zwangerschapsaankondiging

Zwangerschapsaankondiging: zo pakten deze 10 moeders het aan

Eerst onze zwangerschapsaankondiging

Tegenwoordig is het heel gebruikelijk om alles uit de kast te trekken tijdens een zwangerschapsaankondiging. Bij June vertelden we het gewoon, zonder het moment heel speciaal te maken. De mededeling is dat natuurlijk al van zichzelf, zeker als je dochter nog maar 21 is. De zwangerschapsaankondiging bij Rose en May ging niet veel specialer. Zo’n zes, zeven weken zwanger, gingen we bij mijn ouders eten. Na het diner gaven we hen een cd en vertelden dat we nog een mededeling hadden. Terwijl ik nog peinsde hoe we dit het best konden brengen, had Ro het al op tafel gegooid: Merel is zwanger, jullie worden opa en oma.

Gestopt met sporten…

De reactie van mijn vader staat op mijn trommelvlies gebrand. Na de felicitaties merkte hij ‘licht geëmotioneerd’ op: ‘Ik dacht al dat je was gestopt met sporten, je had ineens een buikje.’ Bedankt vader! We hebben hier achteraf nog regelmatig grapjes over gemaakt. Bovendien kwam de opmerking zo’n elf maanden later opnieuw van pas: ‘We hebben jullie iets te vertellen. Merel is gestopt met sporten.’ En na een afwachtende, maar voorzichtig hoopvolle blik: ‘Jullie worden weer opa en oma!’ Ik was benieuwd hoe jullie dit hebben aangepakt en vroeg andere ouders naar hun aankondiging.

Lees ook: Perfecte babyshower organiseren? Lees hier wat je moet weten!

De mama’s en hun zwangerschapsaankondiging!

Neline, blogger op Mijn Groene Gras

Na lang wachten werd ik in 2014 zwanger van ons tweede kindje. Omdat wij de eerste drie maanden spannend vonden, wachtten we tot de twaalfde week. Voordat we op vakantie gingen hadden we de eerste echo en tijdens de vakantie vertelden we het nieuws aan onze dochter. Toen we weer thuis waren, zouden we langsgaan bij onze ouders voor een bakkie – iets dat we altijd doen na een vakantie.

Eerst naar mijn schoonouders. Mijn zwager van toen nog 16 jaar zag meteen dat onze dochter een T-shirt aan had met een tekst. Hardop las hij voor: ‘Geef mee een kus, want ik wordt grote zus’. Bij mijn ouders duurde het iets langer. Na het eerste bakkie zei onze dochter: ‘Kijk eens Poepoe (zo noemt zij haar opa), ik heb een nieuw shirt aan’. Mijn vader las de tekst voor. Het duurde even voor het besef doordrong 😂. Daarna sprongen de aanstaande opa en oma met tranen in hun ogen omhoog van blijdschap. Voor hun was dit kleinkind nummer drie maar hun reactie was alsof het hun eerste kleinkind was. En dat is goud waard!

Nicole, blogger op Meisje-Eigenwijsje.nl

Nicole had voor de hele familie een verrassing in petto. Toevallig sprak ze in hetzelfde weekend af met haar ouders, die samen honderd jaar waren, en haar schoonmoeder die zestig werd. Ze pakte positieve zwangerschapstesten in als (extra) cadeautje. Iedereen reageerde natuurlijk gelijk enthousiast en vroeg hoe lang ze zwanger was. Na afloop zijn Nicole, haar man en dochter Fay ook nog langs haar broertje en zwager gereden, die er eerder op de avond niet bij waren.

Charlotte van Aukjeswereld

De eerste die het nieuws te horen kreeg, was natuurlijk Maikel (haar man). Ze verraste hem door naast zijn bestek een positieve zwangerschapstest neer te leggen. De rest van de familie hoorde het blije nieuws na zeven weken, toen ze een mooie echo hadden gezien. Ze besloten dochter Aukje een shirt aan te trekken met daarop de tekst: ‘World’s best big sister’. Lees vooral ook de rest van Charlottes blog om te zien hoe ze het nieuws wereldkundig maakte!

Ramona van Kijk, mama!

‘We gaven een ansichtkaart van opa en oma Pluis. Met daarin een hele vroege echo – bij 7 weken gemaakt op mijn stageplek, samen met een arts assistent (gevraagd en ik mocht even tussendoor). Dit verpakten we voor sinterklaas (pakjes)avond en opgeschreven ‘als laatste uitpakken’ voor mijn ouders. Was het eerste kleinkind. Die reacties van iedereen! (al mn 3 broers en schoonzussen waren erbij) Geweldig. Ik studeerde nog dus het was erg onverwacht.’

Ellen van 13ineendozijnmama

Maakte een foto met daarop twee honkbalhandschoenen met de namen van beide dochters en een speen in dezelfde vorm. Klik hier voor meer originele aankondigingen.

Dewi van Firmamama

‘Mijn oudst had een shirtje aan; met ik word grote zus. Alleen zagen mijn schoonouders en ouders het niet.’

Tamara van Our Little Family

‘We hebben het filmpje eerst gebruikt om aan onze familie en beste vrienden te tonen. Daarna hebben we het ook online gebruikt. Mijn man laat wel eens vaker een YouTube filmpje zien aan vrienden en familie om muziekcomposities die hij geschreven heeft te laten horen of om een filmpje dat hij met onze oudste zoon gemaakt heeft te laten zien. Het was op zich dan ook niet zo raar dat we een filmpje lieten zien. De muziek in het filmpje is trouwens ook geschreven en gespeeld door mijn man. De reacties waren in elk geval super. De meesten bleven zonder iets te zeggen helemaal tot het einde kijken, we werden geknuffeld en er werd af en toe een traantje gelaten. Het had dus wel effect. Onze zoon Cas is ondertussen, op 23 januari geboren 😉

Jodi van Lief Thuis

Jodi maakte er werk van. De eerste die het grote nieuws mocht weten, was een goede vriendin. Ze deed dit op een manier die precies bij hen paste. Haar zusje kreeg het boek ‘Voor de allerliefste tante’ met daarin een boodschap, haar broer kreeg voor zijn zoontje een boxpakje, bedrukt met de tekst ‘Grote Neef’ en vriendinnen kregen een kaart met spruitjes. Tot slot liet ze haar leerlingen een foto zien. Of die begrepen waar het precies om ging, mag je hier lezen!

Eylish Herben, gastblogger op (en zus van Jamey Herben van) Beauty Unboxing

Doordat ze niemand hadden laten weten dat ze ‘bezig waren’ om zwanger te raken, waren de ouders van Eylish wel even in shock toen ze twee grote chocoladesoezen en een kleintje kregen. Ook haar schoonouders, die twee pakken muisjes kregen, schrokken even. Maar inmiddels zijn ze natuurlijk hartstikke blij met het nieuws!

Janske van Janske.nl

Geweldige foto die veel meer zegt dan ik in woorden zou kunnen zeggen! Fantastische zwangerschapsaankondiging toch? Klik op de foto op haar blog te kunnen lezen waarin ze de wereld vertelt over haar eerste zwangerschap! Ook schreven ze ‘voor de allerliefste opa/oma’ op een mok. Alleen voor die het doorhadden… En bij de tweede verscheen weer een geweldige foto.

zwangerschapsaankondiging

Kozen jullie ook voor een speciale zwangerschapsaankondiging?
Of vertelden jullie het ‘gewoon’?

Schoenen ter aankondiging van de zwangerschap – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

23 Replies to “Zwangerschapsaankondiging: zo pakten deze 10 moeders het aan

 1. Wat leuk dit overzicht zeg! Ik ging aan de slag met handlettering… Hiep hiep hoera op de voorkant. In de binnenkant: Jullie worden weer opa en oma.
  En de vorige keer had Merel een shirtje aan met geef me een kus want ik word grote zus.

 2. Haha super leuk al die verschillende manieren. Wij haddenniedereen uitgenodigd om chinees te komen eten en hadden daarbij gelukskoekjes met daarin een speciale boodschap. Bijvoorbeeld voor mijn broertje. “Lieve oom S. Mag ik later met jou mee naar de voetbal wedstrijden”.
  Miriam onlangs geplaatst…Geen roze wolk tijdens de zwangerschapMy Profile

 3. Wat leuk om te lezen!! Vriendinnen en kennissen beginnen ook kinderen te krijgen en soms ben ik stiekem wel een beetje jaloers op de babyshowers en genderreveals. Heb ik nooit gehad/gedaan.
  Dusse, nee bij ons geen speciale aankondigingen en na de 20 weken echo vertelden we ook gewoon of t een jongetje of meisje zou worden.

 4. Leuk om al die verhalen te lezen. Wij hadden voor mijn oma een taart laten maken met HOERA, EINDELIJK GROOTOMA. Dat was haar grootste wens en ik was de eerste.

 5. Wat een super leuk overzicht! De foto van Janske en haar man blijft brilant, die heb ik al eens vaker langs zien komen 🙂
  Wij maakten het bekend met 2 speentjes die we gekocht hadden voor opa en oma.
  Mijn vriendinnen verraste ik door ineens midden op de avond, toen ze hier allemaal op bezoek waren, een video op te zetten van de echo 🙂
  Het was dubbel een verrassing trouwens omdat het een tweeling was! Eén vriendin zag dat zelfs op de echo, dat vond ik wel knap van haar, haha
  Linda onlangs geplaatst…{ Review } | Kinderen mogen zelf papier snijden met Cut It OutMy Profile

 6. Leuk om zo allerlei verschillende verhalen en mogelijkheden te lezen. Wij hebben het eigenlijk niet heel speciaal verteld. Gewoon gezellig onder een zondag middag ‘borrel’ voor mij dan weer niet. haha Hapjes er bij en het verteld aan onze ouders.

 7. Wat een ontzettende leuke verhalen. Bij de eerste vertelden we het nog leuk met cadeaus. Nummer twee floepte ik er uit, in een heftige huilbui. Mijn moeder zei, een dag nadat ik het zelf ontdekt had: wat zie je er toch slecht uit….die kon ik even niet hebben😬😭
  Anne onlangs geplaatst…Daar word ik zenuwachtig van…TAGMy Profile

 8. Wat leuk, vooral die foto’s vind ik altijd leuk, zolang ze origineel zijn!

  Wij hebben het bij mijn ouders en schoonmoeder met een slabbetje ‘verteld’. Bij jou natuurlijk op nieuwjaarsdag en de rest bij de verjaardag van lionel.

  Aan collega’s heb ik het ‘verteld’ met negerzoenen, dat is een traditie bij ons op school. En aan de kinderen na de voorjaarsvakantie, ik had ze allemaal een foto of filmpje mee laten nemen van de vakantie. Als laatste was ik aan de beurt en had een foto dat ik in Spanje bij het strand stond met een bolle buik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge