Mijn 10 goede voornemens voor 2016!

10 goede voornemens

Happy New Year!

Laat ik je allereerst een gelukkig nieuwjaar wensen, waarin je dromen hopelijk uitkomen! En dan vervolg ik maar gelijk met die van mij. Het is namelijk 1 januari en dus dé dag waarop mensen hardop hun voornemens bespreken. Vaak lukt het je nu ook nog het grootste deel daarvan vol te houden. Hier dus ook. Maar welke 10 goede voornemens heb ik voor komend jaar bedacht?

Lees ook: Blue Monday! Hoe staat het ervoor met mijn goede voornemens?

De 10 goede voornemens voor 2016

Mijn goede voornemens volhouden

Uiteindelijk moet je toch een stok achter de deur hebben om de rest vol te houden, dacht ik. Daarom trap ik hiermee af. In de praktijk blijkt het namelijk nog weleens moeilijk te zijn om daadwerkelijk te doen wat ik me had voorgenomen.

Goed zijn voor de mensen om ons heen

En eigenlijk bedoel ik hiermee ook dat ik een duidelijkere schifting wil maken in de mensen die echt heel belangrijk zijn voor ons en de rest. Waarom? We hebben momenteel echt heel weinig energie, weinig tijd en dat beetje dat we dus wel hebben, besteden we liever aan de mensen die het dichtstbij staan.

Elke maand iets leuks doen met Ro

Daar zijn we eigenlijk al mee begonnen na de geboorte van Rose, maar nu blijkt dit belangrijker dan ooit. Ik knap echt letterlijk op van onze etentjes en de dingen die we doen. We merken gewoon dat je elkaar gemakkelijk zou kunnen verliezen in de chaos als je daar niet regelmatig uitstapt. Zonde, want hij is veel te leuk om niet vaak te zien. Bovendien vergeet hij dan ook niet hoe ik er ook alweer uitzag op hakken, met make-up op en mijn haar in een fatsoenlijk kapsel.

Minder slonzig over straat

Niet eens alleen voor Ro hoor, maar vooral voor mezelf. Ik voel me veel beter als ik wat aandacht aan mijn uiterlijk schenk. Boven alles blijf je ook gewoon vrouw en dat vergeet je soms weleens na de geboorte van twee kinderen in één jaar tijd.

Iets liefs doen voor een onbekende

Daar kan de wereld toch alleen maar mooier van worden? Spullen of geld geven aan een goed doel, een oud vrouwtje helpen in de supermarkt, haastige mensen voorlaten… Maakt niet eens echt uit wat, als je maar goed doet.

Het goede voorbeeld zijn voor onze kinderen

Dus minder snoepen, meer bewegen, nooit meer (gaan) roken, weinig alcohol drinken, lief zijn voor anderen én mezelf, altijd opgeruimd, nooit klagen en dat alles in een volledig positieve en ontspannen sfeer. Ik heb zo’n vermoeden dat ik later vandaag al uit mijn slof zal schieten, maar dat geeft niet. Het streven alleen is al belangrijk!

Tijd afzonderlijk doorbrengen met de kinderen

Dit schiet er veel te vaak bij in. Jammer, want het kan juist zo leuk zijn!

Digitale foto’s afdrukken

Ken je dat? Zo’n immense bulkhoeveelheid foto’s dat digitaal staat te verstoffen? Eigenlijk hartstikke zonde, want je kunt ze juist zo makkelijk laten afdrukken in een mooi album tegenwoordig. Dus komend jaar hoop ik op zijn minst een nieuw boek te maken.

De grote mijlpaal vieren

June wordt dit jaar tien jaar en dat willen we groots aanpakken. Hoe, dat blijft nog even een geheim. Kleine oogjes kunnen inmiddels namelijk bijzonder goed lezen…

De allerliefste en beste moeder zijn

Ik vond het een heel mooie afsluiter van dit rijtje. Hoewel ik niet weet of hij haalbaar is, blijf ik dagelijks streven naar de beste moeder die ik kan zijn.

Heb jij ook goede voornemens? Of doe je er helemaal niet aan?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 thoughts on “Mijn 10 goede voornemens voor 2016!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten