Weekendplezier voor mama: drie dingen om voor jezelf te doen

Als moeder heb je het vaak druk met je gezin, werk, het huishouden en noem het maar op. Dus soms is een welverdiend momentje voor jezelf écht nodig. De drukte van een gezin met drie kinderen is heerlijk, begrijp me niet verkeerd, maar ik vind het ook weleens lekker om een bordje met ‘niet storen’ aan de deurklink te hangen. Gewoon om zo’n sporadisch moment in te lassen en te kunnen bijkomen van de drukte van alledag. Hieronder lees je drie simpele manieren waarop ik mijzelf af en toe even wat me-time gun.

3 momenten waarop ik mezelf me-time gun

Een nieuwe outfit scoren

Ik schrijf het vaker, maar shoppen voor jezelf doe je als moeder gewoon niet altijd. En lukt het je wel om winkels in het centrum van de stad te bereiken, dan ga je toch vaak doelgericht op zoek naar spullen voor de kinderen of praktische zaken voor het huis. Om te voorkomen dat ik uiteindelijk toch weer tussen de schattige jurkjes sta, shop ik voor mezelf het liefst online. Vooral bij zaken waar geen kinderafdeling aanwezig is, zoals hier, en ik dus op zoek kan naar een leuke outfit voor mezelf. Nieuwe kleding gevonden? Dan is dat weer een mooie gelegenheid om iets leuks te plannen (zoals een etentje met Ro) zodat ik mijn outfit kan showen.

Bakken

Vaste lezers weten waarschijnlijk wel dat ik dol ben op bakken. Niet te vaak natuurlijk, want anders ben je weer eeuwen bezig om al die lekkere taarten en zoetigheden weer uit je systeem te krijgen. Maar ik vind het wel ontspannend. Lekker aanklooien in de keuken, alles op smaak krijgen en mijn eigen recepten creëren. Natuurlijk hoeft het ook weer niet altijd ongezond; je kan er ook voor kiezen om een wat gezonder bananenbrood te bakken. Maar stiekem gaat mijn eigen voorkeur toch altijd wel uit naar iets zoets. Zoals deze heerlijke caramel shortcake die ik laatst tegenkwam. Overigens is dit niet alleen geschikt als me-time: ik vind het ook geweldig om met één van de kinderen te bakken (oké, en snoepen).

Maskertijd!

Door alle drukte tijdens de doordeweekse dagen, kan je huid in het weekend ook wel wat ontspanning gebruiken. En wat is er nou lekkerder dan even neerploffen met een gezichtsmasker en een kopje thee? Ik schreef al eerder over de heerlijke shampoo van Lavera, maar dit merk heeft ook hele fijne gezichtsmaskers. Daarnaast zijn de producten van Lavera organic en vegan, dus hier kan je helemaal verantwoord van genieten.

Hoe ziet jouw ultieme me-time moment eruit?

Relaxen – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

One Reply to “Weekendplezier voor mama: drie dingen om voor jezelf te doen”

  1. Een nieuwe outfit scoren! Dat is wel echt me-time idd. Maar mijn tijd en ook geld gaat tegenwoordig meer op aan mijn kroost dan aan mijzelf. Mijn ultieme me-time moment is wandelen met de hond… alleen. En natuurlijk met een lekker glas wijn op de bank, bijkletsen met een goede vriendin.
    roelina onlangs geplaatst…Mijn bucketlist met uitjes voor kinderenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge