Mannenpanel | De Jaloezie Quiz & voorstellen 2019!

wie betaalt de eerste date

Vandaag stellen de mannen zich eindelijk goed aan je voor met foto’s! En ze vertellen je alles over jaloezie. Hoe reageren ze bijvoorbeeld als die ene gespierde buurman met ontbloot bovenlichaam het keukenkastje ophangt? Of wanneer hun collega promotie krijgt? 

Jaloezie

Ik hou ervan om mensen te observeren. En dan bedoel ik niet loerend vanuit de boom in je achtertuin 😉 maar gewoon tijdens sociale aangelegenheden.

Jaloezie is één van mijn favorieten. Want het mag een hele nare emotie zijn om te ervaren, maar hij is prachtig om te zien. De man die net iets te opzichtig zijn arm om zijn vriendin legt, omdat hij ziet dat er kapers op de kust zijn. Die ene vrouw verderop die probeert haar gezicht in de plooi te houden wanneer de barvrouw wil flirten met haar man…

Of ik zelf jaloers ben?

Omdat ik de mannen vandaag van alles ga vragen over jaloezie, moet ik zelf natuurlijk ook wel eerlijk zijn. Ik ben absoluut niet jaloers als het gaat om vriendinnen: die gun ik het allerbeste. Maar die ene ‘collega’ waarvan je weet dat ze de kantjes eraf loopt, maar toch beloond wordt? Daar wordt het al iets vager allemaal. Is dat jaloezie om te zeggen dat je het oneerlijk vindt als hij of zij dan toch succes heeft? Daar kan ik geen goed antwoord op geven.

Wanneer ik soms wel jaloers ben, is waar het Ro betreft. Ik weet namelijk dat ik een hele lieve man naast me heb staan die hard werkt, ook nog eens een fantastische vader is én niet te beroerd om te helpen in het huishouden. Dus jaloers? Laten we het erop houden dat ik heel erg waardeer en zie wie er naast me staat…

De Grote Jaloezie Quiz!

Om te peilen hoe onze mannen ervoor staan, bedacht ik De Grote Jaloezie Quiz. Benieuwd hoe jij ervoor staat? Vul dan waar nodig i.p.v. man vrouw in en andersom.

Vraag 1

Je zou al maanden geleden een kastje in elkaar zetten, maar het kwam er steeds niet van. Nu kom je op een warme dag thuis van je werk en daar zit hij: de buurman, half ontbloot met een indrukwekkende six-pack en dito armen, terwijl hij de laatste hand legt aan het kastje. Jouw kastje. Wat doe je?

a. Je bedankt hem vriendelijk. Wat attent dat hij tijd wist vrij te maken voor dat rotklusje. En dat nog wel in die bloedhitte!
b. Je schaamt je voor je eigen nalatigheid en baalt dat je vriendin/vrouw iemand anders heeft moeten inschakelen. Je neemt je stellig voor het nooit meer zover te laten komen.
c. Zoiets zou jou niet overkomen: je handelt klusjes het liefst meteen af en als je iets niet kan, besteed je het zo snel mogelijk uit.
d. Tandenknarsend bedank je hem, maar van binnen voel je je aangetast in je mannelijkheid. Je weet niet hoe snel je hem de deur uit kan werken en slooft je die avond iets meer dan normaal uit voor je vriendin/vrouw.
e. Zoiets zou jou niet overkomen. Je vrouw weet dat ze dit soort streken uit haar hoofd moet laten.

De mannen over een helpende buurman

Bijna alle mannen kozen voor C, behalve Maarten en Patrick. 

Maarten: ‘A: Soms zou ik wel eens willen dat ik iets meer tijd had en iets handiger was. Dan had ik de schutting bijvoorbeeld al lang beter geplaatst. Laatst kwam de buurman ‘s avonds aan de deur met een hamer en twee latjes, of hij bij mij in de tuin even wat mocht timmeren zodat de schutting beter gestut stond tegen de harde wind. Heb hem lekker zijn gang laten gaan. Op dat moment kwam ik net thuis van mijn tweede baan van die dag en moest ik nog een artikel afschrijven.

En eerlijk, ik was blij dat hij met het voorstel kwam. Zelfs als hij er goed zou hebben uitgezien hebben, was ik nog niet jaloers geweest. Als zij mij ooit had gekozen op basis van een gespierd lijf of een enorm knappe kop, dan had ik haar toch even langs de oogmeting gestuurd. Er zijn dus andere redenen waarom ze voor mij gekozen heeft en als je dat moet inruilen voor een spierbundel en uiterlijk, dan zit er iets anders niet helemaal snor.’

Patrick: ‘E: Zover zou mijn vrouw het niet eens laten komen dat ik maanden een kastje niet in elkaar zet. Maar ze weet wel dat ik dat dan uiteindelijk zelf wil regelen en doen, ik zou het niet oké vinden als ze dat ineens zonder mijn medeweten regelt met de buurman.’

Vraag 2

Terwijl je op het toilet zit, switchen ze in de discotheek ineens van harde housebeats naar zwoele salsa. Wanneer je terugkomt in de zaal zie je een gladde jongen zijn rechterhand losjes op de heupen van je vriendin/vrouw leggen en iets in haar oor fluisteren. Ze kijkt hem aan en lacht met twinkelende ogen. Wat doe je?

a. Ik beweeg richting de dansvloer en ga even verderop staan dansen. Ze komt vanzelf wel als ze weer uit haar gesprek is.
b. Je voelt je ongemakkelijk. Wie zou het zijn en wat doet hij bij haar? Waarom lacht ze zo naar hem? Een beetje schuchter ga je ernaast staan in de hoop dat ze hem voorstelt, zodat alles op zijn plek kan vallen.
c. In één beweging loop je op het tweetal af, lacht naar hem en stelt je voor. Daarna leid je je vriendin naar de dansvloer en danst beter dan ooit.
d. Je wandelt erop af, lacht vriendelijk naar hem en slaat je eigen arm om haar heen, waarmee je non-verbaal duidelijk maakt dat dit jouw vrouwtje is. Tevreden zie je dat hij teleurgesteld afdruipt.
e. Het wordt zwart voor je ogen. Je geeft hem een harde duw en bent bereid te vechten.

De mannen over de opdringerige flirter

Patrick koos hierbij voor antwoord D, de rest unaniem A. 

Lionel: ‘A: Ik neig in dit geval meer naar a, ook omdat ik weet dat ze dit nooit van een andere man zou accepteren.’

Vraag 3

Doorgaand op de vorige vraag. Wat gebeurt er na afloop?

a. Niets bijzonders. Wat zou er moeten gebeuren dan?
b. Je voelt je nog steeds niet helemaal lekker bij de situatie, maar durft niet echt iets te vragen. Jaloezie vind je een vervelende eigenschap.
c. Je bent nieuwsgierig naar wie hij is en informeert ernaar.
d. Op een later tijdstip kom je er nog wel op terug. Waarom sloeg hij eigenlijk zijn arm om haar heen? En waar kent ze hem van?
e. Je wordt afgevoerd door de uitsmijters.

En wat nu?

Wisselend A en C. In elk geval verlaat niemand de discotheek via de achterdeur 😉 

Ro: ‘Ik ga voor A. Jaloezie zit niet in mijn aard en eerlijk gezegd ga ik er vanuit dat Merel het me wel vertelt als er iets bijzonders te vertellen is.’

Patrick: ‘C: Ik ben niet zo jaloers aangelegd en zeker over mijn relatie. Natuurlijk zou ik wel willen weten wie hij is, maar verder maak ik me geen zorgen. Sterker nog, mijn vrouw klaagt weleens dat ik nooit jaloers ben (of het in elk geval nooit laat merken).

Vraag 4

Je beste vriend belt je op. Hij heeft de loterij gewonnen en gaat de komende maanden rondreizen, dus het zal nog even duren voor je hem weer ziet.

a. Je feliciteert hem uitgebreid. Dit had hij zo verdiend!
b. Natuurlijk ben je blij voor hem, al vind je het wel jammer dat dit jou nooit overkomt.
c. Lekker voor hem! Je maakt een grap dat het volgende etentje op zijn kosten is en jullie schakelen weer over op iets anders. Uiteindelijk verandert dit niets aan jullie vriendschap.
d. Je slikt je jaloezie weg en je feliciteert hem. Al vraag je je wel af hoe dit nu moet in het vervolg: zal hij verwachten dat jij ook nog steeds bijdraagt aan jullie mannenavond?
e. Beste vriend? Als je niet eens de moeite kan nemen om persoonlijk langs te komen met een duur horloge nadat je zoveel geld hebt gewonnen dan verdien je die titel niet meer. Jij had het geld moeten winnen. Dan had je het wel beter besteed dan aan zo’n stomme reis.

Hoe blij ben je voor hem?

Vrijwel iedereen koos hierbij voor antwoord C, op René na. Hij zou zelf ook graag de loterij winnen. 

Vraag 5

Een goede vriend komt voor het eerst langs met zijn nieuwe vriendin. Lang haar, prachtige rondingen, spontaan en kan wel tegen een stootje.

a. Past perfect bij hem!
b. Ik ben ontzettend blij voor hem. Jammer dat zulke vrouwen niet op mij vallen.
c. Je app’t hem na afloop dat hij het goed voor elkaar heeft. En je bent blij voor hem.
d. Je doet iets beter je best dan normaal en laat je grappigste kant zien. Wie weet ziet ze dan wel dat hij wel hele leuke vrienden heeft die beter bij haar passen.
e. Ze is waarschijnlijk superdom. Moet wel.

Blij voor hem?

Alle mannen kozen A of C. 

Ro: ‘A: lijkt me logisch toch? Waarom zou je hier jaloers op worden? Ik zou het ook niet na afloop app’en, maar waarschijnlijk ter plaatse zeggen.’

Maarten: ‘A: Het gaat bij mij niet om perfecte maten en verhoudingen. Wees eerlijk, zo’n type vrouw past toch helemaal niet bij mij? Als ik op zoek zou zijn naar een vrouw, dan kijk ik naar uitstraling. Ze moet iets leuks hebben in haar gezicht dat mij betovert. Iets in haar lach en de manier van kijken. Dat vind ik bijna nooit in de perfecte gezichtjes, maar meestal in de iets verlegener types. Mijn vrouw is dan ook voor mij niet alleen een mooie vrouw, maar ook een steun en toeverlaat.’

Vraag 6

Dolblij stapt je collega naar buiten na haar functioneringsgesprek. Niet alleen mag ze minder gaan werken om te zorgen voor haar kinderen, ook krijgt ze een dikke promotie.

a. Wat fijn voor haar. Je roept al maanden dat ze het zo fantastisch doet en het is mooi dat jullie leidinggevenden dat nu ook eindelijk zien.
b. Met een steen in je maag feliciteer je haar. Wat zou je toch graag dezelfde kansen krijgen, maar je durft daar niet goed om te vragen.
c. Je geeft een ferme handdruk. Goed dat ze eindelijk haar poot stijf heeft gehouden; je hebt al een paar keer geadviseerd dat ze te weinig verdient en recht heeft op die vrije dagen.
d. Lijkt ook wel wat: parttimen en goed verdienen. Maar ja, iemand moet de klus doen!
e. Kennelijk geeft het bedrijf tegenwoordig zomaar geld weg? In dat geval weet je nog wel een kandidaat! Onzin tegenwoordig, de slechten krijgen alles en de goeden moeten lijden.

Onbaatzuchtig of was het onterecht?

Ook hier gingen ze voor A en C. 

René: ‘A. Maar met een kleine nuance: het ligt er wel een beetje aan wie die collega is. Je hebt soms van die mensen die alles voor elkaar weten te krijgen, terwijl ze weinig collegiaal zijn. Collega’s echter die ik graag mag, gun ik alles.’

Lionel: ‘C: Als het om een man ging dan had ik waarschijnlijk een ander antwoord gegeven dat er niet bij staat.’

De uitslag!

Vooral A? Je staat heel relaxed in het leven en bent op geen enkele manier jaloers binnen je relatie, vriendschappen of op de werkvloer. Dat siert je. Kijk alleen uit dat het gebrek aan jaloezie niet overgaat in naïviteit en dat je degene bent die misloopt wat je wel zou horen toe te komen.

Ging je voor B? Wie stil is, zal niet gehoord worden. Je mag jezelf best vaker laten zien en meer geloven in je eigen kunnen. Die onzekerheid staat je soms best in de weg. Als je graag hetzelfde zou krijgen als een ander, doe daar dan moeite voor: ook geluk is soms hard werken.

C: Je zit lekker in je vel en hebt weinig reden om jaloers te zijn. De focus ligt vooral op jou en je omgeving en als jullie het goed hebben, dan is er geen reden om een ander te benijden om zijn bezittingen. Ook binnen je relatie maak je je niet snel druk. Ze heeft jou toch?

Kwam het vaakst naar boven? Op zijn tijd kan je best jaloers zijn. Is nergens voor nodig, want iedereen krijgt vanzelf zijn eigen portie positiviteit. Geduld loont! En bovendien is het toch ook heerlijk voor een ander als hij eens geluk heeft? Probeer het vaker van de zonnige kant te zien.

Koos je voor E? Het groene monster heeft je volledig in zijn macht. De jaloezie druipt van je af. Misschien is het een idee eens na te gaan waar je onzekerheid vandaan komt en waarom je niet beseft dat je echt goed genoeg bent zoals je bent.

Volgende keer bij Het Mannenpanel

Komende maand gaan we het hebben over schoonfamilie. Vanwege de onderlinge familiebanden tussen mijn vader, Ro en Lionel niet te inhoudelijk 😉 Maar meer over hoe de mannen denken zelf te zullen zijn als schoonvader en hoe open ze staan voor hun toekomstige schoonzoon.

Heb je ook een vraag voor het mannenpanel of wil je graag een keer aanschuiven? Mail dan naar merel@lotuswritings.nl en wie weet komt jouw vraag volgende keer voorbij! 

Wie zijn de mannen?

Frans (62) heeft samen met zijn vrouw twee (fantastische) dochters grootgebracht. In de tijd die daardoor vrijkwam zit hij echter allesbehalve stil: hij gaat minstens drie keer per week naar de sportschool, staat ook bijna wekelijks op het voetbalveld of past op één van zijn vier kleinkinderen. Verder leest hij graag wetenschappelijke literatuur, luister jazz of bezoekt musea en concerten.

Ro (33) schrijft vaker voor Lotus Writings en woont samen met Merel. Als vader van drie dochters en (momenteel nog) vriend van heeft hij het nogal eens te stellen met rond gierende hormonen, de (peuter)puberteit en onophoudelijk geklets van alle kanten. Om te ontladen staat hij daarom in zijn vrije tijd regelmatig op het voetbalveld met zijn schoonvader en zwager in het veteranenelftal én doet hij mee aan het bedrijfsvoetbal.

Maarten (36) is geboren in 1982 en sinds 2012 getrouwd met Chantal. Samen hebben ze twee kinderen op de wereld gezet. Als vader van twee jongens, Liam (2013) en Kyran (2016), schrijft hij op www.papaswereld.nl over al zijn bevindingen rondom het ouderschap. Naast het schrijven werkt Maarten als pedagogisch medewerker op een BSO én als allround medewerker bij een tingieterij.

Patrick (36) is getrouwd met Kimberly (blogger op Beebs and Moms) en vader van een dochter en zoon (*). Zijn vaste verslavingen zijn Formule 1 en Battlefield. Met twee kletsgrage meiden om zich heen geniet Patrick extra wanneer het eens stil is.

Ben jij jaloers?

René (56) en zijn vrouw wonen in het rustige, ‘s zomers vaak zonnige Zeeland en genieten al fietsend vaak van de prachtige natuur. Naast zijn fulltime baan in de techniek maakt hij graag mooie foto’s en heeft een voorliefde voor de Italiaanse keuken – waaruit hij ook zeer smakelijk kan koken. Verder kijkt hij graag naar wedstrijden van Feyenoord.

Lionel (34) is verloofd met Sophie. Samen voeden ze een prachtige zoon (2) op, gaan graag naar voetbalwedstrijden en in zijn vrije tijd kijkt Lionel het liefst Formule 1, al dan niet samen met Ro. Daarnaast is hij een fantastische BBQ’er, waar ondergetekende dan weer heel blij mee is. Verder is hij dol op reizen (met het gezin) en een echte levensgenieter bij wie iedereen zich welkom voelt.

Andere afleveringen van Het Mannenpanel
Voorstelronde van de vaste leden van Het Mannenpanel 2018
Hoe komen jullie toch aan zoveel zelfvertrouwen?
Waarom viel je voor haar?
Waarom noem je haar het vrouwtje?
Kunnen de mannen een beetje koken?
Wie betaalt de eerste date?
Hoe verdelen jullie de opvoeding thuis?
Mogen mannen huilen?
Waarom roept sport zoveel emotie op?
Mannen en complimenten: gaan ze er echt harder van lopen?
De Grote Jaloezie Quiz
Hoe blij ben jij met je schoonfamilie?
Kerst: wie versiert het huis?

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Mannenpanel | De Jaloezie Quiz & voorstellen 2019!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten