Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » 10 things that piss me off tag | Van kattenpoep tot de vriendin van Loekie

10 things that piss me off tag | Van kattenpoep tot de vriendin van Loekie

10 dingen opnoemen waar je je gigantisch aan stoort, zo moeilijk is dat toch niet? Deze ietwat negatieve tag (met een positieve uitkomst: lucht namelijk enorm op) draait zoals uit de titel ook blijkt over 10 things that piss me off. Wat zijn jouw grootste ergernissen?

10 things that piss me off tag

Nederland klaagland! Dus toen ik deze 10 things that piss me off tag tegenkwam bij Marijke en Hanneke (de welbekende Mama’s met thee), ging mijn hart sneller kloppen (bedacht door Maris en Nesrin). Daar kan ik wel wat mee, tien ergernissen: ik heb er waarschijnlijk nog wel meer. Daarom vandaag mijn top 10 things that piss me off, in willekeurige volgorde (en neem je de tag over, vergeet dan natuurlijk niet Maris en Nesrin te vermelden!).

10 things that piss me off

Poep

Kattenpoep

Eerlijk, ik ben dol op katten, heus. Alleen niet in mijn tuin! Serieus, waarom laten mensen hun kat naar buiten gaan en verwachten dan dat anderen dolblij de poep opruimen die eigenlijk voor hen bedoeld was? Ik ben eigenlijk helemaal niet zo snel kwaad. Maar zodra ik dus kattenpoep tegenkom, hoop ik toch altijd stiekem dat ik de kat een keer op heterdaad kan betrappen en mag ontdekken wie zijn baasje is. Gewoon een berg poep in zijn eigen voortuin. Misschien helpt dat iets?

Hondenpoep

We blijven nog even in de poep-sfeer. Ik schreef ooit een open brief aan hondenbezitters zonder zakje. Hartstikke leuk dat je een huisdier wil, maar waarom moet ik met de overlast zitten? Als ik het heerlijk zou vinden om die bruine zooi tussen de profielbanden van mijn kinderwagen wil bikken, dan vroeg ik er wel om!

Spelfouten

Vooral die van mezelf, omdat ik ze liever niet maak. Maar ik kan me ook erg storen wanneer anderen een mening verkondigen en die staat vol fouten. Ik kan het dan ook niet meer serieus nemen. Eigenlijk geldt hetzelfde trouwens voor mensen die beweren alles te weten van samenzweringstheorieën omdat ze ooit een filmpje op YouTube zagen. Jammer.

Onaardige mensen

Waarbij ik mezelf niet wil vrijpleiten. We hebben immers allemaal weleens een rotdag. Maar notoire azijnzeikers en van die figuren die alles maar menen te kunnen zeggen onder het mom van vrijheid van meningsuiting? Nee, heb ik werkelijk niks mee. Als je niets aardigs te zeggen hebt, doe het dan gewoon niet.

Onzekerheid

Zo’n verspilling van je tijd!

Vieze beestjes

Of het nu gaat om luizen, wespen, fruitvliegjes of grotere vliegen in huis… Gewoon niet!

Iets dat op het puntje van je tong ligt

Zeker wanneer dat ergens middenin de nacht is. Dat je de slaap niet meer kan vatten, omdat je even geen idee meer hebt of de vriendin van Loekie de Leeuw eigenlijk een naam had. Of wanneer in een gesprek met vrienden kort wordt gefilosofeerd over het jaartal waarin De Slag bij Nieuwpoort plaatsvond en je dat totaal niet meer kan loslaten, omdat je weet dat je het ooit geleerd had. Wat te denken van een vrijdagmiddagdiscussie over hoe de leadzanger van Bronski Beat ook alweer heette? Gekmakend!

Kinderliedjes die blijven hangen

Geertje schreef hier een geniale blog over. Denk dat we dit allemaal wel kennen: dat je staat te strijken en Dora’s ‘Op de kaart’ je niet meer loslaat. De horror!

Geen inspiratie op je werkdag

Geloof me, zeker als je werktijd beperkt is, wil je die tijd niet doorbrengen met een uitgebreide sessie plafond staren. Of pagina’s vol tikken en alles vervolgens uit ontevredenheid weer wissen.

Als je andermans kinderen niet leuk vindt…

…maar je eigen kind wel. En dat ze die daarom dus elke keer opnieuw mee naar huis slepen. Is me bijna niet gebeurd trouwens. Die paar keer dat het me wel overkwam, waren slopend. Probeer jezelf maar eens een middag lang te gedragen of je iemand fantastisch vindt. Niet. Te. Doen.

Buitensluiting

Of het nu gaat om discriminatie, vooroordelen of pesten, het is allemaal zo onnodig! Bovendien vraag ik me ook altijd af waarom sommige mensen eerst een ander naar beneden moeten halen voor ze zichzelf goed kunnen voelen. Zielig!

Wat zijn is één van jouw grootste ergernissen? En neem je de 10 things that piss me off tag over?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

20 gedachten over “10 things that piss me off tag | Van kattenpoep tot de vriendin van Loekie

 1. Hele herkenbare punten, vooral die omtrent je werkdag! En dan rond een uur of 3 wel eindelijk die inspiratie vinden, heel irritant. Wat ik op het werk ook heel vervelend, en vooral nutteloos vind, is vergaderen om het vergaderen en dan helemaal niks opschieten haha.

 2. Die kattenpoep is zo herkenbaar! Ik heb er ook last van, ik weet wel van welke kat het komt maar heb nog niet me de buren gesproken. Je kan trouwens wel zo’n poeder kopen die katten weghoudt (heeft een geur die ze niet graag hebben), dat werkte hier ook (maar nu vind ik het niet meer in de winkel)

 3. Geweldig hoe je de lijst samenvat en heel herkenbaar. Hondenpoep echt zo erg. Ruim het op – hallo! Ja, jij zonder plastic zakje waar jouw hond een bruin gelaat achter laat. Ook stipt op nummer 1 hier. Irriteer me niet zo aan spelfouten (hier een met dyslexi en wel blogger met passie) maar wel mensen die andere mensen wijzen op spelfouten en zelf ook die zin vol spelfouten schrijven. Just saying. Maar ook bv zeuren over 3 woordje die een spelfout hebben. Maar goed ik irriteer met vooral aan hondenpoep en ook buitensluiting. Verschrikkelijk hoe mensen andere mensen kunnen behandelen bah.

 4. In veel punten herken ik me echt. Ik irriteer me vrij snel maar kan de irritatie ook altijd weer snel laten varen. Ik vind inderdaad hondenpoep ook ontzettend vies. Laatst was ik het drolletje van mijn hondje aan ‘t opruimen en stond daarbij in een gigantische drol. !@#$%^&*^% Oh, dan ben ik echt in alle staten. Er geld gewoon een opruimplicht in het hele dorp, ik snap niet dat mensen niet even de drol in een zakje mee naar huis kunnen nemen. Is een kleine moeite. Buitensluiting, pesten en alles wat daarmee samen gaat vind ik vreselijk en daar kan ik ook ontzettend boos van worden. Dit komt denk ik deels door mijn eigen schooltijd (ik ben daar helaas ook slachtoffer van geweest) en zeg er tegenwoordig altijd wat van als ik zie dat mensen worden gepest. Dat vind ik echt een NO GO.

  Leuk artikel!

 5. Die vliegjes zijn best irritante niet te vergeten; duivenpoep op je balkon! Buitensluiting kan zulke grote gevolgen hebben, dat is gewoon niet oké. Iedereeen verdient een eerlijke kans, in ieder geval een gelijke kans! Toch ben ik wel van mening dat niet alleen onzekerheden een verspilling van m’n tijd zijn maar dat irritaties toch ook zeker verspilde energie is!

 6. Ik heb precies dezelfde dingen. En mensen die niks doen, daar kan ik ook niet tegen. Die gewoon afwachten tot hun leven afloopt. Ook omdat je weet dat er zoveel mensen zijn die heel veel willen, maar het op één of andere manier niet kunnen. Maar goed, daar kunnen die mensen niks aan doen. Maar ik vind het gewoon zo’n zonde van het leven.

 7. Ik kan het hele lijstje afvinken – allemaal zó waar. Ik heb af en toe iets te veel last van nummer 4, waardoor deze nog irritanter wordt!

 8. Oh Merel, dit lijstje had ik net zo goed zelf kunnen maken. Kattenpoep, daar walg ik van. Ik kan me er zo aan ergeren dan de katten van de buren bij ons hun behoefte komen doen. De buren kunnen daar weinig aan doen, maar het is zo irritant en vies!

 9. Ik kan mij in alle punten eigenlijk wel vinden. Vooral onzekerheid, hondenpoep en buitensluiting. Zelf vind ik het ook erg vervelend als ik op een bus sta te wachten en iemand komt vlakbij je staan en steelt een sigaret op. Vooral op de vroege morgen kan ik daar erg misselijk van worden

 10. Mensen die niet de moeite nemen om echt naar je te luisteren. Dat je het idee hebt tegen een muur aan te praten of juist heel duidelijk ziet dat ze werkelijk geen woord van je tekst opnemen, omdat ze om zich heen kijken of – nog erger – op hun smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten