koelkast

30dayblogchallengeNL 23 – Wat staat er in onze koelkast?

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: de inhoud van onze koelkast. 

MTV Cribs

Ik vond het altijd fascinerend dat beroemdheden lege koelkasten hadden. Of nog erger: eentje vol frisdrank. Misschien ergens wel logisch, maar zoveel geld en nergens fatsoenlijke stukken fruit? Of aangebroken flessen met marinade, broodbeleg of voor mijn part een rol croissants? Het leek me zonde om zo’n fantastisch huis te hebben, maar er niet van te kunnen genieten.

Verliefd op mijn koelkast

De oudste en ik gingen weer op onszelf wonen en kregen van mijn ouders onder andere een koelkast cadeau. Ik wist niet dat het mogelijk was, maar zodra ik mijn huidige koelkast zag, was ik op slag verliefd. Of in elk geval heel enthousiast, hoewel dat minder leuk klinkt. Veel ruimte en zelfs vier (!) laatjes voor groenten en fruit! Nog steeds ben ik echt heel blij dat ik deze cadeau kreeg en vullen doen we hem graag.

1 augustus 2016

Vooraf twijfelde ik of ik de koelkast moest schoonmaken. Ik ben immers een hypocriete opruimer en jullie komen toch een klein beetje bij me op bezoek. Kleine bekentenis: ik heb even snel een doekje door de koelkast gehaald en alles in een wat nettere opstelling neergezet. Hieronder de foto’s en mijn uitleg.

koelkast

Op de bovenste plank: Red Bull (voor noodgevallen) en bier, voorraad toetjes voor de kinderen en een stuk meloen van gistermiddag.

Het flessenrek: twee flessen ketchup, de linker is namelijk bijna leeg en frisdrank hebben we nauwelijks in huis.

Op de middelste plank: broodbeleg en boter.

Op de onderste plank: een restje pasta van gisteren (inmiddels op) en tomaten

De vier fijne laatjes: een voorraad chocola linksboven, geraspte kaas en cheddar rechts daarvan, linksonder komkommer, broccoli en twee zakken voorgesneden groenten en rechtsonder gehakt, slavink en spekjes.

De deur!

DSC_0265

Bovenin ligt bakboter en een halve tube knoflookmayonaise (echt heerlijk op je pita shoarma!)

Daaronder restjes roomboter en monchou (voor het bakken).

Dan komen handige hulpmiddelen bij het koken: knoflooksaus, zoetzure saus, sojasaus, piccalilly, zoete ketjap en diksap voor de kinderen

Onderop fritessaus (waarom op deze plek, geen idee, normaal gesproken staat hij bovenin), melk en een flesje water.

Conclusie

Eigenlijk hebben we geen heel spannende koelkast dus. Het voelde ook een beetje raar om hier foto’s van te maken, je gaat toch nadenken over wat er staat en hoe verantwoord dat is. Onzinnig natuurlijk, maar dat wilde ik nog wel even met jullie delen. Overigens ben ik allang blij dat het niet om de vriezer ging 🙂

Nu ik dit heb gedeeld, ben ik erg benieuwd:

Wat staat er in jullie koelkast?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

4 Replies to “30dayblogchallengeNL 23 – Wat staat er in onze koelkast?

    1. Ja zat er standaard in en is zeker heel handig. Je kunt hem bovendien verplaatsen, waardoor je op andere plekken meer ruimte kunt creëren of juist meer flessen kwijt kunt. Ideaal!

    1. Haha heeft dat schoonmaken toch geholpen 😉
      Ja dat is zo, het moment van foto’s maken scheelt. En in dit geval had ik geloof ik ook net boodschappen gedaan vermoed ik, te zien aan de hoeveelheid groenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge