wie is de mol? aflevering 6

Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 6 – ‘wijzer worden’

LET OP! BEVAT SPOILERS

Wie is de mol? Aflevering 6

Elke week praten Ro en ik na over de aflevering van WIDM. Dit blog verschijnt op zondag. Let dus wel op, want dit artikel bevat natuurlijk spoilers. We gaan in op de afvaller en verschillende (vermeende?) hints. Kijk je ook? Dan ben ik heel benieuwd naar jullie bevindingen! Vandaag Wie is de mol? Aflevering 6: ‘wijzer worden’

Wijzer worden?

Merel: ‘Heel veel wijzer werd ik eerlijk gezegd niet van de aflevering. In tegendeel, wat een verwarring!’

Ro: ‘Ik denk dat we het ook anders moeten opvatten. Met wijzer worden kan ook gewezen worden op de ondergrondse rondleiding in het hotel: Sanne en Thomas gingen als eerst om de rest wijzer te kunnen maken. Zoiets?’

Merel: ‘Interessante theorie. Dat was trouwens een bijzondere opdracht. Zowel Thomas en Sanne leken het spel oprecht te spelen. Diederik vond ik eigenlijk ook niet heel verdacht, alhoewel ik het gek vond dat hij zijn hand niet opstak bij de vraag wie een goed geheugen heeft. Als iemand extreem intelligent is… Imanuelle gedroeg zich wel weer vreemd. Ze bleef praten om de eerste twee door de war te brengen, zo leek. Of het inderdaad zo was, weten we natuurlijk niemand. Iedereen zit nog in het spel. Maar dat Imanuelle overal doorheen lijkt te glippen, begint toch in mijn ogen een beetje op te vallen.’

Rodeo

Ro: Het rodeorijden was interessant. Waarom pakte Imanuelle twee van die lage bedragen? De 500 om niet op te vallen als mol en verder twee hele lage, zodat de rest geen schijn van kans meer had? En zij had bovendien als enige drie porto’s gevonden, wist ze waar deze mensen zich ophielden?’

Merel: ‘Ja dat vraag ik me ook af. Diederik was trouwens ook lekker bezig. Hoewel ik zijn argument herkende (het niet prettig vinden om anderen zomaar lastig te vallen terwijl die op hun beurt genieten van een show), vond ik het verdacht. Als je de mol niet bent, waarom zou je dan niet elke kans aangrijpen die je krijgt op vrijstelling? Als mol hoef je echter geen buttons te vinden, dus zou het heel begrijpelijk zijn dat hij niet meewerkte.’

Niemand is eruit

Merel: ‘Dat vind ik eigenlijk heel onbevredigend. Want nu weten we helemaal niets als kijker. Wie zou de test goed gemaakt hebben? Klopt de theorie dat Imanuelle hem verpest had, zodat de rest sowieso zou doorgaan? We hebben geen idee op wie de kandidaten nu eigenlijk zitten. Ze noemen weliswaar alleen Jochem en Diederik, maar of ze eerlijk zijn? Niets is immers wat het lijkt…’

Ro: ‘Mee eens. Ik heb werkelijk geen idee wie nu echt verdacht is en wie niet. Nog een week wachten dus…’

Wat vond jij van Wie is de mol? Aflevering 6?
Wie is jouw verdachte?


De foto bij dit blogfollow is afkomstig van Shutterstock

Lees ook:

Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 1

Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 2

Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 3

Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 4

Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 5

Wie is de mol? TAG

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

11 Replies to “Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 6 – ‘wijzer worden’

 1. Dit is echt het eerste jaar dat ik geen idee heb! Het is zo verwarrend! Echt een hele goede serie dus, de beste tot nu toe eigenlijk 🙂
  Ik verdenk vanaf het begin Jochem en Sanne, maar ik heb geen idee waarom. Mijn zoontje van 7 zit op Diederik en op Thomas. En mijn dochtertje van 5 op Sanne (want die vindt dat het een vrouw moet zijn, ze is nog steeds boos over het vertrek van Sigrid en Yvonne). 🙂 (we kijken het elke week met zijn allen met uitzending gemist).
  Dus dan zal het Imanuelle wel zijn, aangezien we die geen van allen verdenken en niets is wat het lijkt.
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Een nieuwe vorm van het ouderwetse spaarpotjeMy Profile

  1. Haha! Goede theorie. Ja het is inderdaad echt ontzettend verwarrend, ze doen allemaal verdacht. Ben zo benieuwd wie het is 🙂 Stiekem baal ik best dat we nog een week langer moeten wachten.

  1. Zit goed in elkaar, iedereen gedraagt zich wel in meerdere of mindere mate verdacht. Imanuelle verdenk ik ook wel ja. Ze zou een goede mol zijn!

 2. Ik heb inmiddels 5 mollen…Dit is het enige seizoen waar ik niet consequent op 1 persoon zit. Frustreert me enorm! Sigrid is er inmiddels uit, nu twijfel ik of het überhaupt wel een vrouw is.

  Ik neig nu weer naar Thomas of Diederik, al vind ik die laatste oprecht zenuwachtig tijdens opdrachten en eliminaties. Al kwam er tijdens de uitzending een shot in beeld : op 1 van de vragen die de kandidaten moesten invullen was o.a het antwoord: Turbo, de hond van de Mol. Drie keer raden wiens hond Turbo heet….
  Romy onlangs geplaatst…Rachel & haar dochterliefMy Profile

  1. Ja snap ik, het is echt verwarrend. Bij mij gingen er ook al wat back-up mollen naar huis. Vooral jeroen vond ik erg jammer, had gehoopt dat hij de finale zou halen. Ja klopt, Diederik is wel steeds heel zenuwachtig. En of dat toneelspel is weet ik niet goed. Maar dat van Turbo… Dus toch? Ik zou het graag eens goed hebben, voeg deze hint gewoon toe aan mijn tunnelvisie haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge