Tastea Skintight

Herken je dat? Je weet dat je verkeerd eet en de weegschaal niet voor niets allang geen vriend meer is, maar er iets aan doen? Welcome to my world! Of het nu kwam door de borstvoeding, gebrek aan discipline of achttien maanden zwangerschap in twee jaar tijd; afvallen was een ramp. Het lukte niet. Ik schommelde constant rond hetzelfde gewicht: tussen de 78 en 80 kilo. Verder ging ik niet. En toen kreeg ik de vraag of ik Tastea wilde proberen. Na even neuzen op de site zag ik de Tastea Skintight staan. Met mijn gedachten bij chocoladerepen, Domino’s en cakebeslag, besloot ik ervoor te gaan. Het roer ging om!

Het begin

De enige manier waarop ik echt zou kunnen gaan afvallen, wist ik, was door mezelf te confronteren. Dus die maandagmorgen stapte de weegschaal op en centimeter erbij om mijn buik, armen en benen te meten: 80,5 kilo. De pizza van het weekend daarvoor had ongetwijfeld niet geholpen, net als de reep chocola van June. Maar het werkte. Ik wilde meer dan ooit gaan afvallen en veranderde mijn eetpatroon.

Aanpak van het afvallen: alternatieve maaltijden

In plaats van de drie maaltijden per dag en een te veel aan koekjes tussendoor, koos ik nu voor een nieuw ritme:

Ochtend

Volle beker Tastea
Ontbijt inclusief een glas water

Tussendoor

Fruit/vruchtensap, gekookt eitje

Lunch

Volle beker Tastea
Lunch inclusief een glas water

Tussendoor

Komkommer, tomaatjes, stukje fruit, eetlepel kwark met wat aardbeien

Diner

Volkoren pasta, speltpita, volkoren zilvervliesrijst etc. met vlees en meer groenten dan normaal.

Alternatieven voor brood

Ik geloof niet dat het goed is om brood volledig uit je dieet te bannen, maar ik weet wel dat ik slecht kan afblijven van boterhammen met chocopasta of hagelslag. Die mag ik dus niet meer van mezelf. Wat ik in plaats daarvan neem?

 • Pastasalade op basis van volkoren pasta met paprika, wat feta, gerookte kip, augurk, kurkuma, lente-ui en een dressing van wat yogonaise met Italiaanse kruiden en knoflook. Aan 100 gram salade heb je echt genoeg, want het vult behoorlijk – al is het echt superlekker!
 • Smoothie op basis van yoghurt met vruchten, zoals mango, aardbei, banaan.
 • Speltbroodje uit de oven met kalkoenfilet of een volkoren broodje met salami of kaas
 • Omelet met groenten (ui, paprika, tomaatjes)
 • Banaan-havermoutpannenkoekjes
 • Hartige cupcake met o.a. lente-ui, paprika, spekjes, op basis van karnemelk en tarwemeel – echt zo ontzettend lekker! Eén is voldoende om een paar uur mee vooruit te kunnen.

Wat doet Tastea Skintight?

Tastea beker

Je kunt bij Tastea speciale bekers kopen voor € 19,95. Deze hebben een dubbele wand, waardoor ze de thee goed heet houden. Hierdoor is hij trouwens ook perfect voor dranken die je liever koud houdt. Hoe hij werkt?

 1. Meet de losse thee af. Voor één beker heb je 2,5 gram nodig, wat neerkomt op een bodempje van de zeef (of zo’n plastic lepeltje van IKEA uit die welbekende set voor kinderen).
 2. Gooi de thee in de beker en voeg kokend water toe.
 3. Draai de dop niet direct op de beker, omdat er dan hoge druk op kan komen te staan. Wacht even tot het water is afgekoeld (of voeg koud water toe).

Let op: de Tastea beker kan niet in de vaatwasser

Tastea Skintight drinken

In eerste instantie gebruikte ik mijn gewone theeglazen. Het probleem is dan dat je een half bekertje overhoudt en de losse thee die achterblijft, maakt het laatste beetje thee erg smaakvol en bitter. Zelf hou ik daar niet zo van. Daarom besloot ik de thee in een groot drinkglas te schenken en dat ging ook prima.

Hele hete thee

De speciale beker doet absoluut zijn werk. Nadat ik mijn thee had gemaakt, bleef de thee gloeiend heet. Tussen het moment dat ik de thee zette en ik hem inschonk, zat soms een halfuur. Qua temperatuur merkte je echter geen verschil. Als je van warme thee houdt, ideaal. Maar als je, net als ik, liever iets koeler drinkt, dan raad ik je aan om koud water bij het hete theewater te schenken of je Tastea Skintight in te schenken en daarna gewoon een minuut of tien te wachten.

De smaak van Tastea skintight

Qua smaak vind ik deze Tastea variant het ophouden tussen een kruidenthee en mijn eigen favoriete Rooibos. De smaak is kruidig, maar niet op een vervelende manier. In tegendeel, ik vond hem heerlijk. Dat maakte het niet erg meer om voor ieder(e) ontbijt en lunch een beker met 33 cc thee weg te klokken.

Ingrediënten van Tastea Skintight

Tastea verkoopt alleen natuurlijke theesoorten waarvan bij tenminste 65% van de deelnemers aan hun onderzoek effect werd ervaren. De Skintight thee bevat Pu Erh – een Chinees kruid dat de stofwisseling bevordert. De overige kruiden die in deze thee zitten, bevorderen de werking van Pu Erh.

Ingrediënten: Pu erh, gember, zwarte thee, Lapsang Souchong, stukjes kaneel, sinaasappelschillen, citroenschillen, rozenblaadjes, kruidnagel, kardemom.

Welk effect heeft de thee?

Aan mezelf merkte ik dat ik een rustiger gevoel kreeg in mijn lichaam. De hevigste trek werd direct gestild, waardoor ik niet onnodig veel ging eten. Bovendien verloor ik veel vocht, waardoor ik de eerste week meteen lekker afviel: 2,5 kilo. Dus in die zin merkte ik zeker effect. Daarnaast geeft het je metabolisme een boost.

Hoe verliep het van week tot week?

Week 1

De eerste week nadat je de knop omzet om te gaan afvallen, verloopt meestal het soepelst. Ik vond het geen probleem me aan mijn dieet te houden en liet chocola met gemak links liggen. Persoonlijk vond ik het heel fijn dat mijn hongergevoel werd gestild, waardoor ik niet naar gemakkelijke snacks greep. Maandagochtend plande ik een weekmenu en dat werkte prima. Door regelmatig iets te eten, had ik geen trek. Ondanks dat we deze week de avondvierdaagse liepen en ik dus meer calorieën verbrandde dan normaal.

Week 2

Het meetmoment op maandagochtend was veelbelovend en motiverend. Ik bleek 2,5 kilo kwijt én behoorlijk wat centimeters. Vooral op mijn buik, waar ik eigenlijk het meest vanaf wilde. Tegelijkertijd werd het iets moeilijker. Ik wilde niet te eentonig gaan eten, er moest een proeftaart gemaakt en geproefd worden voor de combi-verjaardag van May en Rose en we bestelden een keer pizza. Maar goed, behalve die twee uitspattingen hield ik me er redelijk streng aan en merkte dat ik steeds meer genoot van mijn eten. Ook als dat eens ongezond was. Niet gedachteloos weghappen – dat gedrag sluipt er kennelijk toch in.

Week 3

De ultieme beproeving van mijn grote test: the most wonderful time of the month. Ik heb moeten vechten tegen de innerlijke drang om chocola te halen. Maar ik deed het niet. Als ik zoete trek had, loste ik dat op met een handje druiven of wat aardbeien en dat hielp enorm. Daarnaast zaten we middenin een hittegolf en die zorgde ervoor dat ik heel veel water dronk naast de thee. Overigens merkte ik wel een paar keer dat ik weleens baalde wanneer ik thee moest zetten voor het ontbijt. Dan wilde ik eigenlijk het liefst gelijk gaan eten en dat kan niet.

Week 4

The final countdown. Deze week was het erop of eronder en in mijn geval dus dat laatste. Maar ik voel me steeds beter. Mijn broeken beginnen wijder te worden en ik merk dat ik fitter ben. Bovendien pak ik niet zomaar zoetigheid in de vorm van hagelslag/chocopasta, koekjes of chocola. Ik neem nu gewoon rozenbotteljam of wat ahornsiroop op mijn havermoutpannenkoeken. We eten meer groenten (ook tussendoor), halen veel meer fruit in huis en ik geniet meer van mijn eten. Kortom, de komst van deze Tastea Skintight heeft mijn figuur en gezondheid echt goed gedaan.

Al moet ik hierbij wel aantekenen dat May afgelopen zondag jarig was en ik gewoon taart nam. Alleen hield ik daar – in tegenstelling tot normaal – vooraf rekening mee. Ook liepen we die dag zoveel dat ik volgens mij meer calorieën verbrandde dan één punt kwarktaart bevat.

Het eindresultaat

Waar het uiteindelijk allemaal om draait *tromgeroffel*

Afgelopen weken viel ik in totaal 3,5 kilo af en verloor 32 centimeters, waarvan maar liefst 6,5 rondom mijn buik en 7,5 om mijn bovenbeen! Ik ga zeker niet stoppen, want ik kan best nog wel wat kwijt. Maar het begin is er en daar heeft de thee zeker aan bijgedragen. De smaak is gelukkig lekker en smaakt heel anders dan pure Pu Erh thee, heb ik me laten vertellen.

Goed om te weten: met een blik Tastea Skintight doe je ongeveer een maand bij twee volle bekers per dag. 

Mijn conclusie over Tastea

Hoewel een blik thee prijzig is, ben ik er heel blij mee. Mijn trek werd echt minder en ik zat sneller vol. Daardoor was het echt een ondersteuning tijdens het afvallen. De thee smaakte lekker en hielp me tijdens het omzetten van die mentale knop.

Probeer nu met korting!

Ik mag al mijn lezers een fijne korting aanbieden. Als jij ook wil proberen om af te vallen met de Skintight thee of één van de andere producten van Tastea wil proberen, bestel dan nu met de code lotuswritings. Dat levert je 10% korting op!

Let op: deze code is geldig tot en met woensdag 12 juli 2017 en geldt op alle producten van Tastea, m.u.v. de package deals!

Ken jij Tastea al?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (10, 2 en 1 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

16 Replies to “Tastea Skintight: het moment om écht te gaan afvallen

 1. Wauw wat knap!! Mijn zus is er ook 4 kg door afgevallen. Ga zo door. Je bent goed bezig en ik lees met liefde je blogs. ❤️❤️❤️❤️

 2. Wat ontzettend knap van je!!! Ik heb van deze thee nog nooit gehoord, maar ik denk adat wanneer kevers. Gelooft en volhoudt je een heel eind komt. Succes met je vervolg!

 3. Ik kende het nog niet echt, al had ik het wel al ergens horen waaien. Er zijn tegenwoordig zo veel van die thees! Jouw ervaring is super positief, da’s leuk om te lezen! Ik hoef niet echt af te vallen, dus ik denk niet dat het momenteel iets voor mij is. But you never know 😉

 4. Goed van je dat je de knop hebt omgezet. Je moet het inderdaad zelf echt willen. Anders lukt het gewoonweg niet. Met zo’n motivatie lukt het.

  Zo’n afvalproduct vind ik altijd een beetje eng. Maar fijn dat je er goede resultaten mee hebt geboekt!

  1. Klopt helemaal, zonder motivatie kom je er niet. En ik snap wel wat je bedoelt. Ben normaal gesproken ook geen fan van dat soort producten, maar omdat Pu Erh een volledig natuurlijk ingrediënt is heb ik het toch gedaan. Gelukkig 😀 als ik naar de weegschaal kijk.

 5. Goede review.. Heb zelf de detox thee van tastea en moet zeggen dat ik nu veel beter slaap en mijn buik minder is. Ga ook maar eens aan Skintight beginnen…

 6. Misschien heb ik er over 10 jaar giga spijt van, maar eerlijk waar word ik een beetje moe van al die speciale drankjes, sapjes, theetjes, zaadjes en nootjes. Ik heb pas granola geprobeerd maar het is gewoon muesli.
  Misschien heb ik ook iets teveel Groninger nuchterheid om hierin mee te gaan 😉 Ik weet het niet.
  Wie weet draai ik nog eens om en word ik een enthousiaste mode-food-eter 😀
  In elk geval veel succes en ik ben blij dat jij je er goed bij voelt! Liefs uut ’t noorden x
  Marije onlangs geplaatst…Laat jezelf niet meevoeren door de kronkels in het hoofd van een anderMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge