10 things that make me happy

10 things that make me happy tag | Over liefde en de ondergaande zon

10 things that make me happy tag

Na mijn klaagblog van gisteren kan dit natuurlijk niet achterblijven: een lijstje met tien dingen waarvan ik juist heel vrolijk kan worden, oftewel een heuse 10 things that make me happy tag. En 10 things that make me happy zijn er meer dan genoeg! Mede daarom bedacht ik ooit de Geluksmomenten tag (die weliswaar best wat werk vergt, maar zo fijn is om te doen: je wordt er echt vrolijk van)

10 things that make me happy

1. Ro en de kinderen

Lijkt me logisch! Daarna komen andere familieleden en goede vrienden.

2. Zwangerschapsaankondigingen en pasgeboren baby’s

Ik ben tegen alle voornemens in ook zo’n mens geworden dat begint te kirren zodra iemand in verwachting is. Sorry! Maar vind het zo mooi allemaal, nieuw leven en blije aanstaande ouders! En een fijne bijkomstigheid vind ik toch dat het je vriendschap een andere dimensie geeft. Niet per se beter, maar wel anders.

3. Cadeautjes

Waar je me echt blij mee kan maken? Een cadeautje dat met liefde is gemaakt of uitgezocht. Iets dat ik altijd al had willen hebben – zelfs als ik het niet wist.

4. Liefde

I’m a sucker for love – een zin die vaak bezongen en gerapt is. Gaat zeker voor mij op! Het is dé reden waarom ik al in tranen uitbarst bij de begintune van All you need is love. Nou ja, beetje overdreven, maar ik kan oprecht heel erg blij worden wanneer ik mensen zie die overlopen van de liefde voor elkaar en/of hun kinderen. Bruiloften staan trouwens ook gelijk aan huilen van ontroering. De blik van de bruidegom zodra hij zijn aanstaande ziet… Priceless!

5. Zo’n dag dat alles lukt

Dat je in de ochtend glimlachend opstaat, je huis spic en span is, de kinderen zich voorbeeldig gedragen – zelfs tijdens het bakken van appeltaart, dat ze elkaar de tent niet uitvechten – op straat iedereen is even gezellig, aardig en complimenteus en de zon schijnt6… De pareltjes in je bestaan!

6. De zon

Heerlijk! In de tuin zitten lezen terwijl de zonnestralen je gezicht verwarmen, lekker op het strand wandelen in de branding om af te koelen, een wereld vol sneeuw maar mét zon – heerlijk!

7. Gezelligheid met vrienden

Regelmatig organiseren we een spelletjesavond. Perfect is Jongens tegen de meisjes. We zijn allemaal redelijk competitief en dat spel versterkt ons fanatieke gedrag enorm! Hilarisch 😀 Ook lol gegarandeerd: Party & Co (vooral Show & Co is geweldig), 30 Seconds en Risk. Vooral als ik win natuurlijk.

8. Ijskoud bier op een zomers terras

Of wijn, maakt mij het uit! Door de borstvoeding drink ik nauwelijks alcohol en mis het niet direct, maar kijk hier wel naar uit!

9. Lente

Ik vulde hier laatst de Lentekriebels Tag over in. Het mooist vind ik de allereerste lentedag waarop je zonder jas rondloopt. En dat je dan zo’n moedereend voorbij ziet komen met allemaal pluizenbolletjes er achteraan. Of de eerste lammetjes in de wei, krokussen en narcissen die openbloeien en mensen die gewoon een stuk vrolijker zijn dan tijdens de winter.

10. Lekker eten

Heerlijk! Pasta met rode saus of spinazie en spekjes, pannenkoeken, pizza, patat… Wat dat betreft ben ik eigenlijk net een kind.

Wat maakt jou intens gelukkig?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

 

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge