schminken

Loedermoeder | Schminken, hoe moeilijk kan het zijn?

Hulpouders gezocht!

Een paar jaar terug vierde de school van onze oudste het eindfeest, vlak voor de vakantie. De kinderen kregen briefjes mee naar huis waarop gevraagd werd om hulpouders. Je kon bijvoorbeeld bij het springkussen staan of schminken. En laat dat laatste me nou gelijk doen terugdenken aan vroeger! Als kind vond ik het zo leuk om te doen en eigenlijk stiekem nog steeds. Ik gaf me op. Ik bedoel, hoe moeilijk kan dat nu zijn? Een beetje kliederen op een kinderwang?

Rolkoffertje

Die ochtend liep ik wat zenuwachtig de school binnen. Ik kwam van de dependance, dus kende bijna niemand. Hoe zouden de andere hulpmoeders zijn? Een andere ouder, die de organisatie onder haar hoede had, wees me de weg en al snel zag ik een professioneel rolkoffertje staan. Het bevatte glitters, metallic kleuren en een handige kwastenset. Kennelijk vond de school schmink zo’n grote investering waard… Nou ja, het zou mijn resultaat vast ten goede komen, stelde ik tevreden vast. Voor ik er ook maar twee keer naar kon kijken, spoedde een andere moeder zich mijn kant op. Vinnig merkte ze op dat het HAAR spullen waren. Ze wees daarna bazig mijn schminkattributen aan: een modderig ogende doos met wat basiskleuren, vies kwastje en een spons.

Amateuristische zeilboot

Precies wat ik verwacht had. Prima, hiermee zou ik mezelf ook wel redden, dacht ik nog monter. Ik besloot wel dat ik niet in de buurt van die kenau met haar koffer wilde zitten. Opdat ze maar mocht stikken in haar glitters en professionele kwasten! Vlakbij de ingang van school vond ik een rustige plek, waar zowaar binnen korte tijd een rij stond. Vooral meisjes die dolgraag bloemetjes en hartjes wilden of een vlinder op hun gezicht. Ging allemaal prima, tot dat ene jongetje. Verkleed als piraat klom hij op de kruk voor mijn neus. Zijn blonde haar stond eigenwijs alle kanten op en zijn blauwe ogen keken me vrolijk aan. ‘Ik wil graag een boot,’ zei hij. Hoe in godsnaam? In het wilde weg tekende ik een flink zeilschip, van oor tot oor. Over zijn neus liep de mast. Voor de beeldvorming: bruin van kaak tot kaak! Zelf was hij tevreden, maar ik schaamde me rot. En waarschijnlijk hij later ook, als hij de foto’s terugziet.

Schminken is geloof ik niet zo mijn ding

Een beetje balend dat het eerst zo schattige jongetje door mij was getransformeerd tot wandelend piratenschip, staarde ik naar buiten. De aanloop van kinderen was even gestopt. Er huppelden wat meisjes voorbij met beeldschone vlindertjes en subtiele glitterspiralen op hun gezicht. Een jongetje had een professioneel ogend tijgergezicht en weer een ander zag eruit als koning met subtiele kroon. Allemaal afkomstig van die heks natuurlijk. Ik besloot mijn schminkhanddoek in de ring te gooien, bracht de spullen terug naar binnen en keek buiten of iemand mijn hulp kon gebruiken. De controle op het springkussen ging me een stuk beter af. Maar eerlijk is eerlijk, telkens wanneer de boot’ voorbij liep, kromp ik even ineen van schaamte…

Ben jij handig met schminken?
(Zo ja, heb je tips voor het geval dat…
Je weet namelijk maar nooit wat de toekomst me brengt!)

Lees ook: blunder #1 over hoe ik mijn dochter voor het piratenfeest naar school bracht. We waren behoorlijk op tijd, zeg maar.

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

21 Replies to “Loedermoeder | Schminken, hoe moeilijk kan het zijn?

    1. Haha! 😀 Wat erg is dat ook, dan probeer je het, maar maak je het soms alleen maar erger.
      Less is more, gaat hier ook op 😉 Een subtiel ankertje had in mijn geval volstaan waarschijnlijk…

  1. Haha, herkenbaar. Ja schminken is echt heel moeilijk. Je moet goed oefenen en als kinderen niet goed stil zitten is het al helemaal een ramp. Ik doe het graag en word er steeds een beetje beter in, maar het blijft een uitdaging als kinderen jonger dan 5 jaar oud zijn. Goed het kinnetje vasthouden en instructies geven over het stilzitten. De reactie van de heksenmoeder snap ik wel een beetje al had ze zich natuurlijk ook anders kunnen uitdrukken, goede schmink is belachelijk duur, €7,50 voor een potje.
    Margriet onlangs geplaatst…38 weken zwangerMy Profile

    1. Knap hoor! Vind het echt schitterend als iemand het goed kan. Zo dat is inderdaad duur! Haha die arme vrouw dacht natuurlijk dat ik haar voorraad zou verpesten (dat had ze in elk geval goed gezien), al had ze het misschien iets leuker kunnen brengen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge