simpele traktatie

Simpele traktatie (DIY) voor haar verjaardag (Mama Challenge 1 – 2016)

Deze zomervakantie doe ik mee aan de Mama Challenge 2016: tien uitdagingen die je naar eigen invulling mag uitvoeren. Vandaag: ‘Gepikt van Pinterest’ – uitermate geschikt om een simpele traktatie te zoeken voor June. 

Geen knutselaar: simpele traktatie = must!

Sommige ouders zitten er misschien al het hele jaar om te springen, ik vind het een verschrikking als ik aan de bak moet voor de jaarlijkse traktatie. Ik ben niet echt een knutselaar, heb fantastische ideeën maar meestal een beroerde uitwerking en bovendien mis ik een gezonde portie geduld. En dat moet je toch vaak wel hebben als je gaat priegelen. Maar goed, aangezien één van de uitdagingen inhield dat je iets mocht gaan knutselen met Pinterest als inspiratiebron, wist ik dus wel meteen iets om te maken.

Welke traktatie kozen we?

traktaties

traktaties

De linker (lolly’s van spek) maakten we voor de kinderen, rechts is voor de meesters en juffen. We haalden van die heerlijke spekken van Frisia in huis (zijn er tijdens het knutselen een paar op onverklaarbare wijze verdwenen…) en in plaats van Cup a Soup zakjes Opkikkers, maar verder lijkt het er wel op.

(Bron: Pinterestaccounts van Liz Stanley of Say Yes en dewonderwerkplaats.nl)

Wat moet je doen?

Lolly van kabelspek

De spekken zijn vrij simpel: je rolt ze op, steekt er een prikker door (let wel op dat je de punt naar beneden houdt) en verpakt hem in plastic folie met een strik erom. We presenteerden het geheel als een soort boeket en klaar was Kees.

traktatie lolly spek

Cup-a-soup voor de meesters en juffen

Dan de Opkikker. Hier ging het meeste werk in zitten, maar opnieuw was het eigenlijk appeltje, eitje. Ro hielp mee en al snel lagen er veertien keurige pakketjes in transparant folie. Je hebt nodig: servetten (Hema), Opkikker en soepstengels, folie en gekleurde lintjes.

Kleine handleiding:

  1. Je vouwt een vierkant servet één keer open (je krijgt dan dus een lang, dubbelgevouwen servet)
  2. De onderkant vouw je om op 1/3
  3. Vouw dit weer terug in de originele positie (waarbij je een insteekhoesje krijgt, doordat de voorkant 1/3 is omgevouwen)
  4. Draai het pakketje om
  5. Vouw beide zijkanten naar het midden
  6. Draai het pakketje opnieuw om
  7. Schuif er Opkikker en een gebroken soepstengel in
  8. Doe er transparant folie omheen, plak dit dicht aan de achterkant en maak af met een strikje

traktatie opkikker

En in alle onbescheidenheid vind ik het er prima uit zien voor iemand die niet van knutselen houdt. Inmiddels staat Pinterest op mijn telefoon en heb ook ik het nut ervan ontdekt. In alle creabea-toestanden heb ik zelfs een doosje versierd, zodat onze oudste woensdag trots naar school kan met een fatsoenlijke, maar gelukkig ook simpele traktatie.

Conclusie

June heeft hier niet veel meer aan, maar de jongste twee kan ik straks met gerust hart naar school laten gaan als ik heb zitten fröbelen. Dit was meteen de laatste Mama Challenge van deze zomer. Ik hoop dat jullie hier en daar wat ideeën konden opdoen. Zoals ik laatst al schreef, ik heb ervan genoten. We deden dingen die we normaal niet zouden doen.

Wat vind jij van onze simpele traktatie?
En wat trakteer jij dit jaar?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

3 Replies to “Simpele traktatie (DIY) voor haar verjaardag (Mama Challenge 1 – 2016)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge