Tips voor papa's

In het zonnetje | Niels van Tips voor Papa’s

Tips voor papa’s: Wie is Niels?

Lees alles over één van de weinige papabloggers die ik ken: Niels! Tips voor papa's

Waar vind je Niels van Tips voor papa’s?

Blog
Facebook
Instagram
Twitter

Hoe kom je aan de naam van je blog?

Ik ging op zoek naar tips die mij konden helpen tijdens en na de zwangerschap van onze zoon. Tijdens deze digitale zoektocht, kwam ik erachter dat er bijna alleen maar mamablogs bestaan die zich, logischerwijs, ook bijna alleen maar op de mama’s (to be) focussen. Maar what about the papa’s? Na een jaar vaderschap vond ik het tijd om mijn ervaringen als papa op online papier te gaan zetten).

Wat voor achtergrond heb je?

Ik heb een HBO-opleiding in de richting van voeding gevolgd. Na 5 jaar met de nodige tegenvallers qua werk,  besloot ik het roer compleet om te gooien. De (software)processen binnen bedrijven vond ik stiekem veel interessanter en zo belandde ik in de ICT als Consultant. Voor mijn werk zit ik regelmatig op de weg, en dat past dan weer mooi bij mijn fascinatie voor alles wat met snelheid te maken heeft. Ooit wil ik nog mijn motorrijbewijs gaan halen. Daarnaast ben ik fanatiek voetbalsupporter en volg dit op de voet.

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

Ik had een beetje een bepaald beeld van bloggers dat niet zo heel positief was. Want ik dacht dat het mensen waren die maar wat deden en met weinig effort een hoop geld wilden verdienen. Ik ben erachter gekomen dat dit echt wel anders is. Het grootste gedeelte van de bloggers, blogt omdat ze het zelf leuk vinden en hebben niet de intentie om (veel) geld hiermee te verdienen. Nu ik zelf zie hoeveel tijd en energie er in gaat zetten, heb ik veel meer bewondering voor de bloggers die enorm veel tijd en moeite in hun blog steken.

Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd iets met schrijven te gaan doen?

Dit is niet specifiek iemand. Ik denk de (papa en mama)bloggers in het algemeen

Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd?

Mijn eerste verhalen gingen echt over de eerste zwangerschap van de maanden ervoor. De onderwerpen daarna zijn meer op basis van mijn ervaringen van dat moment. Niet alleen het vaderschap en zwangerschap, maar ook onderwerpen als koken en auto’s komen regelmatig voorbij.

Wat hoop je lezers mee te geven met je blogs?

Ik hoop in eerste vooral dat mijn lezers plezier hebben in het lezen van mijn blogs. Daarnaast hoop ik dat er herkenbare zaken voorbij komen met betrekking tot het vaderschap/ouderschap. Op die manier hoop ik dat ze niet alleen staan in bepaalde (vervelende) momenten en dat het, hoe cliché het ook klinkt, allemaal fases zijn die ook weer voorbij gaan.

Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven?

Onderwerpen die mij niet interesseren, zal ik ook echt niet over schrijven. Mijn interesse en passie ligt bij het vaderschap, eten/koken en auto’s. Onderwerpen als lifestyle en beauty zal je dan ook niet terugvinden op Tips voor Papa’s.

Welke bloggers bewonder jij zelf?

Ik volg een aantal andere papa en mamabloggers. Ik vind het leuk om de blogs te lezen, maar bewonderen kun je het niet echt noemen. Als ik een blog echt interessant of herkenbaar vindt, probeer ik ook altijd even een reactie achter te laten.

Wat is je best gelezen artikel ooit? Ben je daar ook het meest trots op?

Mijn best gelezen artikel, tot nu toe, is de aankondiging van de 2e zwangerschap. Aangezien dit toch echt wel het hoogtepunt van 2016 was, ben ik daar ook erg trots op. Vooral alle leuke en lieve reacties van iedereen; daar doe je het uiteindelijk toch ook voor.

Bedankt!

Niels, ik vind het heel leuk om te zien als mannen ook hun stappen zetten in de blogwereld. Vaders lijken vaak toch een beetje het ondergeschoven kindje, terwijl jullie evengoed onzekerheden hebben in de opvoeding of je ei misschien kwijt willen over de onbegrijpelijke dingen die wij vrouwen kunnen doen. Daarom is het goed dat Tips voor Papa’s er is! Ik heb ontzettend gelachen om je beschrijving van Nederlanders op de camping en vind het heel leuk jullie tweede zwangerschap op de voet te volgen. Vooral om te lezen hoe mannen dit ervaren. Los hiervan ben je grappig, schept het kijken van dezelfde soort tv-programma’s een band (#KMEK) en wil je bij deze graag bedanken, omdat je mijn vragen beantwoordde toen ik ook een eigen domein wilde. Ga zo door! 

Ken jij Tips voor Papa’s al?

Lees volgende keer meer over Leonie van Mijn kind kan de was doen

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

3 Replies to “In het zonnetje | Niels van Tips voor Papa’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge