wie is de mol? aflevering 2

Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 2 – ‘meegaand’

LET OP! BEVAT SPOILERS

Wie is de mol? Aflevering 2

Elke week praten Ro en ik na over de aflevering van WIDM. Dit blog verschijnt op zondag. Let dus wel op, want dit artikel bevat natuurlijk spoilers. We gaan in op de afvaller en verschillende (vermeende?) hints. Kijk je ook? Dan ben ik heel benieuwd naar jullie bevindingen! Vandaag Wie is de mol? Aflevering 2: ‘meegaand’

Op welke manier gaat de mol mee?

Merel: Wat een hilarische aflevering, hè? Dat gezicht van Sanne op het moment dat ze in die attractie moest! En Immanuelle in haar overactieve spelmodus… Volgens mij zijn die het zeker niet. Datzelfde fanatisme en de oprechtheid zag ik bij Yvonne ook en die ligt er nu natuurlijk uit. Wat denk jij?

Ro: Ze zouden natuurlijk ook kunnen doen alsof, ze zijn allebei actrices. De titel kan erop slaan dat de mol met de groep is ‘meegegaan’. Door zich aan te sluiten bij de lasergamers op de kermis, kan de mol het vertrouwen van de groep krijgen en krijgt hij veel meer bewegingsvrijheid.

Merel: Of, dat zei iemand gister bij Moltalk, misschien is hij/zij wel vrijwillig meegegaan met het busje. Al denk ik wat die drie betreft in elk geval dat Roos de mol niet is, ze komt zo oprecht over.

>>> Lees ook: WIE IS DE MOL TAG seizoen 2017 <<<

Zes kleine bevertjes

Ro: Diederik kreeg wel iedereen mee in zijn verhaal! Die vrouwen zaten zelfs bijna te huilen haha, ze zagen het gewoon helemaal voor zich.

Merel: Dat verbaasde me dus. Je hoort twee verhalen die bijna onlogisch voorkomen, waarvan je zou denken dat het totaal niet mogelijk was in dat korte tijdsbestek. Een gigantische cocktail in Vegas? Vrouwelijke fan die bijna in katzwijm valt voor een improvisatie-Elvis? En dan komt Diederik met een realistisch verhaaltje over een meer waar bevers zitten – waar the Beaver State om bekend staat. Dan kan je toch wel als groep bedenken dat juist dat verhaal gewoon niet klopt? Eigenlijk past dit ook precies bij mijn eerdere vermoedens. De mol kon de groep zo gegarandeerd geld ontnemen, in de lasergroep lagen de bedragen waarschijnlijk sowieso lager. Of zit ik vast in een tunnelvisie?

Ro: Het zou wel grappig zijn als Diederik het is. Hij heeft steeds van die shirts aan met opvallende teksten. Ook nu weer: een shirt waarop de evolutie afgebeeld staat, alleen nu draait de mens zich om naar zijn voorgangers met de tekst ‘Stop following’.

Wie is de mol?

Ro: Door de komst van social media heeft de mol veel minder bewegingsruimte. Waar vroeger een enkeling de hint zou hebben begrepen, wordt hij nu rap verspreid via internet. Daardoor kan de gemiddelde kijker aan veel meer informatie komen dan hij in zijn eentje zou hebben ontdekt. De mol moet zich dus subtiel bewegen door het spel. En volgens mij mollen de kandidaten zelf veel meer. Maar wie het is? Misschien heeft de mol zelfs nog helemaal niets gedaan.

Merel: Volgens mij is het Diederik. Dat was waarschijnlijk al duidelijk haha.

Ro: Ja, maar ik snap je wel. Als ik moest kiezen, ging ik ook voor Diederik. Hij heeft in elk geval alle ingrediënten om een goede mol te zijn. Sigrid wordt ook veel verdacht, maar dat zie ik zelf nog niet echt. Maar goed, we zullen het zien!

Heb jij Wie is de mol? Aflevering 2 gezien? En wie is volgens jou de mol?


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Lees ook:

Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 1

Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 3

Wie is de mol? TAG

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

18 Replies to “Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 2 – ‘meegaand’

 1. Ik zeg Sigrid (zie mijn artikel van vandaag. 😉) maar Diederik vertrouw ik eigenlijk ook niet. Juist door die t-shirts en om het feit dat hij in de rechtbank de hele groep meekreeg met een volkomen gaar verhaal over een beverfamilie.
  Romy onlangs geplaatst…Wie is de Mol TAGMy Profile

  1. Ik ga gelijk even lezen!
   Ja precies, hij legt het er met die shirts bovenop en daardoor zou het juist kunnen. En idd, dat verhaal 😀 Geweldig!

 2. Ik denk nog steeds Sigrid!

  Zij zat bewust in de groep vd lasergamers, ze ging op een rare manier af en verloor daarmee het hoogste bedrag.
  Bij de jury koos zij heel bewust voor Roos, ze koos expres voor de verkeerde, er waren meer stemmen voor Roos en daardoor viel het niet op, maar was zij wel ‘meegaand’.

  Jochem koos overigens als enige voor Diederik, ging ook af, maar is geen acteur zoals Sigrid dat wel is!
  Diederik geloof ik niet, die was te fanatiek bezig met verzamelen, al was die wel daarna ineens verdwenen voor een vrijstelling, alleen niet nodig toch als mol?

  1. Ik vond het in elk geval wel erg grappig hoe ze die prullenbak gebruikte. Maar ze ging inderdaad een beetje gek af. En dat is waar, wat de verkeerde stem betreft. Jochem is te fanatiek he? Gedraagt zich echt als speler.

   Misschien ja, wat Diederik betreft. Hij zou geen vrijstelling nodig hebben nee, maar heeft het wel nodig om het geld weg te spelen. En waarom hebben die andere twee zo’n bizarre opdracht gekregen en was uitgerekend hij degene die op zijn hotelkamer lag te niksen? Nou ja, dat was dus mijn theorie 😉

   Spannend, jammer dat we weer een week moeten wachten. Leuk dat je dit jaar ook kijkt!

 3. Mijn tweede jaar Wie is de Mol en al die hints… ik zie ze niet. Haha. Ik kom gewoon jou elke week bezoeken voor de hints. Ik vond Immaneule hilarisch, die kan nooit de mol zijn. Sanne was ronduit irritant, dat ik die ooit grappig heb gevonden zeg. Onvoorstelbaar. Ik verdenk toch Jochem of Diederik. Maar dat is dus niet echt ergens op gebasseerd, gewoon gevoel.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Een liefdesliedje; wanneer het lot bepaalt + winactieMy Profile

  1. Haha!
   Ja ik moest zo lachen om haar, ‘Ik dood, jij dood!’ Zo fanatiek 🙂
   Haha soms heeft een programma die uitwerking inderdaad, waardoor je iemand ineens totaal niet leuk meer vindt (of andersom).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge