderneming te starten en zeker voor bloggers is dit niet ingeburgerd.

 14. Wat een leuk artikel! Ik vond mijn eerste blogs posten heel spannend inderdaad. Hoe zouden mensen erop reageren? Juist dat had me zo lang tegen gehouden. Ook de eerste onbekende bezoeker en fbvolger waren speciaal. Als ik dit lees, krijg ik heel veel zin in de mijlpalen die nog komen gaan! 🙂 In december de eerste winactie.
  Stephanie onlangs geplaatst…STEPH’S REVIEW: DE LUNETTE MENSTRUATIECUPMy Profile

  1. Ja snap ik inderdaad, dat vond ik ook zo spannend! Wat zouden andere ervan vinden? En hoelang hou je inspiratie? Maar dan ineens blog je alweer een tijdje en valt alles toch op zijn plek 🙂

   Leuk! Ben benieuwd wat je mag gaan weggeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge