quotes

30dayblogchallengeNL 2 | Mijn 5 favoriete quotes

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: mijn favoriete quotes.

Mijn favoriete quotes zijn vooral Oosterse wijsheden

Vandaag vijf quotes. Ik had ze niet paraat dus heb even moeten zoeken, maar mijn voorkeur ligt vooral bij Oosterse wijsheden. Bijvoorbeeld: ‘Als je compassie niet ook voor jezelf geldt, is die incompleet’. Juist dat je soms nog even een keer extra moet denken over de boodschap, vind ik mooi. En bovendien spreekt me aan om te streven naar de beste persoon die je kunt zijn. Er is immers altijd ruimte voor verbetering!

Favoriete quotes

 1. “Be the change that you wish to see in the world.” ― Mahatma Gandhi

  Je ziet, ik ben duidelijk opgegroeid in de jaren negentig waarin je dagelijks om de oren geslagen werd met de uitdrukking: verbeter het milieu, begin bij jezelf. Ik geloof er heilig in dat een betere wereld ook alleen maar kan beginnen bij jezelf. De schuld bij een ander leggen is één van de makkelijkste dingen. Zoeken waarin jijzelf die aanpassing kunt maken vele malen moeilijker, maar echt, het levert je zoveel meer op.

 2. Een wijs man zoekt het in zichzelf, de dwaas zoekt het in anderen – Confucius

  Borduurt een klein beetje voort op de vorige. En blijft altijd actueel, aangezien Confucius deze wijsheid al eeuwen voor Christus schreef. En het is heus niet altijd gemakkelijk, maar ik streef er wel naar de wijste te zijn. Liever kijken waarin ik zelf kan veranderen, dan als een ‘dwaas’ de hele wereld beschuldigen.

 3. Kies een baan waarvan je houdt en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken – Confucius

  Wederom een waarheid als een koe. Ik merk sinds ik veel bezig ben met schrijven, ik geen moment meer het gevoel had echt te werken. Het liefst besteed ik er zoveel mogelijk tijd aan en waar ik vroeger nog weleens reikhalzend uitzag naar mijn pauzes, besteed ik die nu etend en tikkend tegelijk. Zo kan het dus ook.

 4. Wie glimlacht in plaats van tekeer gaat, is altijd de sterkste – Oosterse wijsheid

  Een paar jaar terug las ik deze quote in een oude agenda van mijn oma. Ik vond hem zo mooi! In de praktijk blijkt het nog best een uitdaging, want het betekent dat je natuurlijk over een enorme zelfbeheersing moet beschikken (niet direct mijn beste eigenschap). Maar desalniettemin hou ik hoop, ooit komt vast de dag dat ik alleen nog glimlach. Al dan niet verbeten 😉

 5. “I have not failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work.” ― Thomas A. Edison

  Heilig van overtuigd. Heeft misschien te maken met mijn niet te temmen doorzettingsvermogen, maar ik denk daadwerkelijk dat als je iets echt wil, er vrijwel altijd een oplossing voor is. En falen bestaat dan inderdaad niet meer.

Wat is jouw favoriete quote?

Lees ook 30daysblogchallengeNL 1 – Mijn blog: waarom de naam Lotus Writings?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

8 Replies to “30dayblogchallengeNL 2 | Mijn 5 favoriete quotes

 1. Ik kende alleen quote nummer 4 niet. Ze zijn allemaal echt prachtig. Die eerste vind ik echt heel inspirerend. Geef het goede voorbeeld. Je zegt het al: een beter milieu, begint bij jezelf. Daar wil ik nog een leuke bijleggen: One man can make a difference. Ook een bekende slogan van een reclame. Voor het gevoel dat mensen denken dat zij er in hun eentje niks aan kunnen doen. En als we dat allemaal zeggen, gebeurt er ook niks. Mooie quotes om even bij stil te staan
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Geluksmomenten tagMy Profile

  1. Vind ik ook heel mooi ja! Een beetje in het kader van: elke reis begint met een eerste stap 🙂 Uiteindelijk zal er inderdaad niets gebeuren als niemand iets doet. Goed streven om naar te leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge