Breg blogt

In het zonnetje: Bregje van Breg Blogt

Breg Blogt: wie is Bregje?

Wie is de vrouw achter Breg Blogt?

Bregje

Waar kun je Bregje online vinden?

BlogBregblogt.nl
Facebook: www.facebook.com/bregblogt
Twitter@bregblogt

Hoe kom je aan de naam van je blog?

Ik werd op een ochtend in januari wakker en toen wist ik het ineens. Ik ging bloggen en zou mijn site Breg Blogt noemen. De meeste mensen in mijn directe omgeving noemen me sowieso altijd Breg, dus het bruggetje was gauw gemaakt.

Wat voor achtergrond heb je (opleiding, werk, interesses)?

Ik werk in de HR, nou ja, momenteel even niet, maar hopelijk ben ik gauw weer aan de slag. Schrijven heb ik altijd leuk gevonden en het bloggen geeft me de mogelijkheid om mijn ei hier helemaal in kwijt te kunnen. Verder ben ik graag samen met vrienden en familie, lekker eten en drinken, naar concerten of het theater of een weekendje weg.

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

Ik schreef een gastblog op Fittevrouwen.nl en daar kreeg ik onwijs veel leuke reacties op. Hierdoor begon het te kriebelen en speelde ik een tijdje met de gedachte om zelf een blog te starten. In januari 2015 ben ik gestart en in de loop van dat jaar leerde ik steeds meer andere bloggers kennen.

Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd iets met schrijven te gaan doen?

Ik denk mijn vriend Etienne. Hij blogde “vroeger”, zeg een jaar of 10 geleden, en hij is mijn grote steun en toeverlaat. Hij checkt ook meestal mijn artikelen en alleen als hij ze ook leuk vindt durf ik ze te plaatsen. Stukje onzekerheid van mijn kant, dus fijn dat hij me daarin steunt.

Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd?

Mijn eerste artikelen gingen over onze vliegvakantie naar Tenerife en over de ziekenhuisopname van Laurens in 2014. Ik schrijf nog steeds over vakanties en ook de ziekenhuisherinnering komt nog weleens aan bod. Ik probeer een balans te houden tussen “mama-verhalen” en andere onderwerpen.

Wat hoop je lezers mee te geven met je blogs?

Dat het leven niet altijd over rozen gaat en dat het gras echt niet altijd groener is bij de buren. Ook hoop ik dat ik ze regelmatig laat lachen om mijn hersenspinsels!

Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven?

Over familiezaken buiten ons gezin schrijf ik weinig. Ik vind niet dat mijn ouders, broers, zussen en schoonfamilie ongevraagd in de spotlight hoeven te staan. Ook aan politieke kwesties of zwaarbeladen onderwerpen waag ik me liever niet, omdat ik vind dat mijn blog geen plek is voor internetdiscussies en meningen.

Welke bloggers bewonder jij zelf?

Ik vind het knap om te zien hoe grote bloggers, zoals Shirley van Styleguide.nl en Mommyhood.nl van het bloggen hun fulltime baan hebben kunnen maken. Het is hard werken om een blog draaiende te houden en continu leuke artikelen te bedenken en ze te schrijven. Verder vind ik alle bloggers überhaupt al tof, omdat ze de stap wagen om hun hersenspinsels met de wereld te delen.

Wat is je best gelezen artikel ooit? Ben je daar ook het meest trots op? Dat is deze:

http://www.bregblogt.nl/2016/02/05/lieve-moeder-in-de-supermarkt/
Een artikel dat ik schreef naar aanleiding van mijn eerste “boze dreumes in de supermarkt-ervaring”. Blijkbaar roept het veel herkenning op 😉 Ik ben er zeker trots op, het is een tof en tijdloos stuk!

Bedankt!

Bregje, ik lees regelmatig met groot plezier je openhartige stukken. Je schuwt persoonlijke onderwerpen niet, maar weet ze vaak met flinke dosis humor te brengen waardoor ik niet anders kan dan (glim)lachen. En ook voor gevoelige stukken draai je je hand niet om. Daarnaast vind ik het erg leuk dat ‘de roodharige hunk’ zo nu en dan met je meeblogt en zijn mannelijke kijk op zaken geeft.

Ken jij Breg Blogt al?

Lees hier meer over Angela van Mama met passie

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

5 Replies to “In het zonnetje: Bregje van Breg Blogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge