Goed doel | Sponsorloop voor de Roparun 2017

Een eerste kennismaking: Roparun 2016

Afgelopen jaar vierden we de babyshower van mijn zusje precies op de dag dat de Roparun door Nederland trok. Beter gezegd: de lopers en fietsers kwamen zelfs langs haar huis. Omdat één van haar allerbeste vrienden meefietste in de route van Parijs naar Rotterdam, brachten we de shower grotendeels voor de deur door. In plaats van snickers te eten uit een luier, babyhints te spelen of haar buikomtrek te raden, stonden wij dus te applaudisseren en bemoedigen. Voor de allereerste keer ooit zag ik van dichtbij hoe ontzettend intens deze tocht is. Hoe onbaatzuchtig ook dat zoveel mensen zich belangeloos inzetten met als doel geld op te halen in de strijd tegen kanker. Dat deze mensen moesten afzien, daarover mag geen twijfel bestaan: binnen korte tijd 500 kilometer hardlopen en/of fietsen. Doe het ze maar na!

roparun

Wat houdt de Roparun in?

Ik was altijd in de veronderstelling dat de naam Roparun doelde op een rit van Rotterdam naar Parijs. Ik bleek het helemaal mis te hebben! Een team dat meedoet, bestaat gemiddeld uit 25 mensen. Hiervan gaan minstens twee per fiets. Je kunt zo’n team sponsoren met een bedrag, maar ze halen natuurlijk zelf ook geld op met verschillende acties. Uiteindelijk gaan deze teams lopend en fietsend naar Rotterdam vanuit Hamburg of Parijs. Op deze manier halen ze geld op voor onderzoek tegen kanker. En natuurlijk weten we allemaal wel waarom dat nodig is, maar toch wil ik graag het verhaal uitlichten van iemand die zelf (nog) dagelijks tegen de gevolgen aanloopt.

roparun

Sponsorloop

Ieder jaar besteedt de basisschool van June aandacht aan een goed doel. Dit jaar viel de keuze op de Roparun. Een sponsorloop is natuurlijk heel toepasselijk. Net als afgelopen zomer tijdens de babyshower stond ik langs de route te applaudisseren en bemoedigen, dit keer met May in de kinderwagen en Rose en mijn moeder naast me. Ik zag kinderen zich inzetten tot het uiterste, moeders die mee renden om hun kind extra te motiveren en juffen die ook hardliepen. De opkomst langs de kant was groot. En uiteindelijk rende Rose ook nog een laatste rondje mee met de meiden. De saamhorigheid en het enthousiasme voelde als een Roparun in het klein. Daarom vond ik het schitterend te horen dat hiermee een fantastische opbrengst is opgehaald.

roparun

Hierboven zie je May en Rose applaudisseren voor hun grote zus

Wil je zelf ook doneren?

Je hoeft zelf natuurlijk geen rondjes te rennen. Als je wil doneren, kun je naar deze website en kiezen voor het team van je voorkeur. Dan het formulier invullen, storten en that’s it. Kind kan de was doen!

Zou jij willen meelopen met de Roparun?

Verschillende afbeeldingen in dit artikel zijn eigendom van Stichting Roparun. Voor elke vorm van herpublicatie dien je eerst contact op te nemen met de Stichting.

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

5 Replies to “Goed doel | Sponsorloop voor de Roparun 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge