Merel | 10 dingen die je nog niet over mij wist!


Wist je dat?

Bij verschillende bloggers zag ik de afgelopen tijd lijstjes voorbij komen met ‘wist-je-dat’jes. Over mijn invulling van het moederschap, mijn vriend en de kinderen vertel ik van alles, maar wie ik zelf ben hou ik eigenlijk meestal nogal op de achtergrond. Tot vandaag. Vandaag vertel ik 10 weetjes die ik niet zo snel met iedereen deel. Bijvoorbeeld over mijn bijzondere eetgewoonten, mijn voorliefde voor logische puzzels en dat ik dus – zoals de titel al verraadt – André Hazes zing voor Rose.

Lees ook: ‘Je vaderschap kan niet echt beter, geloof ik’ en 9 andere antwoorden

10 weetjes die je nog niet over me wist

 1. Opvallende eetgewoonten

  Als ik een boterham eet met chocoladevlokken, vis ik nog steeds altijd de dubbele en extra grote er tussenuit om te snoepen. Daarnaast eet ik het liefst het kontje van de leverworst, omdat ik dat het allerlekkerst vind.

 2. Originele wc

  Toen ik voor het eerst weer op mezelf woonde (samen met de oudste), kregen we een driekamerappartement met afschuwelijke wc die niet had misstaan in de gemiddelde kroeg. Daarom besloot ik hem fouter dan fout te maken (en daarmee dus weer leuk, vond ik zelf). De deur kreeg een laag schoolbordverf waarop visite met gekleurde krijtjes iets persoonlijks kon schrijven, aan de muur hingen zowel mijn pluchen hertenkop ‘Henk’ als verschillende tegeltjes met bekende wijsheden.

 3. Gezakt voor de Nationale Geschiedenisquiz

  Ik studeerde geschiedenis en heb zelfs mijn Master gehaald, maar zakte faliekant voor de Nationale Geschiedenisquiz. Mijn vriend daarentegen wist vrijwel alles.

 4. Te veel ambitie

  Als iemand me uitdaagt, wil ik nog weleens iets te ambitieus doen. Zoals laatst, toen mijn vriend beweerde dat ik de handstand tegen de muur niet kon. Ha! Verrassend sierlijk, langer dan hij ooit voor mogelijk hield en met gestrekte voeten stond ik ondersteboven. Helaas moest ik dit bekopen met drie dagen lang spierpijn.

 5. Logikwis

  Bijna niemand weet dat ik dol ben op Logikwis puzzels. Zo erg dat ik zelfs een abonnement heb op de puzzelboekjes die ik nog net niet liggend onder de brievenbus opwacht.

  10 weetjes
  Mijn Henk!
 6. Dat boek móet uit!

  Zodra ik een nieuw boek koop en tijd heb om te lezen, kan ik niet meer stoppen tot het uit is. En dan heb ik het hier niet over verantwoorde literatuur, maar cheesy boeken met voorspelbare verhaallijn en goede afloop. ‘Ze zou eens moeten weten hoe zijn hart sneller tekeer ging door haar hemelsblauwe ogen…”

 7. Alle dagen pasta

  Het liefst zou ik elke dag pasta eten, waarbij de afwisseling (die het Voedingscentrum voorstaat) in mijn praktijk bestaat uit de ene keer farfalle en dan weer tortellini. Nog steeds jammer dat de rest van het gezin daar niet in meegaat.

 8. Misofonie

  Ik heb, hoewel in aanzienlijk mindere mate dan vroeger, last van misofonie. In de praktijk betekent dat een auditieve allergie voor knisperende zakjes, klikkende pennen, kauwgomkauwers, smakkende, hummende en/of fluitende mensen, hoge pieptonen (nagels op schoolbord, duplo op de ruit) en ex-collegae die keihard op hun toetsenbord tikten.

 9. Chaos

  Behalve vergeetachtig, ben ik ook behoorlijk chaotisch. Een paar jaar terug bracht ik de oudste gehaast naar school. Ze had gym die dag, de tas stond al netjes klaar. We hadden haast en terwijl ik de deur opende, vervloekte ik de rommelkont die zijn tas daar had laten slingeren, schopte hem aan de kant en we raceten naar school. Jullie kunnen waarschijnlijk al raden dat die tas haar gymtas was. Oeps!

 10. Hazes

  Bij het naar bed brengen van onze middelste zing ik zonder uitzondering ‘Een beetje verliefd’ van Hazes voor haar. Hoe ik erop kwam, geen idee (is natuurlijk niet bepaald een gezellig kinderliedje), maar inmiddels kent ze de tekst uit haar hoofd en hebben we ondanks de zware tekst grote lol als we samen zingen: ‘Als een kind zat ik te drooooomen’

En nu zijn jullie aan de beurt na mijn 10 weetjes. Wat wist ik nog niet van jou?

Hier kan je me voor wakker maken – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

12 Replies to “Merel | 10 dingen die je nog niet over mij wist!

 1. Haha heel leuk om te lezen! Pasta vind ik ook errug lekker en misofenie heb ik stiekem ook in lichtere mate, maar ik leer me er overheen te zetten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge